Wanneer winterpompoen oogsten

Inhoudsopgave:

Wanneer winterpompoen oogsten
Wanneer winterpompoen oogsten
Anonim
eikelpompoen
eikelpompoen

Weten wanneer je winterpompoenen, zoals pompoenen en andere, moet oogsten, kan het verschil betekenen tussen het de hele winter bewaren en zien hoe ze bederven. Als pompoenen op de juiste manier worden geoogst en bewaard, kun je er nog vele maanden van genieten. De truc is om op de tekenen en signalen te letten om te weten wanneer je winterpompoen moet oogsten.

Weet wanneer je winterpompoen moet oogsten

Zowel winter- als zomerpompoenen hebben warme temperaturen nodig om te groeien. Maar in tegenstelling tot zomerpompoenen, die worden geplukt als ze nog redelijk onrijp zijn, zodat hun schil zacht is en hun zaden klein, moet winterpompoen aan de wijnstok rijpen en volledig rijpen. Door ze deze extra tijd aan de wijnstok te geven, wordt de korst hard, waardoor ze gemakkelijk bewaard kunnen worden als ze koel bewaard worden.

Soorten winterpompoen

Er zijn veel soorten winterpompoenen. Denk eens aan alle herfstpompoenen die de Thanksgiving-tafel sieren. Dit zijn de typische winterpompoenen en zijn onder meer gemaakt:

  • Eikel
  • Butternut
  • Pompoenen
  • Spaghettipompoen

Er zijn ook veel andere soorten pompoen die als winterpompoen worden beschouwd, inclusief erfstukvariëteiten die niet in de gemiddelde supermarkt te vinden zijn. Winterpompoenen zijn gemakkelijk te kweken vanuit zaad, en het kweken van erfstukken en ongebruikelijke variëteiten is slechts een deel van het plezier.

Groeiseizoen

Lees het zaadpakket wanneer u winterpompoen plant. Op de meeste zaadpakketten staat het aantal dagen tot de vervaldatum vermeld. Dit is de gemiddelde tijd tussen planten en oogsten. Je pompoen heeft misschien meer of minder dagen nodig, maar als je weet wat er op de verpakking van het zaad staat, kun je een ruwe datum voor de oogst verwachten.

Probeer pompoen te oogsten op een zonnige, droge dag na een periode van droog weer. De pompoen zal gemakkelijker van de wijnstokken te snijden zijn en klaar zijn om te drogen of te bewaren. Als je een pompoen plukt en deze heeft een opvallend gat, een rotte plek of een breuk in de schil, gooi hem dan weg. Het mag niet worden opgeslagen.

Tekenen dat pompoenen klaar zijn om te oogsten

Squash heeft warme zomerdagen nodig om volwassen te worden. Vanaf de herfst rijpen de vruchten en krijgen ze hun karakteristieke kleuren en maten. Winterpompoenen vertonen over het algemeen de volgende tekenen wanneer ze klaar zijn om te oogsten:

  • Pumpkins: Zoek naar pompoenen die helemaal oranje zijn geworden. De stengel waar de pompoen de schil verbindt, moet droog zijn. Soms zijn de kleine ranken van wijnranken nabij de stengel droog en krullen ze op. Snijd de stengel dicht bij de bovenkant af en laat enkele centimeters stengel aan de bovenkant van de pompoen zelf achter. De korst moet heel hard zijn. Als je je duimnagel in de schil van een pompoen drukt die klaar is om te oogsten, kun je de schil waarschijnlijk niet doorprikken. Een onvolwassen pompoen geeft gemakkelijk toe onder druk van een vingernagel.
  • Acorn-, Butternut- en Spaghettipompoen: Let op een verandering in het uiterlijk van de pompoen. Onrijpe vruchten hebben een glanzende, glanzende uitstraling aan het oppervlak. Naarmate de vruchten rijpen, hebben ze de neiging een doffe glans te krijgen.

Squash uitharden voor langdurige opslag

Bepaalde winterpompoenen, zoals pompoenen, hebben ongeveer 10 dagen nodig bij een warme temperatuur van ongeveer 85 graden voordat ze voor langere tijd worden bewaard. Dit proces, ook wel curing genoemd, geeft de schil de tijd om nog verder uit te harden, waardoor het voedzame vruchtvlees in de pompoen wordt beschermd en wordt voorkomen dat deze gaat rotten. Pompoenen die op de juiste manier zijn uitgehard, kunnen vele maanden worden bewaard in een wortelkelder, kelder of andere koele omstandigheden.

Eikel-, pompoen- en spaghettipompoen hebben geen baat bij een uithardingsperiode. Eikelpompoenen kunnen zelfs bederven als je ze probeert te drogen bij temperaturen van 85 graden, zoals een pompoen. Kies in plaats daarvan een droge, zonnige dag om ze te oogsten en bewaar ze onmiddellijk. Bewaren in een enkele laag in doos op een koele, donkere plaats zoals een kelder of een kelder. Als je er maar een paar hebt, kun je ze in de koelkast plaatsen totdat je klaar bent om ze te gebruiken.

Wat te doen met een bumperuitsnede

Als je je winterpompoen hebt geoogst en er is zoveel dat je je afvraagt hoe je het ooit allemaal zult opeten, zijn er andere opties dan het verstoppen op de veranda van de buren. Veel lokale voedselbanken en voedselbanken accepteren verse tuinproducten. Plant a Row for the Hungry en Ample Harvest zijn twee non-profitorganisaties die u ook in contact kunnen brengen met plaatsen die graag donaties van verse groenten willen.

Aanbevolen: