Hoe je een dansteam start

Inhoudsopgave:

Hoe je een dansteam start
Hoe je een dansteam start
Anonim
dansteam
dansteam

Het starten van een dansteam vergt planning en zorgvuldige uitvoering. Met een beetje organisatie en veel hard werk kun je een nieuwe groep oprichten die potentieel zeer succesvol kan worden.

Stap één: begrijp uw doel

Voordat je iets anders doet, is het belangrijk om te begrijpen wat het doel is achter het starten van een dansteam. Stel uzelf een paar belangrijke vragen om dit uit te zoeken.

  • Waarom ben ik geïnteresseerd in het starten van een dansteam?
  • Is er een specifieke bevolking die ik wil dienen?
  • Welke unieke gaven en talenten zal mijn team naar de gemeenschap brengen?
  • Hoe zie ik dat in re altime gebeuren?

Er zijn geen goede antwoorden op deze vragen. Wat u schrijft, geeft u echter duidelijkheid over de toekomst. Voor voorbeelden van teamdoelen, bekijk de missieverklaringen van Kolleens Dance Team, een groep in Bloomington, Minnesota, of The Dancer's Group in San Francisco, Californië.

Stap twee: peil de interesse

Om een succesvol team op te bouwen, moet er interesse zijn binnen de gemeenschap om de oprichting en groei ervan te ondersteunen. Hieronder vallen een aantal partijen.

  • Dansers
  • Potentiële klanten
  • Potentiële sponsors
  • Mogelijk teamleiderschap

Waar te zoeken

Plaats wat voelsprieten op online prikborden, advertenties en flyers die zijn geplaatst in lokale koffiehuizen, dansstudio's, sportscholen, danskledingwinkels en andere plaatsen waar mensen met dansgerelateerde ervaring en beroepen erover kunnen struikelen. Zorg ervoor dat eventuele aankondigingen duidelijk uw doel en visie voor het team communiceren. Het zal je helpen de mensen te vinden met wie je later contact kunt opnemen voor dansers en optredens. Netwerk met vrienden, familie en collega's om te zien wie bereid is om op de een of andere manier mee te doen, en ook degenen die binnen hun eigen kring kunnen verwijzen. Als er veel belangstelling is, zullen latere stappen veel eenvoudiger zijn.

Stap drie: selecteer uw aanbod

Moderne dansgroep
Moderne dansgroep

Er zijn verschillende opties voor het runnen van je dansteam.

  • Neem deel aan danswedstrijden
  • Optreden voor verhuur
  • Vrijwilliger bij lokale evenementen
  • Houd recitals

Het aanbod dat u kiest, is afhankelijk van uw doel en gemeenschapsbelang.

Stap vier: houd rekening met kosten en inkomsten

Zorg ervoor dat u bij het selecteren van uw aanbod vermeldt hoe u geld gaat verdienen om de praktische kosten te betalen die zich kunnen voordoen. U moet een budget maken dat het volgende omvat.

  • Repetitieruimtehuur - De tarieven liggen over het algemeen tussen $20 en $50 per uur als je per sessie beta alt, met kortingen voor degenen die de hele maand vooraf betalen.
  • Teamuniformen en -kostuums - De kledingkosten variëren van $ 100 tot $ 600, afhankelijk van de kwaliteit en stijl die je zoekt. Wat u voor uw team kiest, zal zwaar wegen op uw aanbod. Recitalkleding zal bijvoorbeeld anders zijn dan prestatiekleding.
  • Danssalaris (indien van toepassing) - Het loon varieert van het minimum tot $ 60 per uur voor kleine evenementen.
  • Uw website bouwen - Van de aankoop van uw domeinnaam tot de hostingdiensten, u beta alt €20 tot €30 per maand. Het inhuren van iemand om de pagina te ontwerpen brengt extra kosten vooraf met zich mee, maar kan uw team er professioneler uit laten zien. Er zijn echter genoeg tools om je eigen tools te ontwerpen als je ze wilt opslaan.

Hoe meer je nu kunt definiëren, hoe meer informatie je nodig hebt om je team samen te stellen. U moet ook een fondsenwervingsplan opstellen om te bepalen hoe u uw budget gaat dekken.

Stap vijf: bouw een leiderschapsteam

Zoals het oude gezegde luidt: er is geen ik in een team. Hoewel je waarschijnlijk zelf een dansteam kunt beginnen, is het zowel strategisch als verstandig om een team van individuen samen te stellen die leiderschapsrollen kunnen vervullen.

  • Directeur - hoofd van het team
  • Administratief assistent - maakt aantekeningen tijdens administratieve vergaderingen, stuurt vragen van klanten door naar de juiste kanalen, verantwoordelijk voor de algehele klantenservice en boekhouding
  • Evenementorganisator - verantwoordelijk voor het vinden van locaties, leveranciers en het organiseren van evenementdetails
  • Marketinglead - om advertenties en sponsoring te beheren
  • Coördinator digitale media - voor het beheren van de website, het maken van inhoud en sociale-medianetwerken

Betaald of vrijwilliger?

Als je van plan bent substantiële inkomsten te genereren via het aanbod van je dansteam, moeten deze rollen een salaris krijgen dat is gebaseerd op de industriestandaarden, zoals vermeld op sites als Glassdoor.com. Als het team een taakstraf heeft of alleen via concurrentie wil betalen, zoek dan mensen die bereid zijn hun tijd als vrijwilliger te besteden. Om deze rollen te vervullen, kunt u dezelfde kanalen gebruiken als hierboven vermeld. Plaats daarnaast een advertentie op Craigslist. Zorg ervoor dat u persoonlijk kennismaakt of een telefoontje plant om een idee te krijgen van de persoonlijkheid en expertise van de sollicitant. Je zult mensen willen vinden die enthousiast zijn over wat je probeert te bereiken en die je willen helpen bij het opbouwen van je visie.

Stap zes: rekruteer dansers

Als je dansers rekruteert, weet dan op wie je je richt. Ze kunnen variëren van mensen die graag dansen in hun vrije tijd tot mensen die fulltime professioneel dansen. Kies een of twee data om open audities te houden. Plaats een oproep voor dansers op een talenten- of vacaturesite of in uw plaatselijke krant. Neem duidelijke richtlijnen en verwachtingen voor audities op in de oproep.

  • Bent u op zoek naar een specifieke leeftijdscategorie of geslacht?
  • Wil je dat ze hun eigen solo-dansroutine voorbereiden voor de try-outs, of ga je een bepaalde dansstijl aanleren?
  • Is er een dresscode?
  • Hebben jullie vaste repetitietijden die in hun schema moeten passen als ze worden geaccepteerd?
  • Zullen dansers worden betaald tijdens optredens en repetities of zullen ze hun tijd als vrijwilliger inzetten?

Hoe meer de dansers van tevoren weten, hoe beter potentieel talent aansluit bij de kwaliteiten en vaardigheden waarnaar je op zoek bent. Je krijgt ook de mogelijkheid om selectiever te zijn in wie je accepteert.

Stap zeven: huur oefenruimte

Veel van de grotere dansstudio's verhuren dansruimte aan kleinere groepen tegen een uurtarief. Gymnasiums voor middelbare scholen, recreatiecentra en zelfs pakhuizen zijn andere opties. Zoek een ruimte die goed past bij de behoeften en het budget van uw team. Als je eenmaal de ruimte hebt, spreek dan een tijdstip af waarop je team twee of drie keer per week samenkomt en begint te dansen!

Repeteren, optreden, concurreren

Het starten van een dansteam is hard werken, maar zodra de basis is gelegd, het leiderschap en de dansers, begin je aan de leuke taak om anderen te laten schitteren door de schoonheid van artistieke beweging. Registreer je om deel te nemen aan een competitie of bied aan om op te treden in een lokaal evenement, zodat je team iets heeft om naartoe te werken totdat je meer kansen boekt.

Aanbevolen: