Pindakaas gemaakt van rauwe pinda's Recept & Tips

Inhoudsopgave:

Pindakaas gemaakt van rauwe pinda's Recept & Tips
Pindakaas gemaakt van rauwe pinda's Recept & Tips
Anonim
rauwe pinda's
rauwe pinda's

Als je pindakaas wilt maken van rauwe pinda's, zal het je misschien verbazen hoe eenvoudig het kan zijn. Rauwe pindakaas is een smakelijke traktatie die goed bij veel voedingsmiddelen past.

Pindakaas gemaakt van rauwe pinda's

Vers voedsel smaakt echt het lekkerst. Er gaat niets boven een ma altijd of voedsel dat u helemaal zelf heeft gemaakt. Helaas hebben de meeste mensen tegenwoordig niet de tijd om hun gezin een gezonde ma altijd of een rauw voedselproduct te geven dat ze met hun eigen handen hebben gemaakt. Gelukkig kost het maken van notenboter heel weinig tijd en is het veel goedkoper dan het commercieel verwerkte neefje.

Hoe je rauwe pindakaas maakt

Volg deze aanwijzingen voor pindakaas gemaakt van rauwe pinda's.

Wat je nodig hebt

Maak met een paar eenvoudige ingrediënten en een keukenmachine een smakelijke pindakaas waar het hele gezin dol op zal zijn.

  • 2 kopjes rauwe pinda's
  • 1 1/2 eetlepel olie (pinda- of plantaardige olie werken goed)
  • Zout naar smaak
  • Opmerking:Als u liever geroosterde pinda's gebruikt, volgt u onderstaande aanwijzingen voor het roosteren van pinda's.

Routebeschrijving

Volg deze stappen om rauwe pindakaas te maken.

  1. Haal de pinda's uit hun schil.
  2. Doe de rauwe pinda's in de keukenmachine en maal tot de noten heel fijn zijn gehakt.
  3. Schraap de kom zodat de aardnoten onderaan liggen.
  4. Voeg de olie toe, dek af en verwerk opnieuw.
  5. Als de pindakaas niet zo glad is als je zou willen, voeg dan meer olie toe, 1/2 eetlepel per keer, totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
  6. Voeg zout naar smaak toe en verwerk totdat de kruiden door de pindakaas zijn verdeeld.

Pinda's roosteren

Het roosteren van pinda's is een eenvoudige manier om de smaak van de noten naar voren te brengen en kost heel weinig tijd.

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
  2. Verdeel de gepelde pinda's gelijkmatig over een bakplaat.
  3. Bak ongeveer vijf tot zeven minuten, af en toe roeren om aanbranden of schroeien te voorkomen.
  4. Laat de pinda's afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet.

Ideeën voor rauwe pindakaas

Er zijn veel manieren om een basisrecept voor rauwe pindakaas nog beter te maken. Overweeg de volgende tips en trucs bij het helemaal zelf maken van deze heerlijke notenboter.

  • Meng er wat suiker door. Als je een zoetere pindakaas wilt, voeg dan tegelijkertijd wat suiker toe en zout. De suiker maakt de boter zoeter en je kunt zoveel toevoegen als je wilt om de smaak te beïnvloeden.
  • Voeg honing toe. Honing is een natuurlijke zoetstof en is een geweldige manier om een romige, zoete smaak aan je notenboter toe te voegen zonder geraffineerde witte suiker te gebruiken.
  • Overweeg het gebruik van amandelen, cashewnoten of een mengsel van noten om je notenboter te maken. Verschillende noten bieden verschillende smaken en texturen die een nog smaakvollere boter maken.
  • Voeg ahornsiroop toe. Net als honing wordt ahornsiroop zoeter en krijgt de notenboter een nieuwe smaakdiepte.
  • Voeg na verwerking chocoladestukjes of vers gehakte noten toe. Als je van de smaak van knapperige pindakaas houdt, roer dan de gehakte noten er met de hand door. Om je notenboter echt wat meer pit te geven en het een werkelijk unieke smaak te geven, voeg je een paar chocoladestukjes toe.

Hoe rauwe pindakaas eten

Er zijn veel toepassingen voor pindakaas gemaakt van rauwe pinda's. Natuurlijk is er de typische boterham met pindakaas en jam, maar laat je creativiteit daar niet stoppen. Veel mensen gebruiken de boter graag als dip voor groenten, crackers of pretzels. Je kunt het ook gebruiken als topping op gebak of warme ontbijtgranen.

Aanbevolen: