Uno-aanvalsregels eenvoudig gemaakt voor iedereen

Inhoudsopgave:

Uno-aanvalsregels eenvoudig gemaakt voor iedereen
Uno-aanvalsregels eenvoudig gemaakt voor iedereen
Anonim
Happy vrienden spelen kaartspel UNO
Happy vrienden spelen kaartspel UNO

Verhoog een game-avond met een moderne draai aan het oude Uno-spel. Uno Attack vergroot het plezier met een nieuwe launcher en kaarten. Lees meer over de instructies en regels voor Uno Attack.

Uno-aanvalsregels begrijpen

Het volgende niveau van Mattels populaire game Uno, Uno Attack, wordt geleverd met 112 Uno-kaarten en gaat vergezeld van een elektronische kaartschieter. Terwijl het originele Uno-spel spelers verplichtte kaarten van een stapel te trekken en deze aan het begin van elk spel te schudden, roept de Uno Attack-kaartenschieter spelers op om op een knop te drukken en een willekeurig aantal kaarten te ontvangen die uit de machine schieten. Deze knop wordt de "startknop" genoemd.

Aan de slag

Voordat je in het plezier kunt duiken, moet je alles voorbereiden.

  • Om het spel te starten krijgt elke speler zeven kaarten.
  • Eén kaart wordt open gelegd om de aflegstapel te beginnen. Sommige draagraketten hebben een gebied dat kan worden weggegooid.
  • De overige kaarten worden met de afbeelding naar beneden in de kaartenschieter geplaatst.

Officiële regels voor het spelen van Uno Attack

Nu is het tijd voor het plezier om te beginnen. Gebruik deze Uno Attack-instructies om aan het spelen te komen.

  1. De eerste speler moet de kaart bovenaan de aflegstapel matchen op nummer of kleur.
  2. Als je geen bijpassende kaart hebt, moet je een speciale kaart gebruiken, zoals een wildcard, of anders moet je op de startknop van de kaartschieter drukken.
  3. De kaartschieter maakt een "ding" -geluid en een bepaald aantal kaarten schiet eruit.
  4. De speler moet het aantal kaarten accepteren dat wordt uitgedeeld (soms heeft de speler geluk en verschijnen er geen kaarten), en dan is het de beurt aan de persoon aan de linkerkant.
  5. Als een speler nog één kaart op hand heeft, wordt van de speler verwacht dat hij "Uno!" roept
  6. Als ze dit vergeten te doen en door een andere speler worden betrapt, moeten ze twee keer op de startknop drukken en de kaarten accepteren die eruit komen.
  7. Andere spelers mogen een speler niet betrappen omdat hij niet "Uno!" totdat hun voorlaatste kaart de aflegstapel raakt, en je kunt ze niet meer roepen nadat de volgende speler aan de beurt is.
  8. De eerste persoon die al zijn kaarten weggooit, is de winnaar in het standaardspel.

Als je geen kaarten meer hebt, schud je ze en stop je ze in de launcher. Launchers met een wegwerpgebied geven aan wanneer de launcher herladen moet worden.

Speciale kaarten en hun regels

Uno Attack heeft verschillende kaarten met speciale regels die daarop van toepassing zijn.

  • Een Hit 2-kaart wordt soms op de aflegstapel gelegd, en wanneer dit gebeurt, moet de volgende speler tweemaal op de lanceerknop drukken. De beurt van die persoon is dan voorbij als hij deze kaarten pakt, en hij moet wachten tot de volgende ronde wordt afgelegd.
  • Met de Trade Hands-kaart kan die speler een hand uitwisselen met een andere speler naar keuze, wat zeker slecht kan aflopen voor een speler met slechts een paar kaarten!
  • Met de Wild All Hit-kaart kan de speler een kleur oproepen, waarna elke speler op de startknop moet drukken en de kaarten moet accepteren die eruit komen.
  • Met de kaart Alles weggooien kunnen spelers alle kaarten van een bepaalde kleur in hun hand weggooien. Dit kan hun weg naar de finish bevorderen doordat ze meerdere kaarten tegelijk kunnen wegspelen.
  • Voor de Wild Hit-Fire-kaart moet de volgende speler keer op keer op de lanceerknop drukken totdat deze kaarten eruit schiet.

Familieplezier voor iedereen

Kaartspellen zoals Uno zijn leuk voor familie en vrienden. Je kunt niet alleen een snelle wedstrijd spelen op een regenachtige dag, maar het zijn ook geweldige spellen om mensen te leren kennen. Veel plezier met spelen!

Aanbevolen: