Gebruik honkbalkaartbeoordelingen om uw investering te maximaliseren

Inhoudsopgave:

Gebruik honkbalkaartbeoordelingen om uw investering te maximaliseren
Gebruik honkbalkaartbeoordelingen om uw investering te maximaliseren
Anonim

Geïnteresseerd in het verkopen van uw ruilkaarten? Leer alles over de volgende stappen die u moet nemen.

Honkbalkaartcollectie
Honkbalkaartcollectie

Toen we kinderen waren, organiseerden we onze ruilkaarten nauwgezet in hun paginabeschermde mappen om ze mooi en ongerept te houden. Dit natuurlijke instinct om uw ruilkaarten te beschermen komt goed van pas omdat de mooiste kaarten de best gewaardeerde en meest waardevolle kaarten opleveren. Het taxeren van handels- en honkbalkaarten is niet zo ingewikkeld als je zou denken, en met een beetje geld en een internetverbinding kun je de bal aan het rollen krijgen door meer te leren over de favoriete kaarten in je verzameling.

Wat is een ruilkaartbeoordeling?

Een taxatie is een proces waarbij een professional met veel kennis over een bepaald verzamelobject een stuk beoordeelt en er een geschatte waarde aan geeft. Bij ruilkaarten is het beoordelingsproces iets anders. U hoeft niet per se een taxateur te bezoeken, maar u moet uw kaarten laten beoordelen. Het beoordelingsproces is in wezen hetzelfde als een beoordeling, in die zin dat een hoogopgeleide professional uw kaarten bekijkt en ze een letter- of cijfercijfer geeft (afhankelijk van hun systeem) dat overeenkomt met de waarde. Hoe hoger het cijfer, hoe waardevoller een kaart zal zijn.

Toegegeven, een taxateur kan helpen bij het navigeren door de details van hoeveel de prijsklasse van een individuele kaart zou kunnen zijn voor het cijfer dat eraan is gegeven. Maar de meeste beoordelingsautoriteiten hebben hun eigen geschatte prijslogboeken voor de kaarten die ze in het verleden hebben beoordeeld. En deze zijn, in tegenstelling tot taxatiediensten, gratis.

Waar kunt u uw ruilkaarten laten beoordelen?

Als je een ruilkaartenverzamelaar bent of een enorme verzameling oude kaarten uit je kindertijd hebt, heb je ongelooflijk veel geluk. In tegenstelling tot de meeste andere verzamelobjecten is het super eenvoudig om in contact te komen met een van de grootste sorteerbedrijven. Elk heeft zijn eigen systeem en vereisten waarmee u rekening moet houden, zodat u zeker weet dat u uw kaarten naar de juiste plek voor u verzendt.

Professionele sportauthenticator (PSA)

Professionele sportauthenticator (PSA)
Professionele sportauthenticator (PSA)

De PSA is de leidende titan in de wereld van het beoordelen van handelskaarten. Ze bieden niet alleen beoordelingsdiensten, maar ze hebben ook een enorme catalogus met eerdere verkopen, lijsten met kaarten die momenteel beschikbaar zijn, en nog veel meer. Voor een PSA-kaart is het hoogste en meest waardevolle cijfer een Gem Mint 10. Elk afnemend cijfer verlaagt de waarde van een kaart, omdat dit betekent dat deze zich in een bijna perfecte tot zeer slechte staat bevindt.

Omdat PSA marktleider is, krijgt u zeker waar voor uw geld. Maar uiteindelijk betaal je ook een aardig centje. Als u wilt dat uw kaarten snel worden beoordeeld, moet u steeds hogere bedragen betalen, tot wel $ 600 per kaart. De goedkoopste optie voor goedkope kaarten heeft een geschatte wachttijd van 120 dagen. Bovendien geldt dat hoe waardevoller u denkt dat een kaart uiteindelijk zal zijn, hoe meer geld u moet betalen om PSA de kaart te laten beoordelen.

Beckett Grading Services (BGS)

Beckett-beoordelingsdiensten (BGS)
Beckett-beoordelingsdiensten (BGS)

Beckett Grading Services is een goede tweede als het gaat om de wereld van ruilkaarten. Hoewel PSA uitblinkt in het hebben van veel gebruikersdatabases en analyses voor het verzamelen van kaarten, biedt BGS veel meer opties in hun specifieke beoordelingssysteem. Ze rangschikken hun kaarten niet alleen op een getallensysteem, waarbij 10 een perfecte en hoogste score is, maar ze hebben ook speciale labels die kaarten met een hoge waarde kunnen bereiken. Een 'black label'-kaart scoort bijvoorbeeld een 10 in alle beoordelingscategorieën.

Als u van details houdt, zult u genieten van de rapporten van BGS, omdat het bedrijf subscores bevat die laten zien waar uw kaarten in vier verschillende subcategorieën zijn gerangschikt. En als je wat geld wilt besparen: de duurste pakketten van BGS bereiken slechts $ 50 per kaart, wat ongelooflijk minder is dan PSA.

SGC

SGC
SGC

SGC houdt stand tegen de twee belangrijkste titanen van de beoordelingswereld, en ze staan bekend als de goedkoopste optie die er is. Hun beoordelingsdiensten zijn net zo authentiek en streng, maar ze hebben niet dezelfde reputatie als PSA en BGS. Deze reputatie kan van invloed zijn op de verkoopprijs van een kaart, omdat kopers zich aangetrokken voelen tot de stamboom die wordt geleverd met PSA- en BGS-labels. Maar als u alleen maar probeert uw kaarten voor zo min mogelijk geld te laten beoordelen, is SGC de juiste keuze.

Wanneer moet u uw kaarten laten beoordelen?

Tenzij je een serieuze kaartenverzamelaar bent, is de belangrijkste reden dat je je kaart(en) wilt laten beoordelen, omdat je denkt dat ze wat geld waard zijn. Grading levert de documentatie op die verzamelaars en kopers verzekert dat een kaart authentiek, in goede staat en soms zeldzaam/speciaal is. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar niet iedereen weet hoe een winnende kaart er op het eerste gezicht uitziet.

Gelukkig zijn er enkele dingen waar je zelf naar kunt zoeken, en als genoeg van deze kenmerken op een kaart of twee verschijnen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in het beoordelen ervan.

  • Ze zijn in onberispelijke fysieke staat. Kijk rondom de kaart op eventuele schade, slijtage, vlekken, watermerken of verbuigingen. Deze kleine details kunnen het verschil betekenen tussen een hoog en een laag cijfer, en hoe perfecter een kaart er in uw ogen uitziet, hoe groter de kans dat deze iets waard is.
  • Je vindt lage aantallen. De hoeveelheid wordt meestal aangegeven in een breuk, en hoe lager het onderste getal, hoe zeldzamer de kaart is. Een-op-een-kaarten, die normaal gesproken gemarkeerd zijn met 1/1 (of iets dergelijks), zijn de zeldzaamst mogelijke kaarten en veel waard.
  • Rookie-kaarten zijn altijd een grote trekpleister. Rookie-kaarten zijn meestal in mindere mate verkrijgbaar, tenzij een speler veel pers heeft gehad in de aanloop naar zijn debuut, en dit zijn doorgaans de meest waardevolle kaart uit de carrière van elke sportspeler.
  • Gesigneerde kaarten kunnen een dubbele waarde hebben. Gesigneerde kaarten zijn interessant; de kaart zelf heeft waarde, en de handtekening heeft waarde. Voeg de twee samen en je krijgt 2x de waarde (afhankelijk van hoe wenselijk de kaart en de handtekening zijn).

Dingen waar u rekening mee moet houden tijdens het beoordelingsproces

Het beoordelingsproces is echt niet zo ingewikkeld. Maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u een beoordelingsservice beta alt.

  • Een hoge kwaliteit betekent niet automatisch dat deze miljoenen dollars waard is. Een hoge kwaliteit betekent alleen dat een kaart zich in de meest onberispelijke staat bevindt die mogelijk is voor die specifieke kaart. Als uw kaart een in massa geproduceerde kaart is die mensen bewaren om iets te herdenken, is de kans groot dat deze niet zoveel geld waard is.
  • Je moet je kaarten naar het beoordelingsbedrijf sturen. Het versturen van iets speciaals dat je bezit kan lastig zijn en vergt veel vertrouwen, maar het is iets dat je moet doen als je wilt dat je kaarten worden beoordeeld.
  • Beoordeling kost geld. Elke service kost u iets, en hetzelfde geldt voor het laten bekijken van uw kaarten door een professional. Je moet ze betalen voor hun tijd, en hoe meer kaarten je wilt bekijken, hoe meer tijd ze moeten besteden, en hoe meer geld het je gaat kosten.
  • Het beoordelen van een kaart betekent niet dat deze gemakkelijk te verkopen is. Door een kaart te beoordelen, onderscheiden uw kaarten zich van anderen in het veilingcircuit, maar dat is niet zo Ik kan niet garanderen dat iemand het daadwerkelijk zal kopen. Dat is afhankelijk van wie er in het publiek zit en geïnteresseerd is in het verzamelen van jouw stuk.

Behandel je kaarten goed

Het beoordelen van je ruilkaarten is de belangrijkste stap die je kunt zetten voordat je ze op de markt brengt. Door de beoordeling worden de kaarten niet alleen in het systeem geplaatst zodat ze in de toekomst met andere kunnen worden vergeleken, het geeft ze ook een stempel van professionele goedkeuring, waardoor de kans groter wordt dat ze voor een goede hoeveelheid geld worden gekocht.

Aanbevolen: