Realiteiten achter niet-opgeëiste beurzen voor de universiteit

Inhoudsopgave:

Realiteiten achter niet-opgeëiste beurzen voor de universiteit
Realiteiten achter niet-opgeëiste beurzen voor de universiteit
Anonim
Onderwijskosten of studielening
Onderwijskosten of studielening

Misschien heb je van je vrienden gehoord dat er veel niet-geclaimde beurzen op de loer liggen, die wachten tot jij ze aanschaft om voor de universiteit te betalen. Misschien heb je een verkooppraatje gekregen van een bedrijf dat beloofde duizenden dollars te vinden om je universitaire opleiding te financieren, uiteraard tegen betaling. Helaas zijn de meeste financiële hulpprofessionals het erover eens dat niet-opgeëiste beurzen meer een mythe zijn dan de realiteit. Hoewel sommige wel bestaan, kunnen er beperkingen en vereisten gelden waar veel studenten niet aan voldoen.

Op zoek naar niet-geclaimde beurzen

Verspil geen geld aan zoekdiensten die beloven niet-geclaimde beurzen tegen betaling te vinden. Beursprogramma's hebben specifieke deadlines. Als een ontvanger van een beurs de prijs afwijst of op een of andere manier wordt gediskwalificeerd, is de kans groot dat de groep die de beurs toekent het geld zal toekennen aan de volgende meest gekwalificeerde kandidaat die zich vóór de deadline heeft aangemeld.

  • De enige echte niet-geclaimde beurzen zouden die zijn waarvoor geen gekwalificeerde kandidaten waren, maar dat zou pas na de deadline bekend worden. De organisatie kan besluiten de deadline te verlengen of te heropenen, of besluiten om dit jaar geen prijs uit te reiken. Ze zouden niet zomaar geld weggeven buiten de parameters van hun programma.
  • Als je op zoek bent naar niet-geclaimde beurzen in de hoop fondsen veilig te stellen om de kosten van je universitaire opleiding te helpen compenseren, dan moet je proberen potentiële financieringsbronnen te identificeren die in voorgaande jaren niet zijn opgeëist. Het feit dat een beurs het jaar ervoor niet werd geclaimd, betekent echter niet dat deze dit jaar niet zal worden geclaimd.
  • Er is geen plaats waar deze informatie wordt verzameld. Je zou één voor één contact moeten opnemen met verschillende beursprogramma's om te vragen of hun geld het jaar ervoor niet is opgeëist, wat niet de beste manier is om je tijd te besteden als je op zoek bent naar geld om je studie te betalen. Een betere optie is om alle studiebeursprogramma's te identificeren waarvoor u mogelijk in aanmerking komt en deze aan te vragen.

Soorten beurzen

Collegebeurzen vallen in twee categorieën: publiek en privaat. Niet-geclaimde beurzen vallen over het algemeen in de categorie particuliere beurzen, maar kunnen mogelijk ook in beide vallen.

Openbare beurzen: hebben doorgaans veel gekwalificeerde aanvragers

Doorgaans goed gefinancierd en open voor elke geïnteresseerde aanvrager, bieden openbare beurzen gedeeltelijke of volledige financiering voor een universitaire of graduate schoolopleiding. Sommige vereisen essays naast de aanvraag of andere demonstraties van de bereidheid en het verlangen van studenten voor de beurs. Uitstekende cijfers, leiderschapskwaliteiten en andere factoren kunnen deel uitmaken van het evaluatieproces voor prijzen. Velen richten zich op studenten met specifieke vaardigheden, interesses of hoofdvakken. Studenten moeten kijken naar openbare beurzen van bedrijven met winstoogmerk, maar ook van non-profitorganisaties. Bijvoorbeeld:

  • De Burger King MacLamore Foundation biedt een WHOPPER-beurs aan die openstaat voor alle middelbare scholieren in de VS en Canada die zich inschrijven voor een bachelorprogramma en aan bepaalde academische criteria voldoen.
  • De Prudential Spirit of Service-beurs staat open voor alle Amerikaanse middelbare scholieren en middelbare scholieren. De prijzen worden beheerd in samenwerking met de National Association of Secondary School Principals (NASSP) en zijn gebaseerd op dienstverlening aan de gemeenschap. Er zijn veel andere beurzen voor deelnemers aan een gemeenschapsdienst.

Hoewel het zelden voorkomt dat openbare beurzen niet worden opgeëist, kun je, als je geïnteresseerd bent in een ongebruikelijke studie, carrièrepad of geografische locatie, onderzoek doen naar beurzen in jouw vakgebied. Hoe zeldzamer of ongebruikelijker het vakgebied, hoe groter de kans dat een deel van het studiegeld niet wordt opgeëist.

Aanvraagformulier voor een beurs
Aanvraagformulier voor een beurs

Privébeurzen: potentiële bron van niet-geclaimde beurzen

Privébeurzen bieden volledige of gedeeltelijke ondersteuning bij het lesgeld, maar staan alleen open voor studenten die aan selectieve criteria voldoen. Particuliere beursfondsen bieden studenten de beste kans om niet-opgeëiste fondsen te vinden, aangezien dergelijke programma's vaak weinig bekend zijn. Hoewel openbare beurzen honderden, zo niet duizenden aanvragers hebben, beperken particuliere beurzen door hun aard de kandidatenpool tot studenten die aan zeer specifieke en selectieve criteria voldoen. De kandidatenpool kan erg klein zijn en in sommige jaren zijn er mogelijk geen gekwalificeerde kandidaten.

  • Sommige hogescholen en universiteiten bieden beurzen aan voor verschillende hoofdvakken, waaronder algemene disciplines zoals techniek en onderwijs, maar ook zeer gespecialiseerde disciplines. Het financiële hulpbureau van de universiteit kan informatie verstrekken aan geïnteresseerde studenten, samen met de juiste aanvraagformulieren.
  • Sommige bedrijven bieden via de werkplek beursgeld aan gezinnen aan als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenplan van het bedrijf. Ouders moeten bij hun afdeling Personeelszaken navragen of er studiegeldvergoeding of beurzen worden aangeboden voor kinderen ten laste. Dit type beurs v alt het vaakst in de categorie 'niet-opgeëiste beurs'. De reden is simpel. Als niet genoeg mensen bij het bedrijf kinderen hebben die aan een universitaire opleiding beginnen, blijft het geld dat voor het fonds is gereserveerd in dat specifieke jaar ongebruikt.
  • Andere particuliere beurzen zijn afkomstig van groepen, clubs, burgerverenigingen, beroepsverenigingen, kerken of andere groepen. Ze kunnen speciale criteria hebben voor de beurs, zoals beurzen voor minderheden of geografisch gebaseerde beurzen.

Met een beetje onderzoek vindt u misschien beursmogelijkheden die vaak over het hoofd worden gezien en waarvoor u aan de criteria voldoet. Sommigen van hen kunnen in feite niet-geclaimde beurzen zijn waarvoor niemand zich aanmeldt en die aan de kwalificaties voldoet. Of dat nu wel of niet het geval is, je maakt kans op de prijs als je aan de criteria voldoet.

Je pot met goud vinden

De criteria voor beurzen die niet worden opgeëist, zijn vaak ongebruikelijk en soms ronduit raar, wat ertoe leidt dat obscure beurzen vaak niet worden opgeëist. Er zijn bijvoorbeeld particuliere beurzen voor studenten van verschillende etnische afkomst met zeer specifieke interesses. Vaak creëerden rijke donoren of families deze beurzen om een overleden familielid te eren wiens interesses en passies uniek of excentriek waren. Gratis beurzenlijsten bieden eenvoudige manieren om veel beurzenbronnen te vinden, waaronder de beurzen die het meest waarschijnlijk over het hoofd worden gezien. Met toewijding en doorzettingsvermogen kun je ze zelf vinden. Probeer de volgende tips om u te helpen bij het zoeken:

  • Begin met het adviesbureau van uw school of begeleidingsadviesbureau. Als uw school er geen heeft, vraag dan aan een leraar of het district over centrale adviesbronnen beschikt. Deze kantoren zijn vaak geabonneerd op boeken, publicaties en databases die niet beschikbaar zijn voor het grote publiek, maar die een schat aan bronnen bevatten om u te helpen.
  • Vraag je ouders of voogden of hun werkgevers studiebeurzen aanbieden. Omdat bedrijven in een bepaald jaar misschien niet veel aanvragers hebben, kan dit een geweldige bron van niet-geclaimde beurzen zijn. Het HR-kantoor van het bedrijf is de plek waar u informatie kunt krijgen over dergelijke programma's.
  • Als u een baan heeft, vraag dan aan uw werkgever of uw bedrijf beurzen of andere financiële steun aanbiedt aan werknemers die hoger onderwijs zoeken. Walmart biedt bijvoorbeeld beurzen aan medewerkers. Het zal je misschien verbazen als je merkt dat je naschoolse of zomerbaan kan leiden tot een studiebeurs of een terugbetalingsprogramma voor collegegeld, en tot een voortgezette baan terwijl je studeert.
  • Bezoek uw plaatselijke openbare bibliotheek. Ook bibliotheken bevatten, net als begeleidingsbureaus, referentiecollecties met onder meer studiegidsen en studiebeurzen om studenten te helpen. Als bibliothecaris voor hulp bij uw zoektocht.
  • Bel de financiële hulpkantoren van de hogescholen waarvoor u solliciteert. Leg uit wat u nodig heeft en vraag om beursinformatie en formulieren om u aan te melden. Financiële hulp compenseert veel aspecten van het collegegeld, en bureaus voor financiële hulp vormen het middelpunt voor dergelijke fondsen op elke universiteitscampus.
  • Het College Board is een meer dan 100 jaar oude non-profitorganisatie die studenten helpt zich voor te bereiden op de universiteit. Hun website bevat geweldige informatie om u te helpen bij het betalen voor uw studie. Hun gratis zoekfunctie bevat honderden betrouwbare bronnen voor beurzen.

Op zoek naar geld om school te betalen

Wat belangrijk is als je op zoek bent naar geld om de schoolkosten te compenseren, is het identificeren van de verschillende programma's waarvoor je in aanmerking komt. Er kan geld beschikbaar zijn in de vorm van beurzen of financiële hulp, zoals studieleningen of beurzen. In plaats van de mythe van niet-geclaimde beurzen na te jagen, concentreer je je op het winnen van beurzen waarvoor je in aanmerking komt.

Aanbevolen: