Non-profitorganisaties in Canada: belangrijke organisaties om te kennen

Inhoudsopgave:

Non-profitorganisaties in Canada: belangrijke organisaties om te kennen
Non-profitorganisaties in Canada: belangrijke organisaties om te kennen
Anonim
Werkende vrijwilligers
Werkende vrijwilligers

Al tientallen jaren worden non-profitorganisaties door gemeenschappen gebruikt om hun buren in nood te helpen ondersteunen, en hoewel deze groepen de universele missie delen om degenen die het moeilijk hebben te ondersteunen, bieden ze specifieke diensten aan die zijn afgestemd op de behoeften van de regio's en landen waar ze wonen. Neem bijvoorbeeld Canada. De uitgestrekte bevolking en het provinciale systeem resulteren in een verzameling Canadese non-profitorganisaties die zowel kleinschalige provinciale activiteiten als grootschalige nationale organisaties omvatten. Bekijk de beste non-profitorganisaties van Canada en kijk welke u fysiek en financieel kunt helpen ondersteunen of steun kunt krijgen op basis van uw specifieke behoeften.

Non-profitorganisaties in Canada

Met een fysiek grondgebied van ongeveer vier miljoen vierkante kilometer hebben Canadese non-profitorganisaties veel terrein te bestrijken. Canadese non-profitorganisaties richten zich op sociale zorgen met betrekking tot honger, gezondheid, onderwijs, dakloosheid, de demografische jeugd en nog veel meer en hebben invloed op mensen op meerdere gebieden van hun leven en hebben veel financiële en persoonlijke steun nodig om te kunnen blijven draaien. Elk van de volgende non-profitorganisaties biedt ongelooflijke diensten aan degenen die het nodig hebben en verwelkomt zowel donaties als vrijwilligers om hun missies draaiende te houden.

Calgary Voedselbank

De Calgary Voedselbank werd door de publicatie Maclean uitgeroepen tot de beste liefdadigheidsinstelling van het land van 2020. Met behulp van statistische analyses aangeboden door Charity Intelligence Canada meldt Maclean dat Calgary Food Bank de financieel meest transparante Canadese non-profitorganisatie was voor het jaar 2019-2020, terwijl ze het minste deel van hun inkomsten gebruikten voor werknemerslonen en fondsenwervingskosten. Concreet wil deze voedselbank mensen die met een voedseltekort kampen, doorverwijzen naar samenwerkende voedselbanken en andere instanties die de oorzaken van de voedselonzekerheid helpen verlichten. U kunt voedsel- en/of financiële donaties doen en vrijwilligerswerk bij hen doen, maar u kunt ook eenvoudig contact opnemen met hun team voor het gebruik van hun diensten.

Voedselbanken Canada

Een andere prominente Canadese non-profitorganisatie die de nationale honger en voedselonzekerheid helpt bestrijden, is Food Banks Canada. Volgens hun website is hun “werk gericht op het maximaliseren van de collectieve impact, het versterken van de lokale capaciteit en het verminderen van de behoefte aan voedselbanken” door verschillende groepen te ondersteunen die op gemeenschapsniveau werken. Als u geïnteresseerd bent in het ontvangen van hulp van hun diensten, kunt u voor meer informatie terecht bij hun partnervoedselbanken. U kunt ook een geldelijke donatie doen en uw tijd als vrijwilliger inzetten.

Bruce Trail Conservancy

Het beschermen van het milieu is belangrijker dan ooit geworden, en groepen zoals de Bruce Trail Conservancy proberen de overgebleven wildernis te behouden. De Bruce Trail omvat een natuurbeschermingscorridor in de Niagara Escarpment en een voetpad dat erlangs loopt, waar veel mensen enorm van genieten. U kunt de initiatieven van de Bruce Trail helpen ondersteunen door ze een donatie te geven via hun website.

geld doneren aan de deur
geld doneren aan de deur

Canadian Hospice Palliative Care Association (CHPCA)

Canadian Hospice Palliative Care Association is een van Canada's beste hospicegroepen die zowel individuen ondersteunt die te maken krijgen met levensbedreigende ziekten als de dierbaren die voor hen zorgen. Ze voeren programma's uit in alle tien provincies en drie territoria, en je kunt op hun website een geldbedrag doneren ter ere van iemands nagedachtenis aan de organisatie.

JUMP Wiskunde

Als je ooit moeite hebt gehad met wiskunde op school, dan weet je hoe ontmoedigend het kan zijn om niet de juiste hulp te krijgen die je nodig hebt. JUMP Math is een Canadese non-profitorganisatie die zich richt op "het vergroten van het potentieel van kinderen door het begrip en de liefde voor wiskunde bij studenten en docenten aan te moedigen." Deze in Toronto gevestigde organisatie stond vermeld op Charity Intelligence Canada's Top 10 Impact Charities for 2020-lijst, en volgens de website van de groep genereren ze $10,80 aan sociaal rendement per geïnvesteerde dollar. Met groepen als JUMP Math weet je dat elke donatie die je doet plukt tienvoudige sociale voordelen.

East York-leerervaring

Niet elke volwassene heeft dezelfde onderwijskansen gekregen, en East York Learning Experience probeert dit te verlichten door onderwijsprogramma's aan te bieden die zijn ontworpen onder het Ontario Adult Literacy Curriculum Framework. Tussen april 2018 en maart 2019 heeft de non-profitorganisatie 76 klanten geholpen, terwijl hun gemiddelde klantenbestand op elk moment van het jaar ongeveer 40 tot 50 actieve leerling-docentparen bedraagt. U kunt via hun website doneren aan deze educatieve non-profitorganisatie.

Fris startherstel

Deze landelijk erkende non-profitorganisatie voor verslavingsherstel "biedt een individuele benadering van herstel" via hun programma's van 14-16 weken. Deze programma's volgen een holistisch behandeltraject, dat niet alleen individuele begeleiding en groepsgenezing biedt, maar ook fysieke training, voedingsma altijden en huisvesting voor hun patiënten. U of een dierbare kan contact opnemen met de organisatie als u op zoek bent naar herstel van uw verslaving, of u kunt hen ook steunen door te doneren via hun website.

Canadese non-profitorganisaties hebben het werk gedaan

Het runnen van een non-profitorganisatie kan fysiek, mentaal en emotioneel uitputtend zijn, maar ze zijn maar al te noodzakelijk als je degenen in je gemeenschap wilt steunen die het moeilijk hebben. Als u een van de mensen bent die het moeilijk heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen om de hulp te krijgen die u nodig heeft, maar als u het geluk heeft gezond en stabiel te zijn, overweeg dan om uw geld of tijd aan een van deze te doneren. indrukwekkende Canadese non-profitorganisaties. Het verbeteren van de wereld begint tenslotte bij jezelf.

Aanbevolen: