Authentieke burgeroorlogvlaggen: overblijfselen van een verdeeld land

Inhoudsopgave:

Authentieke burgeroorlogvlaggen: overblijfselen van een verdeeld land
Authentieke burgeroorlogvlaggen: overblijfselen van een verdeeld land
Anonim
Een heropvoering van de Slag om Spotsylvania
Een heropvoering van de Slag om Spotsylvania

Historisch gezien zijn vlaggen voor verschillende doeleinden gebruikt: om uw trouw te tonen, om uw familiale lijn te vertegenwoordigen en om uw volk op een slagveld te identificeren. Interessant genoeg weerspiegelden de vele vlaggen die tijdens de burgeroorlog verschenen al deze doeleinden en nog veel meer. Hoewel het niet helemaal ongehoord is om een authentieke burgeroorlogvlag te vinden, is het nogal ongebruikelijk dankzij de kwetsbare omstandigheden in de bijna 200 jaar sinds de strijd. Toch zijn deze vlaggen relevanter dan ooit nu het verleden verweven raakt met het heden.

Belangrijke vlaggen van de Confederatie

De algemene misvatting over Zuidelijke vlaggen is dat er één enkele vlag is die tijdens de oorlog werd gebruikt - een bepaalde vlag die verwikkeld is in een aanzienlijke hoeveelheid controverse over de oorsprong ervan. Er waren echter meerdere verschillende vlaggen die in de loop van de oorlog in verschillende hoedanigheden werden gebruikt, die elk hun eigen unieke plaats in de Amerikaanse geschiedenis innemen.

De sterren en bars

De Confederate Nationale Vlag
De Confederate Nationale Vlag

De Stars and Bars wordt beschouwd als de eerste vlag van de Verbonden Staten van Amerika. Het was met opzet ontworpen om op de Amerikaanse vlag te lijken, maar het vergelijkbare ontwerp veroorzaakte hierdoor verwarring op het slagveld. Terwijl de Stars and Bars oorspronkelijk begonnen met slechts zeven sterren, eindigde het tegen het einde van hun ambtstermijn met 13.

Gevechtsvlag van de Confederatie

Strijdvlag van de Confederatie
Strijdvlag van de Confederatie

De bekendste en meest controversiële vlag die uit de Geconfedereerde Staten van Amerika kwam, was de strijdvlag van de Confederatie. Deze vlag is ontworpen door generaal Beauregard na de eerste Slag om Bull Run en toont dertien sterren over een blauw-witte x op een felrode achtergrond. Het is deze vlag die representatief is geworden voor moderne interpretaties van de Zuidelijke beweging.

Roestvrij spandoek

Roestvrij spandoek
Roestvrij spandoek

Stainless Banner was de tweede nationale vlag van de Confederatie; het is gemaakt door een wet van het Congres van de Verbonden Staten en opgesteld door het Richmond Clothing Depot. De vlag had een wit veld met een rood vierkant in de linkerbovenhoek, waarop een blauw kruis stond versierd met dertien sterren.

Derde Nationaal

Derde Nationaal
Derde Nationaal

Third National was de derde vlag van de Confederatie. Er werd besloten dat de Stainless Banner moest worden aangepast om een rode balk aan de rechterkant te bevatten, zodat deze niet zou worden aangezien voor de bekende witte vlag van wapenstilstand.

Bonnie Blauw

De blauwe Bonnie-vlag
De blauwe Bonnie-vlag

Bonnie Blue was een geheel blauwe vlag met een enkele witte ster in het midden, en markeerde de afscheiding van de Mississippi.

Vlag van het leger van Noord-Virginia

Vlag van het leger van Noord-Virginia
Vlag van het leger van Noord-Virginia

Het leger van Noord-Virginia was het contingent van generaal Robert E. Lee, en het leger vloog met een iets verkleinde versie van de Battle Flag of the Confederacy. De populariteit van generaal Lee en de voortdurende vooruitgang van zijn leger hielpen het ontwerp van deze vlag in het culturele geheugen van Amerika te verstevigen.

Hedendaagse staatsvlaggen

Staatsvlag van Alabama
Staatsvlag van Alabama

Verschillende staatsvlaggen worden beschouwd als authentieke Zuidelijke vlaggen, waaronder:

  • Maryland
  • Alabama
  • Virginia

Belangrijke Unie-vlaggen uit de burgeroorlog

Net als de Confederatie had de Unie ook meerdere vlaggen die zij tijdens de oorlog gebruikte; toch bleef de bekende Amerikaanse vlag nog steeds een vast onderdeel van het land dat het leger van de Unie probeerde te beschermen.

33-sterren Union Flag

Vlag van de Unie met 33 sterren
Vlag van de Unie met 33 sterren

De 33-sterrenvlag was de typische Amerikaanse vlag met een 33e ster toegevoegd voor Oregon vlak voor het uitbreken van de burgeroorlog.

Fort Sumter-vlag

Fort Sumter-vlag
Fort Sumter-vlag

De Fort Sumter-vlag wapperde over Fort Sumter tijdens het Zuidelijke bombardement in april 1861. Hij leek op de 33-sterrenvlag, hoewel de sterren in een andere volgorde waren gerangschikt, en de originele vlag is momenteel te zien in het museum van het fort.

Bijgewerkte vlag van de Unie - 34e en 35e sterren

Zoals de namen impliceren, was er één ster toegevoegd aan de 34th Star- en 35th Star-vlaggen, respectievelijk voor Kansas en West Virginia.

Vlag van het hoofdkwartier van generaal Custer

Vlag van het hoofdkwartier van generaal Custer
Vlag van het hoofdkwartier van generaal Custer

De vlag van het hoofdkwartier van generaal Custer werd gemaakt door de vrouw van de generaal en vloog over zijn hoofdkwartier. Helaas is het origineel tijdens een gevecht verloren gegaan, hoewel er in de nasleep ervan veel kopieën zijn gemaakt. De vlag was half blauw en half wit en er stonden twee gekruiste witte zwaarden op.

vlag van het hoofdkwartier van generaal Sheridan

Vlag van het hoofdkwartier van generaal Sheridan
Vlag van het hoofdkwartier van generaal Sheridan

Generaal Sheridan leidde de cavalerie van het leger van de Potomac, een substantieel gevechtscontingent in het leger van de Unie, en zijn pogingen om de troepen van generaal Lee in de Shenandoah-vallei terug te dringen hielpen de oorlog in het voordeel van de Unie te verstevigen. De vlag van zijn hoofdkwartier is een interessante mix van rood en blauw, met een paar sabels die elkaar in het wit kruisen en een ster en nummer 2 boven en onder bevestigd.

Vlaggen van militaire eenheden van de Unie

2e Tennessee Infanterievlag
2e Tennessee Infanterievlag

De 2nd Tennessee Infantry, 4th US Infantry en 144th Regiment, New York Volunteers zijn vlaggen die allemaal zijn ontworpen voor specifieke militaire groepen, zoals gebruikelijk was in die periode. Op deze manier kunt u tijdens uw zoekopdrachten geïndividualiseerde vlaggen voor garnizoenen en eenheden tegenkomen.

Authentieke vlaggen verzamelen versus replica's

Gezien de populariteit van de Burgeroorlog is het niet verrassend dat er een overvloed aan replica's van stoffen en papieren vlaggen uit de periode is die je online en in toeristische gebieden in de Verenigde Staten kunt vinden. Hoewel je echte antieke vlaggen uit de burgeroorlog kunt vinden op veilingwebsites zoals eBay en Etsy, is er slechts een klein aantal vlaggen ooit beschikbaar gesteld. Dankzij de grote vraag en het lage aanbod zijn de prijzen, als ze beschikbaar komen, ongelooflijk hoog.

Kijk hoe de geschiedenis voorbij vliegt

Er ligt zoveel betekenis in de kleine stukjes stof waaruit de burgeroorlogvlaggen van weleer bestonden. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je ooit een authentieke vlag uit die periode zult vinden (of betalen), tenzij deze al door je familie is doorgegeven, heb je altijd de mogelijkheid om bij deze stukjes cultureel geheugen aanwezig te zijn in tentoonstellingen in de Verenigde Staten.

Aanbevolen: