Advies voor tienerjongens

Inhoudsopgave:

Advies voor tienerjongens
Advies voor tienerjongens
Anonim
Tienerjongens met skateboards
Tienerjongens met skateboards

Goed advies voor tienerjongens komt vaak van vaders, leraren, mentoren en rolmodellen. Dit zijn de mensen die je opzoekt als voorbeeld van de persoon die je in je eigen leven wilt zijn. Of je nu jongensadvies zoekt over tienerliefde, school, sport of alledaagse wijsheid, er zijn antwoorden beschikbaar.

Tienerliefde: vriendinnen en vriendjes

jongen serenade meisje
jongen serenade meisje

Als je niet zeker weet hoe je een goed vriendje moet zijn, kom je misschien in de verleiding om naar de media als voorbeeld te kijken. Mannen worden echter vaak onnauwkeurig afgebeeld, wat voor veel verwarring kan zorgen. Er zijn een paar eenvoudige dingen waar u rekening mee moet houden als u begint met daten en die u kunnen helpen uw vriendin (of vriend) gelukkig te houden.

Je veilig voelen

Verbinden met je vriendin of vriend kan lastig zijn in het begin van een nieuwe relatie. Om een goede, leuke relatie te creëren, moet je ervoor zorgen dat jullie je allebei op je gemak voelen bij elkaar. Dit betekent dat jullie elkaar fysiek en emotioneel volledig vertrouwen. Om dit te doen, besteedt u tijd aan het leren kennen van elkaar en het stellen van vragen over de voorkeuren en antipathieën. Neem contact op met elkaar als u ergens niet zeker van bent, vooral als het om iets seksueels gaat. Ook al kan het ongemakkelijk voelen om over het contact te praten voordat je dit doet, het zorgt ervoor dat jullie je daar allebei op je gemak bij voelen en je niet onder druk gezet voelt.

Communicatie is de sleutel

Manieren vinden om met elkaar te praten is een groot onderdeel van een meer volwassen relatie. Als je vriendin (of vriend) tegen je praat, luister dan echt. Soms zijn we te druk bezig met nadenken over onze reactie om daadwerkelijk te kunnen horen wat ze proberen te zeggen. Maak je geen zorgen, dit overkomt iedereen wel eens. Om je vriendin te laten zien dat je luistert, maak goed oogcontact en geef haar enkele aanwijzingen dat je haar hoort door te knikken en onderwerpgerelateerde vragen te stellen. Andere mensen vinden deze luistersignalen ook prettig. (Hint ouders en leraren).

Gescheiden lust van liefde

Wees zo eerlijk als je kunt zijn over wat voor soort relatie je zou willen hebben. Als u dit doet, krijgt u de relatie waarnaar u op zoek bent, zonder misleidend te zijn. Klinkt goed, toch? Om erachter te komen of de persoon met wie je aan het daten bent, geïnteresseerd is om het informeel of officieel te houden, vraag hem wat hij of zij verwacht van de relatie en vertel wat je wilt. Als jullie allebei op dezelfde pagina zitten, is dat geweldig! Als dat niet het geval is, moet u beslissen of dit de juiste relatie voor u is. Je kunt iets zeggen als: 'Ik vind het heel leuk om met je uit te gaan, maar ik wil het informeel houden.' of "Ik vind het heel leuk om met je uit te gaan en wil weten of je mijn vriendin wordt." Bedenk dat verliefd zijn een andere relatie schept dan verliefd zijn. Hoe dan ook, zorg ervoor dat degene met wie je aan het daten bent, weet wat er in je hoofd omgaat.

Vals spelen

Als je de verleiding voelt om vals te spelen, onthoud dan dat mensen de neiging hebben dit te doen als ze het gevoel hebben dat ze niet krijgen wat ze willen uit hun huidige relatie. Voordat u met iemand anders in contact komt, moet u bedenken of u met uw huidige vriendin (vriend) wilt blijven daten. Het herstellen van de schade die vals spelen met zich meebrengt, is een hele uitdaging en helemaal niet leuk. Om een relatie te beëindigen kun je zeggen: 'Ik vind het heel leuk om met je uit te gaan, maar ik denk dat het het beste zou zijn als we onze relatie beëindigen.'

Werkethiek

jongen die huiswerk maakt
jongen die huiswerk maakt

Het tot stand brengen van een goede werkethiek kan je helpen als je eenmaal niet meer naar school gaat en aan het werk bent. Als je dit al vroeg doet, kun je de intensiteit van een echte fulltime baan verminderen, zodat je meer tijd hebt om de dingen te doen die je liever doet.

Efficiënt worden

Tijdmanagement en efficiëntie zijn belangrijke vaardigheden die van pas komen naarmate je ouder wordt. Leer hoe u uw tijd efficiënt kunt budgetteren door te letten op hoe lang bepaalde activiteiten duren, zodat u uw taken dienovereenkomstig kunt plannen. U kunt dit doen door de hoeveelheid tijd bij te houden die u aan huiswerk of projecten besteedt door dit op uw telefoon te timen of door een urenregistratie-app te downloaden. Als je moeite hebt met het beheren van de tijd, stel dan het slaapscherm van je telefoon in op een klok en zorg ervoor dat je altijd toegang hebt tot een klok. Dit kan ervoor zorgen dat uw interne klok in de loop van de tijd nauwkeuriger wordt. Als u dit doet, kunt u de noodzakelijke taken (ook wel de saaiere) uitvoeren, terwijl er meer ruimte overblijft voor de leuke activiteiten die u liever doet.

Je passie vinden

Als je je verloren of verveeld voelt op school, besteed dan wat tijd aan dingen die je interesseren. Als u dit doet, kunt u erachter komen wat u een goed gevoel geeft. Je kunt ook proberen vrijwilligerswerk te doen voor een paar programma's om te zien of er iets is dat bij je vaardigheden past en je interesseert. Door activiteiten te ondernemen waar u om geeft, kunt u meer zelfvertrouwen krijgen, wat altijd een overwinning is.

Respect verdienen

Vader en zoon
Vader en zoon

Als je leert hoe je respect kunt geven en verdienen van je leeftijdsgenoten en de volwassenen in je leven, kun je behoorlijk ver komen. Hoewel hormonen en de ontwikkeling van de hersenen de zelfbeheersing in deze periode wat uitdagender kunnen maken, is het verstandig om te oefenen met het nemen van doordachte beslissingen. Het maakt de omgang met mensen veel gemakkelijker en bespaart je een hoop energie.

Emotionele controle

Respectvol zijn betekent nadenken over de gevoelens van anderen en hen met vriendelijkheid behandelen. Ook al is het moeilijk om te doen, probeer diep adem te halen en even te pauzeren voordat je op anderen reageert, in plaats van op hun uitspraken te reageren. Stel je voor dat een vriend of aartsvijand iets zei waar je last van had. Pauzeer, haal diep adem en reageer dan. Als we onmiddellijk reageren, laten we soms onze emoties de overhand krijgen. Bovendien is het altijd het beste om onbeleefde mensen je niet te laten zien zweten.

Betrouwbaarheid

Laat anderen zien dat u te vertrouwen bent door u aan uw woord te houden en u eraan te houden. Dit betekent dat als je niet kunt doen wat je hebt gezegd, je dit vooraf aan mensen laat weten. Je kunt zeggen: 'Het spijt me dat ik je later niet kan ophalen.' "Ik was helemaal vergeten dat ik een afspraak had om na school naar toe te gaan." Mensen die schilferig zijn, worden vaak als minder betrouwbaar beschouwd en niet als iets waarvan je wilt dat mensen je naam associëren. In relaties kan betrouwbaar zijn je dichter bij elkaar brengen, of je nu met vrienden bent of met de persoon met wie je aan het daten bent.

Doelen stellen

experiment in chemisch laboratorium
experiment in chemisch laboratorium

Het creëren van concrete doelen kan je helpen gemotiveerd te blijven en je voor te bereiden op moeilijkere taken in de toekomst. Blijf georganiseerd om jezelf gefocust te houden.

Volgen

Om aan de uitvoering te werken, maakt u een lijst met taken in volgorde van belangrijkheid. U kunt dit doen op uw telefoon of via een agenda. Verdeel vervolgens uw doelen in beheersbare taken. Hierdoor zal het minder angstaanjagend aanvoelen. Gun jezelf een welverdiende pauze na hard werken en bedenk wat kleine beloningen voor jezelf. Beschouw ongelukken of fouten als leerervaringen, in plaats van hard voor jezelf te zijn.

Gezonde interacties

Moeder helpt zoon met huiswerk
Moeder helpt zoon met huiswerk

Door te leren omgaan met mensen met wie u het misschien niet eens bent, kunt u uw punt duidelijk maken zonder onnodige discussies te veroorzaken. Als je op een directe en begripvolle manier kunt communiceren, kunnen relaties een stuk leuker en gemakkelijker te beheren worden.

Het is oké om hulp te vragen

Soms is het moeilijk om hulp te vragen. Als je het moeilijk hebt, kun je zeggen: 'Ik vraag me af of je me kunt helpen met (voeg probleem in)'. Wanneer iemand die u vertrouwt u advies geeft, probeer dan een goede luisteraar te zijn. Dat betekent dat u volledig begrijpt wat de ander zegt voordat u reageert en dat u vragen stelt om verwarrende onderwerpen of taalgebruik te verduidelijken.

Omgaan met schoolinteracties

Op school kun je leraren of administratief personeel tegenkomen met wie je moeilijk om kunt gaan. Om te voorkomen dat er nog meer wrijving ontstaat, probeer kalm te blijven en goed na te denken over de manier waarop u met hen wilt praten. Onthoud dat je hun gedrag niet kunt controleren, alleen dat van jou. Als je op school te maken hebt met een lastig persoon, houd je interacties dan kort en beleefd. Op die manier heb je minder kans om met een boos persoon te maken te krijgen. Volg het schoolbeleid, probeer te voorkomen dat u vaak met hen in contact komt en praat met uw familie of een vertrouwd personeelslid als interacties vijandig worden.

Familieproblemen

Er kan veel spanning ontstaan tussen u en uw gezinsleden naarmate u ouder wordt. Gedurende deze tijd breek je langzaam af en word je een onafhankelijke volwassene. Dit normale proces kan voor ouders een uitdaging zijn om mee om te gaan, en het kan zijn dat u thuis meer ruzie krijgt. Wees geduldig om problemen te helpen verspreiden en weet dat deze fase voorbij zal gaan.

Tijdens meer verhitte momenten waarop je intense emoties voelt opkomen, kun je wat tijd besteden aan het nadenken over hoe je je gedachten rustig met je familie kunt delen. Het is veel moeilijker om ruzie te maken met iemand die kalm is, dan met iemand die super boos is. Als een ruzie uit de hand loopt en u zich overweldigd voelt, laat hen dan weten dat u even een pauze moet nemen, maar dat u graag wilt doorgaan met spreken als u zich minder overweldigd voelt.

Verbinding maken met leeftijdsgenoten

Je leeftijdsgenoten voelen op dit moment misschien als het belangrijkste aspect van je leven en dat is volkomen normaal. Het is een goede gewoonte om als volwassene naar je relaties met je vrienden te kijken en te bepalen welke relaties voor jou het belangrijkst zijn. Breng tijd door met vrienden die ondersteunend, vriendelijk en begripvol zijn. Dit zijn meestal de vrienden die blijven hangen, zelfs als jullie allemaal jullie eigen weg gaan na het afstuderen.

Je emoties begrijpen

jongen zit in de gang
jongen zit in de gang

Emoties geven je belangrijke informatie over wat er in je hersenen en lichaam gebeurt. Als je leert je emoties te identificeren, kun je gemakkelijker omgaan met de emoties waardoor je je slecht voelt.

Omgaan met woede

Voor veel tienerjongens kan woede een moeilijke emotie zijn om mee om te gaan. Om boze gevoelens te helpen verwerken, kun je gaan hardlopen of iets actiefs doen om de emoties uit je lichaam te krijgen. Je kunt ook naar rustgevende muziek luisteren. Zorg ervoor dat je 's nachts voldoende slaap krijgt, omdat je misschien wat meer slaap nodig hebt dan volwassenen, en een gebrek aan slaap kan stemmingswisselingen en intense chagrijnigheid veroorzaken. Besteed wat tijd aan het uitzoeken waardoor u überhaupt boos werd en denk na over oplossingen die u kunt gebruiken als deze situatie zich opnieuw voordoet. Het is altijd goed om voorbereid te zijn!

Werken met angst

Tijdens de adolescentie vinden er veel fysieke en mentale veranderingen plaats. U kunt zich zorgen maken over sociale situaties, uw fysieke verschijning en uw toekomst. Om de symptomen van angst te verminderen, moet u vaststellen wat de angstpieken veroorzaakt. Oefen diepe ademhalingsoefeningen en progressieve spierontspanning om u te helpen geaard te blijven. Zorg ervoor dat u uw successen erkent, zelfs de successen die klein lijken, in plaats van te blijven hameren op uw waargenomen mislukkingen. Dit kan je zelfvertrouwen helpen vergroten en je algehele angst verminderen.

Waar anders kunt u advies vinden

Het is belangrijk dat u een vertrouwd persoon heeft met wie u kunt praten als u advies zoekt. Dit kan je helpen op de momenten dat je je boos, angstig, verdrietig of gefrustreerd voelt. U kunt advies inwinnen bij artsen, familieleden, leraren, coaches en professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Goed advies voor tienerjongens

Je adolescentie is een spannende tijd om meer over jezelf te leren en je denkproces beter te begrijpen. Neem deze tijd om doelen te stellen, werk aan het verbeteren van uw relaties en het vinden van gezonde manieren om voor uzelf te zorgen.

Aanbevolen: