Esdoorn planten

Inhoudsopgave:

Esdoorn planten
Esdoorn planten
Anonim
Esdoorn planten
Esdoorn planten

Net als het planten van eikenbomen, kan het planten van esdoorns in de lente of de herfst worden gedaan, maar de herfst is meestal het beste seizoen om bomen te planten. De lagere temperaturen in de herfst en voldoende regenval vergemakkelijken de overgang van de boom naar zijn nieuwe thuis en verminderen de shock en stress bij het transplanteren.

Esdoornbomen selecteren

Esdoornbomen zijn grote, bladverliezende bomen die over de hele wereld groeien. In de Verenigde Staten komen ze vaker voor in de noordelijke staten. Veel mensen kennen esdoorns vanwege hun spectaculaire herfstkleur. Sommige esdoorns, zoals de suikeresdoorn die overal in New England te vinden is, geven elke herfst een behoorlijke show met gouden, okerkleurige en karmozijnrode bladeren die lijken te gloeien in het herfstzonlicht.

Er zijn tientallen en tientallen soorten esdoorns, elk met zijn eigen unieke vereisten en omstandigheden. Bij het selecteren van esdoorns is de plantlocatie van het grootste belang. Esdoorns groeien met hun wortels dicht bij het oppervlak, en als ze te dicht bij een trottoir of oprit worden geplant, kunnen de wortels na verloop van tijd barsten en cementpaden optillen. Esdoorns worden 6 tot 30 meter hoog, met een groot, rond bladerdak dat gedurende de zomermaanden vlekkerige tot dichte schaduw werpt. Je zult ook een locatie willen kiezen waar de boom niet te veel schaduw over de rest van de tuin werpt. Omdat esdoorns erg groot worden, moet je ervoor zorgen dat de plek waar je de esdoorn plant, ver genoeg verwijderd is van huizen, garages, bijgebouwen en elektriciteitsleidingen, zodat er niets kapot gaat als er tijdens een storm een tak omv alt.

Populaire esdoornvariëteiten

Er zijn veel esdoornvariëteiten. Over Maple Trees biedt gedetailleerde informatie over meer dan een dozijn variëteiten. Maple Trees biedt ook veel kleurenfoto's en informatie over esdoornvariëteiten. Enkele van de meest populaire esdoornvariëteiten zijn:

  • Noorse esdoorn(Acer plantinoides): De Noorse esdoorn wordt sinds ongeveer 1750 gekweekt in tuinzones 3 tot en met 7 en is de typische esdoorn die langs voorstedelijke en stadsstraten wordt geplant. Hij is extreem winterhard en verdraagt bijna alle groeiomstandigheden die mensen eraan kunnen geven, van vervuilde stadslucht tot droge grond. Het is ook vrij eenvoudig te transplanteren, waardoor het planten van Noorse esdoorn gemakkelijker wordt dan bij andere soorten.
  • Sugar Maple (Acer Saccharum): Misschien wel de meest populaire esdoorn van allemaal, de suikeresdoorn is de boom die bekend staat om zijn prachtige herfstkleur. Hij is schaduwtolerant, maar houdt er niet van als de wortels verstoord worden, dus wees zeer selectief wat betreft de plantplaats. Het is moeilijk om te bewegen als het eenmaal in de grond zit. De suikeresdoorn is winterhard van zone 4 tot en met 8 en wordt ongeveer 23 meter hoog en ongeveer 9 meter breed.
  • Japanse esdoorn (Acer palmatum): De sierlijke takken en bladeren van de Japanse esdoorn vormen prachtige exemplaren in de tuin. Japanse esdoorns groeien langzaam en blijven klein, dus perfect om er dichtbij huis van te genieten. Ze worden 15 tot 25 voet lang en hebben een vochtige, goed doorlatende grond nodig om te gedijen.

Instructies voor het planten van esdoorn

Nadat je de keuzes van esdoorns voor de tuin hebt bekeken en de juiste variëteit hebt geselecteerd, is het tijd om de boom te planten. Het planten van esdoorns is een relatief eenvoudige taak. Je hebt nodig:

  • Esdoorn
  • Spade of schop
  • Compost
  • Mulch
  • Slang of gieter

Instructies voor het planten van esdoorn

Graaf eerst een gat dat twee keer zo breed en zo diep is als de kluit van de boom. De kluit is het deel bedekt met jute, stof of plastic. Plaats de grond die u uit het gat aan de zijkant graaft om later als vulling te gebruiken. Meng goede compost of goed verteerde mest door de grond. Sommige tuiniers adviseren om de jute of wortelbedekking op de kluit te laten zitten. Readers Digest biedt plantinformatie met foto's over hoe je een esdoorn plant met de kluit bedekt met jute. Sommige deskundigen adviseren om kleine sneden in de jute te maken, zodat de wortels er doorheen kunnen steken. Als de afdekking van plastic of een kunststofderivaat is, zorg er dan voor dat u deze verwijdert, omdat plastic niet kan ontbinden.

Bomen die op de kwekerij in plastic containers zijn gekocht, moeten vóór het planten volledig uit de container worden verwijderd. Als je bareroot-bomen hebt gekocht, zorg er dan voor dat je ze plant zodra je ze ontvangt.

Plaats de wortels in het gat en vul het gebied rond de wortels met het mengsel van compost en grond. Druk het aan met een schop of met je voet. Geef grondig water, laat het water doordringen en geef opnieuw water. Wanneer u klaar bent met planten en water geven, verspreidt u de mulch rond het plantgebied. Nu kunt u nog vele jaren genieten van uw prachtige nieuwe esdoorn.

Aanbevolen: