Herfstvlam Esdoorn

Inhoudsopgave:

Herfstvlam Esdoorn
Herfstvlam Esdoorn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De Autumn Flame Maple-boom is een prachtige esdoorn die snel groeit en een van de eerste bomen is die in de herfst omslaat. Als je op zoek bent naar een nieuwe boom voor je landschap, dan is deze esdoorn een goede keuze.

Over de herfstvlamesdoorn

Autumn Flame Maple-bomen zijn een gepatenteerde boomsoort met de wetenschappelijke naam Acer rubrum. De bladeren hebben de klassieke gelobde esdoornvorm en zijn heldergroen met een vleugje scharlakenrood in de lente en zomer, en veranderen vroeg in de herfst in schitterend rood. Sommige bomen produceren ook gele bladeren.

Deze boom wordt natuurlijk het meest gewaardeerd om zijn prachtige bladeren, maar er zijn ook andere voordelen, namelijk dat hij vrij snel groeit. Binnen een jaar kan hij wel vier meter hoog worden. Op de vervaldag kan de boom 40 tot 60 voet lang en 24 tot 40 voet breed worden, met een stam zo groot als drie tot vijf voet in de omtrek. Deze reus is een prachtige keuze voor een schaduwboom die tijdens de groei overvloedige schoonheid in uw tuin kan brengen.

De takken beginnen relatief laag bij de grond en vormen een mooie ronde vorm als de boom volwassen is. Hoewel ze winterhard zijn in de groeizones 4 tot en met 9, zijn er enkele meldingen geweest dat de bomen zelfs binnen die zones afsterven tijdens zeer strenge winters. Herfstvlammen lijken ook iets kleiner te worden aan de warme kant van de klimaatzone, tenzij ze in de buurt van een beek staan of op een andere manier een constante toevoer van water krijgen.

Net als andere esdoorns doet deze het het beste in de volle zon tot zeer lichte schaduw, maar hij doet het niet goed als het erg heet en droog is. Esdoorns hebben vocht nodig om de levendige kleuren in de herfst te produceren, dus water geven kan nodig zijn voor optimale groei en bladkleur als je in een droog klimaat leeft.

Er vormen zich in de lente rode bloemen aan deze bomen wanneer de nieuwe bladeren verschijnen, wat je een echt teken geeft dat de lente is aangebroken.

Hoewel ze tolerant zijn voor veel bodemomstandigheden, doen ze het het beste in zure, goed doorlatende grond. Ze tolereren echter geen zoute grond.

Negatieven over de herfstvlam

Er zijn veel positieve kenmerken van deze boom: hij groeit bijna overal in de Verenigde Staten en is groot en mooi. Het zou eigenlijk populairder moeten zijn dan het is.

Er zijn echter een paar potentiële nadelen aan de Autumn Flame Maple. Een daarvan zijn de laaghangende takken: het kan zijn dat je de boom gesnoeid moet houden om er onderdoor te kunnen lopen.

Bovendien is de schors van deze bomen relatief broos en kan deze gemakkelijk worden beschadigd door met een grasmaaier of ander tuingereedschap tegen de boom aan te rennen. Bovendien kunnen de oppervlaktewortels van deze esdoorn het maaien eromheen niet alleen moeilijk maken, maar kunnen de wortels ook trottoirs en opritten kapot maken, net als bij andere esdoornvariëteiten.

Zoals eerder vermeld, heeft deze esdoorn in zuidelijke klimaten mogelijk regelmatig water of irrigatie nodig voor de beste herfstkleur en om de gezondheid van de boom te ondersteunen.

Autumn Flames zijn vatbaar voor verwelkingsziekte en bladluis en kunnen andere problemen veroorzaken, zoals schubben, boorders en schroeiplekken.

Toch zijn deze prachtige esdoorns, als ze op de juiste manier worden verzorgd en geplaatst, een goede investering en een goede boom om in je tuin te hebben. Ze zijn een uitstekende keuze voor veel locaties, van dichtbij de straat of op een parkeerplaats tot midden in uw tuin voor een schaduwboom.

Plaatsen om Autumn Flame te kopen

  • Nature Hills-kwekerij
  • Dave's tuin
  • Sooner Plant Farm
  • Rijke boerderijtuin

Aanbevolen: