7 sleutelelementen van Japans badkamerontwerp

Inhoudsopgave:

7 sleutelelementen van Japans badkamerontwerp
7 sleutelelementen van Japans badkamerontwerp
Anonim
Bad in Japanse stijl
Bad in Japanse stijl

Japans badontwerp is een eigentijdse stijl waarin de traditionele Japanse cultuur van eenvoud, natuurlijke elementen en een algehele look die schoon en overzichtelijk is, zijn geïntegreerd. Neutrale kleuren en contrasterende texturen zijn de sleutel tot het creëren van een sfeer van ontspanning en sereniteit. Stel je voor dat je je badkamer meer in een spa verandert en je begrijpt waarom deze stijl zo populair is geworden.

Het traditionele Japanse bad

In Japan is baden een groot deel van de cultuur en wordt het heel anders gedaan dan in landen als de Verenigde Staten. Een Japanse huishoudbadkamer heeft een groot, diep bad, een aparte wasruimte, een aparte kleedruimte en het toilet bevindt zich in een heel andere ruimte. De gedachte om in dezelfde kamer naar het toilet te gaan en te baden zou dwaas zijn, zo niet weerzinwekkend voor de meeste Japanners.

Het lichaam wassen met zeep gebeurt in de wasruimte, meestal een gootsteen en kraan met een emmer om af te spoelen of een douche met een afvoerputje. Alleen een gewassen, schoon lichaam komt in het stomend hete bad. Het doel van het bad in Japan is om te genieten. Het water wordt schoon gehouden, zodat andere gezinsleden om de beurt kunnen genieten. Niet alleen het baden in het privéhuishouden maakt deel uit van de Japanse cultuur, maar dat geldt ook voor het baden in gemeenschappelijke badhuizen. In sommige Japanse badhuizen komt het water uit natuurlijke warmwaterbronnen.

Japanse badontwerpelementen

Het ontwerpen van een badkamer in Japanse stijl is een grote verbouwing, omdat een echte Japanse badkamer aanzienlijk anders is dan een westerse badkamer. Maar als u het budget en de middelen heeft om het voor elkaar te krijgen, kunt u een oase van rust in uw eigen huis creëren waar u zich op elk moment kunt terugtrekken. Er zijn verschillende belangrijke elementen die u nodig heeft om uw badkamer om te bouwen tot een bad in Japanse stijl.

Diep bad

Een badkuip wordt in het Japans ofuro genoemd en kan van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder hout. In Japan wordt het hout dat ze gebruiken voor badkuipen hinoki genoemd. Hinokihout is uitstekend geschikt voor het maken van badkuipen, omdat het van nature antibacterieel is, bestand is tegen schimmels en insecten en niet zal rotten. Je kunt ook cederhout als alternatief gebruiken, omdat het vergelijkbare kenmerken heeft en een heerlijk aroma heeft.

Punt-of-gebruik-waterverwarmer

Het bad heeft veel water nodig om te vullen en is ontworpen om meerdere keren te worden gebruikt voordat het volledig leegloopt en opnieuw wordt gevuld. Het weekwater moet heet zijn, dus u moet een waterverwarmer op het gebruikspunt installeren.

Aparte badzone

Je moet een aparte badruimte ontwerpen waar je je lichaam en haar daadwerkelijk kunt wassen met zeep en shampoo. Afhankelijk van hoe traditioneel je wilt gaan, kan dit een gootsteen met emmers zijn of een kleine doucheruimte met vloerafvoer.

Verlichting

Consistent blijven met de minimalistische stijl van de Japanse inrichting vereist eenvoudige verlichting. Een dakraam boven het ligbad zou een geweldige algemene verlichting zijn voor dagelijks gebruik. Taakverlichting rond de make-upspiegel zou handig zijn bij het scheren en aanbrengen van make-up. Inbouwverlichting zou ook goed werken als algemene verlichting.

Verf

Gebruik neutrale kleuren of zachte aardetinten. Gebruik geen hoogglans of iets te glanzend. Pastelblauw of groen helpen een rustige, ontspannen sfeer te creëren.

Accenten

Nogmaals, het is belangrijk om in gedachten te houden: minder is meer. Een of twee kleine bamboeplanten met wat gepolijst riviergesteente zouden er leuk uitzien. Je kunt een paar eenvoudige houten planken toevoegen om handdoeken op te bergen en misschien een paar geurkaarsen die je kunt gebruiken terwijl je geniet. Handdoeken van bamboevezel zijn een uitstekende keuze voor badhanddoeken, omdat ze van nature antimicrobieel zijn, waardoor ze geurbestendig zijn. Vergeet niet om ook neutrale of aardetinten handdoekkleuren te kiezen, misschien iets dat contrasteert met de kleur van de muur.

Aparte toiletruimte

Zorg ervoor dat er geen toilet in je bad in Japanse stijl zit. Je zult een kleine kamer aan de zijkant moeten bouwen voor een toilet, of als je andere badkamers in huis hebt, kun je het toilet gewoon helemaal overslaan.

Dingen om te overwegen

Japans badontwerp is een aanzienlijke financiële investering omdat het een drastische wijziging van het traditionele Amerikaanse badkamerontwerp vereist. Hoewel dit ontwerp zinvol zou zijn in een modern, eigentijds huis, zou het niet goed passen in een traditioneel Victoriaans of rustiek huis in westerse stijl.

Een Japans bad is misschien ook niet de beste keuze voor een gastenbadkamer. De kans is groot dat de badkuip al na één keer gebruik leeg is, met een zeepring eromheen en uw gasten vragen zich misschien af waar u het toilet hebt verstopt.

Als jij het soort persoon bent dat weinig tijd in de badkamer doorbrengt en alleen een snelle douche neemt als dat nodig is, dan zou een Japans bad niet zinvol zijn voor jouw levensstijl. Aan de andere kant, als je jezelf graag verwent met een bezoek aan de spa, lange, warme baden en van een eenvoudige, eigentijdse stijl of Aziatisch design houdt, zou een Japans bad een geweldig idee zijn voor het verbeteren van je huis.

Aanbevolen: