Waarom zouden computerlessen verplicht moeten zijn op de middelbare school

Inhoudsopgave:

Waarom zouden computerlessen verplicht moeten zijn op de middelbare school
Waarom zouden computerlessen verplicht moeten zijn op de middelbare school
Anonim
Computerlessen zijn belangrijk
Computerlessen zijn belangrijk

Computer- en informatietechnologiebanen hebben de snelste gemiddelde verwachte groei van alle beroepen. Om middelbare scholieren na hun afstuderen voor te bereiden op deze en andere banen, moeten ze eerst basiscomputervaardigheden leren.

Ouders vinden het belangrijk

Code.org's "Why Computer Science in K-12" -presentatie laat zien dat 90 procent van de ouders wil dat hun kinderen computerwetenschappen leren op school. Uit een onderzoek van het Pew Research Center bleek dat ongeveer 85 procent van de Amerikanen gelooft dat een gedetailleerd begrip van hoe computers werken belangrijk is voor het professionele succes van een individu. Daarentegen geeft slechts 40 procent van de scholen les in computerprogrammering. Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat ouders waarde zien in computerlessen op de middelbare school.

Studenten genieten meer van het onderwerp dan anderen

Een deel van het betrokken en succesvol houden van kinderen bij het leren is het aanbieden van onderwerpen die hen interesseren en hun aandacht vasthouden. Hoewel docenten niet van tieners kunnen verwachten dat ze elk belangrijk onderwerp leuk vinden, kunnen ze de minder wenselijke hoofdzaken compenseren met onderwerpen met een hoge interesse die misschien wel net zo belangrijk zijn. Code.org suggereert dat informatica en techniek op de tweede plaats staan van alle schoolvakken, na kunst, op basis van de inbreng van tieners. Het onderwerp is populair bij tieners en relevant voor educatieve en professionele doeleinden, waardoor het voor iedereen wenselijk is.

Incorporeert andere belangrijke vaardigheden

Computerkennis en -wetenschap gaan verder dan coderen, computertalen en cyberbeveiliging. Het gebruik van computers impliceert logica, probleemoplossing en creativiteit. Tieners die computerlessen volgen, leren technologie zowel gebruiken als creëren. De lessen kunnen bestaan uit het gebruik van specifieke programma's zoals e-mail, waarbij ook het leren over de juiste documentatie, spelling, grammatica en professionaliteit aan bod komt. Banen die analytische, kritische denk- en computervaardigheden vereisen, behoren tot de snelst groeiende soorten banen, omdat al deze vaardigheden met elkaar verbonden zijn en begeerd worden.

Computers maken deel uit van elk beroepsveld

Bij de meeste banen is tegenwoordig een bepaalde basiscomputervaardigheid vereist, omdat er afhankelijk is van technologie om het werk efficiënter en foutvrij te maken. Fastfoodmedewerkers gebruiken geautomatiseerde registers, artsen gebruiken elektronische systemen om de gezondheidsgeschiedenis van patiënten bij te houden, en zelfs kleine gazononderhoudsbedrijven hebben een website of sociale mediapagina om klanten te betrekken. Als je een beterbetaalde baan wilt, heeft ongeveer de helft van degenen die meer dan $ 57.000 per jaar betalen, enige kennis of vaardigheden op het gebied van computercoderen nodig.

Vergroot de kans op diversiteit in het veld

Diversiteit op het personeelsbestand helpt werkgevers om perspectieven te verwerven van alle verschillende soorten mensen. Een deel van deze diversiteit in beroepen begint echter op de middelbare school. Meisjes en zwarte of Latijns-Amerikaanse studenten die op de middelbare school computerwetenschappen volgen, hebben een grotere kans om daar een hoofdvak in te studeren en in een gerelateerde carrière te werken. Door op de middelbare school kennis te maken met een verscheidenheid aan beroepsvaardigheden, krijgen alle leerlingen relevante ervaring waaruit ze kunnen putten bij het kiezen van een carrièrepad.

Kan voldoen aan de wiskunde- of wetenschappenvereisten van de middelbare school

Vanwege de focus van het onderwijssysteem op STEM-onderwerpen, staan 35 staten nu computerwetenschappen toe om te voldoen aan een wiskunde- of wetenschappenvereiste voor afstuderen. Tieners kunnen hun toekomst in eigen hand nemen en zich al vroeg in een onderwerp specialiseren door op de middelbare school computerlessen te volgen. Je moet contact opnemen met je schoolbegeleider om te zien of dit een optie is in jouw regio.

School kan het enige toegangspunt zijn

Veel kinderen hebben nergens anders toegang tot internet dan op school. Studenten die in afgelegen plattelandsgebieden wonen, hebben thuis mogelijk beperkte internettoegang en kunnen niet gemakkelijk naar een openbare bibliotheek of andere locatie gaan die toegang biedt. Tieners die in gezinnen met een laag inkomen wonen, hebben mogelijk ook geen toegang tot computers buiten school. In 2015 had slechts ongeveer 61 procent van de kinderen thuis internettoegang.

Onderwijs dat de echte wereld weerspiegelt

Een middelbare schoolopleiding is bedoeld om tieners voor te bereiden op het volwassen leven. Het opnemen van computerlessen in het algemeen voortgezet onderwijs is zinvol gezien de huidige arbeidsmarktstatistieken en -vooruitzichten.

Aanbevolen: