Hoe je een tentvloer waterdicht maakt

Inhoudsopgave:

Hoe je een tentvloer waterdicht maakt
Hoe je een tentvloer waterdicht maakt
Anonim
Kinderen zitten gelukkig in de blauwe tent
Kinderen zitten gelukkig in de blauwe tent

Een van de meest gestelde vragen die mensen stellen voordat ze gaan kamperen, is hoe je een tentvloer waterdicht maakt. Dit is zeker een heel belangrijke kwestie, want een natte tentvloer zal zeker een domper zijn op elke kampeerervaring. Droog kamperen voor tentbescherming is absoluut essentieel. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe je een tent waterdicht maakt.

Is het nodig om een tent waterdicht te maken?

Veel mensen gaan ervan uit dat ze, alleen omdat ze een tent hebben, beschermd zullen zijn tegen alle weerselementen. Dit is niet altijd het geval. Zelfs tenten die beweren waterdicht te zijn, kunnen gaan lekken, dus het is altijd het beste om de tent waterdicht te maken voordat je gaat kamperen.

De laatste plek waar je wilt zijn als je ontdekt dat je tent niet waterdicht is, is verzeild in een intense regenbui, kilometers verwijderd van de bewoonde wereld. Dit is niet alleen een ongemak, om de voor de hand liggende reden van natte kleding en het koud hebben, maar je kunt ook hyperthermie oplopen en erg ziek worden als je in een natte tent slaapt.

regen loopt langs de zijkanten van een kleine tent
regen loopt langs de zijkanten van een kleine tent

Sommige mensen denken er niet aan om hun tent waterdicht te maken, maar het is zeker een goed idee om dit te doen. Vaak doen mensen hun uiterste best om voorbereid te zijn op hun kampeertrip, inclusief het waterdicht maken van wandelschoenen, maar ze vergeten of verwaarlozen om ervoor te zorgen dat de tent waterdicht is.

Hoe de fabriek de tent waterdicht maakt

Het feit dat een tent zegt dat hij waterdicht is, betekent niet dat elke centimeter van de tent waterdicht is. De fabriek brengt op bepaalde plaatsen een waterdichte afdichting aan, meestal de naden, de tentvloer en de regenvlieg van de tent. De waterdichte fabriekscoating is niet de beste. In het begin werkt het misschien goed, maar uiteindelijk zal de coating verslijten en zal de tent gaan lekken of nat worden van de vloer. De fabriek maakt soms de onderste voet van de muur waterdicht, maar niet altijd. Bij het waterdicht maken van een tentvloer is het belangrijk om te onthouden dat u de eerste 60 cm van de muren waterdicht maakt om extra droge bescherming te garanderen.

Een tentvloer waterdicht maken

Nu je weet hoe belangrijk het is om de vloer van de tent waterdicht te maken, hoe ga je dit dan precies doen? Leer de stappen voor het waterdicht maken van een tentvloer.

Stap 1: Koop een tentsealer

Het eerste dat u moet doen, is een goed waterdicht afdichtmiddel kopen, speciaal ontworpen voor tenten. De beste plaats om een dergelijk product te vinden is in een campingwinkel zoals REI of Campmor. Controleer of het waterdichtingsproduct speciaal is ontworpen voor tenten en kampeeruitrusting.

Stap 2: Lees de instructies

Lees de aanwijzingen zorgvuldig door voordat u het product gaat aanbrengen. Bij veel producten moet je water of andere mengsels toevoegen voordat je begint.

Stap 3: Breng de waterdichting aan

Zodra je het waterdichtingsproduct hebt voorbereid, breng je een of twee coatings aan op de vloer van de tent. Bij een kleine tent wil je het hele gedeelte met de eerste laag bedekken. Voor grotere tenten kan het echter nodig zijn om lagen in secties aan te brengen.

Stap 4: extra jassen toevoegen

Timing is absoluut cruciaal. Wacht niet tot de eerste laag volledig droog is voordat u de tweede laag aanbrengt. Dit zal niets toevoegen aan extra bescherming. Breng in plaats daarvan de tweede laag aan terwijl de eerste nog aan het drogen is. Als het warm weer is op de plek waar u waterdicht maakt, zal de coating sneller drogen. Als het erg warm is en u een grote tent aan het coaten bent, wilt u misschien de ene helft van de tent coaten en vervolgens de tweede coating aanbrengen voordat u verdergaat met de andere helft van de tentvloer.

Waar de tent waterdicht maken

De fabriek zal de vloer van de tent bijna altijd aan de binnenkant waterdicht maken. Maak daarom de buitenvloer waterdicht. De in de fabriek gecoate zijkant kan een glanzend uiterlijk achterlaten als de tent nog relatief nieuw is en nog niet aan veel kampeertrips is blootgesteld.

Blauwe tent tijdens regenseizoen
Blauwe tent tijdens regenseizoen

Dingen om te onthouden bij het waterdicht maken van tenten

Zorg ervoor dat u het waterdichtingsmateriaal aanbrengt wanneer de tent volledig droog is. Net zoals verf alleen op een schone, droge ondergrond blijft plakken, zo houdt de waterdichte coating alleen op een droge tent vast. Daarom is het te laat om de coating aan te brengen als je in de tent ligt en de regen begint te voelen vallen. Zorg ervoor dat u de tent niet in een droogmachine droogt, omdat dit de waterdichte kwaliteit en de algehele duurzaamheid van de tent kan verzwakken.

Tips om de tent droog te houden

Naast het waterdicht maken van de tent, zijn er veel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je droog kampeert. Enkele van deze ideeën zijn:

  • Plaats een grondzeil onder je tent. Een zeildoek onder de tent kan slijtage van de waterdichte coating helpen voorkomen.
  • Zet uw tent altijd op een hogere grond dan de omliggende gebieden. Dit zorgt ervoor dat het grondwater wegloopt van de tent en niet ernaartoe.
  • Als de vloer lekt, kan het plaatsen van een zeildoek in de tent ervoor zorgen dat de vloer droger blijft.
  • Zorg ervoor dat je een tent hebt met een regentent die goede dekking biedt.
  • Pak regenkleding in voor het geval al het andere fa alt.
  • Verlucht uw tent altijd zodat condens kan ontsnappen.
  • Pak uw tent altijd droog in om schimmel te voorkomen.

Een vloertent waterdicht maken

Als het om je tent gaat, wil je nooit vast komen te zitten in het water. Dat betekent dat u mogelijk een extra waterdichte laag aan uw tent moet toevoegen. Nu je weet hoe, is het tijd om waterdicht te maken.

Aanbevolen: