Een FEMA-camper kopen

Inhoudsopgave:

Een FEMA-camper kopen
Een FEMA-camper kopen
Anonim
FEMA-trailers in Oakland, Californië
FEMA-trailers in Oakland, Californië

FEMA-campers waren vrijwel onbekend tot de verwoesting van de orkaan Katrina, maar FEMA-trailers bestonden al lang voordat Katrina de Golfkust bereikte, en er is nog steeds veel vraag naar.

Wat zijn FEMA-campers?

De Federal Emergency Management Agency, ook wel bekend als FEMA, biedt al vele jaren tijdelijke huisvesting, vooral in gebieden die getroffen zijn door natuurrampen. Toen bijvoorbeeld de orkaan Andrew in 1992 Zuid-Florida trof, boden FEMA-kampeerders wel twee en een half jaar onderdak aan mensen totdat er meer permanente huisvesting kon worden gevonden. De term 'FEMA-trailer' werd echter pas een gangbare uitdrukking toen de orkaan Katrina in 2005 verscheen.

FEMA-trailers waren eigendom van de Amerikaanse overheid en werden uitgeleend aan mensen in nood in tijden van rampspoed. Veel van deze kampeerders werden naast de verwoeste of beschadigde huizen geplaatst en hadden tot doel onderdak te bieden totdat de huizen konden worden gerepareerd of herbouwd. Bijna alle aanhangwagens hebben dezelfde typische indeling, waaronder twee propaantanks voor verwarming en koken, evenals enkele armaturen.

Een camper kopen bij FEMA

Zodra gezinnen meer permanente huisvesting hadden gevonden, werden de caravans teruggegeven aan de overheid, waardoor FEMA met een overschot aan kampeerders achterbleef. Op dit punt, en met een overtollige inventaris van meer dan 100.000 campers, begon FEMA ze te koop aan te bieden. Veel geïnteresseerde kopers stapten onmiddellijk op de kar en begonnen ze weg te rukken voor vaak de helft of zelfs minder van hun werkelijke waarde. Zijn FEMA-campers goede opties voor mensen die willen genieten van het buitenleven? Jij beslist.

Voordelen van het kopen van een FEMA-camper

De meest dwingende reden om een FEMA-camper te kopen zijn natuurlijk de kosten. Met een besparing van enkele duizenden dollars zou de aanschaf van een van deze door de overheid uitgegeven campers geld op de bank kunnen betekenen voor degenen die ongeacht de situatie een soort camper zouden hebben gekocht. Bovendien zijn veel van deze campers voorzichtig gebruikt, hebben ze slechts een paar weken of maanden gewoond en zijn ze bijna als nieuw.

Nadelen van het kopen van een FEMA-camper

Wat zouden, met zulke grote besparingen, de nadelen kunnen zijn van het kopen van FEMA-campers? Er is het probleem van hoge formaldehydegeh alten in de trailers, die naar verluidt bijdragen aan ademhalingsproblemen, griepachtige symptomen en andere irritaties. Hoewel veel van de kampeerders in topvorm zijn, zijn andere bovendien beter geschikt voor schroot, simpelweg omdat er veel werk nodig is om ze bewoonbaar te maken.

Een FEMA-camper kopen

Als u geïnteresseerd bent in FEMA-campers, heeft u verschillende opties.

  • Staats- en lokale veilingen- Bezoek de website van uw staats- of lokale overheid en zoek online naar veilingen. Afhankelijk van uw locatie vindt u deze campers wel of niet te koop, maar uw staats- en lokale niveau zijn een goed beginpunt.
  • GSA Auctions - De General Services Administration (GSA) is een federale overheidsinstantie die de veilingen van overtollige apparatuur afhandelt. Zodra u de site bereikt, kunt u online naar specifieke items zoeken of door de inventaris van de site bladeren en zien wat er beschikbaar is. U moet zich registreren om een bod uit te brengen, en als u in de buurt van de veilinglocatie woont, kunt u de koopwaar mogelijk persoonlijk bekijken.
  • GovDeals - Deze site biedt een online veiling van overtollige apparatuur. FEMA-campers zijn doorgaans te vinden onder het tabblad 'Voertuigen en onderdelen'. Om te kunnen bieden, moet u zich op de site registreren en kunt u op uw gemak door de hele inventaris bladeren.

Maak een weloverwogen beslissing

Het kopen van een FEMA-trailer kan aanzienlijke besparingen opleveren, maar doe uw huiswerk voordat u een online bod uitbrengt.

Aanbevolen: