Vintage Aria-gitaren

Inhoudsopgave:

Vintage Aria-gitaren
Vintage Aria-gitaren
Anonim
Muzikant die gitaar speelt
Muzikant die gitaar speelt

Als je op zoek bent naar een uitstekende, betaalbare gitaar die uniek is, dan zijn vintage Aria-gitaren misschien precies wat je nodig hebt. Aria is een fantastisch bedrijf met een lange, interessante geschiedenis en heeft door de jaren heen fantastische instrumenten geproduceerd.

Het Aria-verhaal

Zoals Aria op haar officiële website opmerkt, begint het verhaal van de Aria-gitaar in de jaren veertig in Japan, in een appartement waar een man genaamd Shiro Arai woonde. Zijn vriend bracht een klassieke gitaar mee naar huis, en Shiro, die zo'n instrument niet verwachtte, was verbluft door het geluid ervan. De volgende dag kocht hij zijn eigen exemplaar, wat twee maanden loon kostte, en hij werd een bekwame, autodidactische klassieke gitarist.

In 1953 startte Shiro een handelsfirma, maar toen deze een jaar later mislukte, werd hij dakloos en gebukt onder vele schulden. Hij had echter nog steeds zijn gitaar, die zijn levensader werd.

Shiro begon klassieke gitaarlessen te geven om rond te komen, en toen de vraag naar klassieke gitaar in Japan groeide op een markt die over heel weinig klassieke gitaarbronnen beschikte, zag Shiro een kans. Hij begon klassieke gitaren, strijkers en bladmuziek te importeren om aan de vraag te voldoen, en hij richtte ARAI & CO., INC. op, de entiteit die verantwoordelijk was voor de eerste gitaarimport in Japan na de Tweede Wereldoorlog.

In 1958, toen hij in Japan gebouwde akoestische gitaren begon te exporteren naar Zuidoost-Azië, werd de naam "Aria" gebruikt in plaats van zijn achternaam "Arai". Het woord 'Aria' is niet alleen een woordspeling met letters met de naam van de oprichter, maar betekent ook 'expressieve melodie'."

In 1963 begon Aria voor het eerst elektrische gitaren te exporteren met de modellen 1532T en 1802T. Beroemde professionele gitaristen, zoals Neil Schon en Cliff Burton, begonnen Arias te gebruiken, en het merk werd al snel een gevestigd wereldwijd merk en is uitgebreid naar tientallen nieuwe modellen, terwijl het ook nieuwe instrumenten lanceerde zoals zigeunergitaren, ukeleles, mandolines en basgitaren..

In 1992 maakte Aria opnieuw furore in de muziekindustrie toen het de serie SWB elektrische contrabas uitbracht.

Enkele opmerkelijke vintage Aria-gitaren

Enkele van de Aria-gitaren die de tand des tijds echt hebben doorstaan en tegenwoordig door gitaristen gewenst zijn, staan hieronder vermeld. Aria's vertegenwoordigen niet alleen een fascinerend hoofdstuk in de geschiedenis - het eerste gitaarbedrijf van het Japan van na de Tweede Wereldoorlog - ze hebben een reputatie voor kwaliteit en bieden iets unieks Japans in ontwerp en stijl.

Aria Diamond 1202T

De 1202, uitgebracht in 1966 in Japan en volgens Aria "een sensatie" te hebben veroorzaakt in zijn thuisland, heeft een kwaliteit qua uiterlijk, ontwerp en klank die vergelijkbaar is met die van de beroemde Amerikaanse gitaarbouwers, en dat was ook zo een van de vele Japanse gitaren die Gibson-spullen concurrentie bezorgden.

De toonschakelaar beschikt over een scala aan prachtige tonen, van sprankelende heldere hoge tonen tot een volle lage tonen die prachtig klinken, of je nu volledige akkoorden tokkelt of een melodielijn kiest.

Aria ES-335-replica

De Aria-gitaren uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig zijn ontworpen om te concurreren met populaire modellen van Amerikaanse makelij die meer kosten. In sommige opzichten waren het replica's van de originelen. Nu er een paar decennia zijn verstreken, zijn veel gitaarliefhebbers van mening dat deze Aria-replica's beter standhouden dan de originele Amerikaanse gitaren waarnaar ze zijn gemodelleerd.

Deze ES-335-replica uit 1981, een replica van een Gibson-gitaar, is een klassiek voorbeeld.

De toon is verbluffend helder en zacht, zoals blijkt uit het prachtige, met vingers geplukte jazzoptreden in de video hierboven. Naarmate de gitarist overgaat op distortion, vertoont de gitaar ook een duidelijke klankkwaliteit die expressief en fel is. Het is niet verrassend dat zoveel gitaristen zo gehecht zijn geraakt aan de Aria-replica's.

Aria A586 klassieke gitaar uit de jaren 70

Deze klassieke schoonheden werden in de jaren zeventig geproduceerd en zijn zeer gewild. Ze hadden een prachtig massief sparren bovenblad en een brug van palissanderhout, binding, zijkanten en achterkant, cederhouten hals en traditionele Spaanse stemmechanieken die deze gitaar een enorme kracht, duurzaamheid en warme helderheid gaven voor een niet-versterkte nylon gitaar.

Deze vintage klassieke gitaren klinken alleen maar beter met de jaren, zoals de gitarist in de video opmerkt, en als je een van deze gitaren kunt bemachtigen, beschouw jezelf dan als een geluksvogel.

Aria Pro II SB-serie bas uit de jaren 80

Deze basgitaren zijn klassieke modellen geworden en het schoolvoorbeeld van een Aria-basgitaar.

De SB-serie is voorzien van palissanderhouten toets met 24 frets, MB-II dubbelspoelpickups, esdoornhals en palissanderbrug. De lichaamsvorm van de SB is synoniem geworden met Aria-bassen, en ze lijken met de jaren beter (en gewilder) te worden.

Aria 1532T Origineel

De Aria 1532T is de eerste elektrische gitaar die Aria eind jaren '60 produceerde en naar Amerika exporteerde, en als je een origineel kunt vinden, is het een juweeltje om te bezitten. Er zit een icoon in dat de jaren zestig uitschreeuwt zodra je het hoort: vintage op zijn best.

Deze gitaren hebben het door de jaren heen goed volgehouden, en de originele modellen klinken nog steeds iconisch en spelen opmerkelijk soepel. Het staat ook bekend om het diamanten insigne op de kop.

Aria 1802T Origineel

Als je een origineel model van Aria's tweede elektrische gitaar, de 1802T, kunt vinden, zul je merken dat het unieke klankkarakter het geld zeker waard is. Het wordt vaak vergeleken met de beroemde Stratocaster.

De toonschakelaar biedt een breed scala aan karakter, van heldere Strat-achtige blueshoge tonen tot een gedempte maar warme jazz-achtige toon aan de lage kant.

Waar te koop

Hieronder vindt u enkele geweldige websites om u op weg te helpen bij het winkelen voor uw Aria vintage gitaar.

Mijn zeldzame gitaren

My Rare Guitars heeft een grote selectie en een eenvoudig bestelsysteem.

  • Voordelen: Het bevat vintage en zeldzame gitaren, custom shop-opties en demo-gitaren met een grote selectie in de primaire categorieën.
  • Nadelen: Er is geen duidelijke plek om precies te zien hoeveel vintage Aria's ze op een bepaald moment te koop hebben. Als je Aria in het zoekvak typt, worden in de zoekresultaten ook artikelen over Aria weergegeven, dus het kost tijd om de inhoud te doorzoeken.

Hoewel de website wat robuustere functionaliteit zou kunnen gebruiken, heeft hij een wonderbaarlijk grote bibliotheek met gitaren te koop.

Gitaarmuseum

Guitar Museum is ook een geweldige site vanwege de enorme selectie. Het heeft ook een geweldige zoekfunctie, waardoor je gemakkelijk kunt weten hoeveel Aria-gitaren er op een bepaald moment zijn. Er waren maar liefst 119 gitaren tegelijk.

  • Voordelen: Het heeft een grote selectie en een uitstekende zoekfunctie.
  • Nadelen: Niet elke gitaar is te koop. Gebruikers mogen desgewenst foto's van hun gitaren uploaden.

Hoewel het echt een combinatie is van een museum en een winkel, wat betekent dat je niet alles kunt kopen wat je ziet, is het een prachtige plek om te verkennen.

Ebay

Ebay is een populaire locatie voor het online verkopen van artikelen, en het is zeker een goede plek om vintage Aria-gitaren te vinden.

  • Voordelen: Ebay is veruit de best ontworpen website voor het faciliteren van handel voor mensen die persoonlijke spullen verkopen en kopen. De koper/verkoperpraktijken en het beleid maken de koopervaring tot een van de veiligste en soepelste op internet.
  • Nadelen: Niet elke gitaar is een "Koop het nu" -gitaar. Veel ervan zijn veilingen, wat betekent dat de geweldige Aria waar je al die jaren naar op zoek was, op het laatste moment uit je handen kan glippen als iemand je overbiedt.

Ebay maakt de koopervaring gemakkelijk om te overleven, maar de ups en downs van veilingen kunnen wreed zijn als je geen "Koop het nu" -versie van de gewenste gitaar kunt vinden.

Joe's vintage gitaren

Joe's Vintage Guitars-website is voor het internet een aparte moeder-en-vaderwinkel met fantastische spullen voor professionele plukkers. De site is klein, gedateerd qua ontwerp, en heeft geen grote selectie Aria's, maar soms kun je moeilijk te vinden items of superzeldzame gitaren vinden op plaatsen waar niet iedereen denkt te kijken.

  • Voordelen: Een goede plek om te zoeken naar zeldzame of moeilijk te vinden Aria-gitaren.
  • Nadelen: beperkte selectie en gedateerd site-ontwerp.

Een website hoeft niet mooi of perfect te zijn om de goederen te leveren. Het draait allemaal om het vinden van moeilijk te vinden items, en soms heeft een plaats met de naam Joe schatten die niemand anders heeft.

Laatste tips voor het kopen van een vintage Aria

Omdat dit vintage instrumenten zijn, zijn ze moeilijker te vinden dan gloednieuwe modellen. Je zult geduld moeten hebben en je huiswerk moeten doen om de perfecte vintage Aria te vinden.

  • Doe niet alleen de online versie van window shopping, waarbij u een site bezoekt zonder interactie met de mensen die de site beheren. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u de eigenaar van de site een bericht sturen waarin u laat weten wat u zoekt. Ze houden meestal graag een oogje in het zeil en sturen je een e-mail als er iemand binnenkomt.
  • Pas op voor vervalsingen. Veel vintage gitaren zijn allegaartjes, wat betekent dat sommige delen van de gitaar origineel zijn, andere niet. Sommige mensen maken zelfs vervalsingen van zogenaamde vintage gitaren. Leer meer over alle originele onderdelen van een vintage gitaar, zodat je begrijpt hoeveel van een product dat je koopt origineel is en hoeveel er is gerestaureerd met nieuwe onderdelen.
  • Lees dit boek om jezelf te onderwijzen: Gruhn's Guide To Vintage Guitars Updated and Revised Third Edition.

De moeite waard

Hoewel het misschien wat hard werk vergt, zelfs als je deze handige tips opvolgt, loont de moeite als je een fantastische Aria-gitaar vindt die de mooie geschiedenis van het Aria-bedrijf en zijn toewijding aan gitaarvak vertegenwoordigt.

Aanbevolen: