Meesterwerkbordspel: overzicht, regels & Strategieën

Inhoudsopgave:

Meesterwerkbordspel: overzicht, regels & Strategieën
Meesterwerkbordspel: overzicht, regels & Strategieën
Anonim
Veilingmeester met oud schilderij
Veilingmeester met oud schilderij

Van de schatten waarvoor je in de rij staat in het Louvre tot de stukken die te zien zijn in de goed bewaakte zalen van het Metropolitan Museum of Art: toegewijde verzamelaars en veilingmeesters hebben jarenlang gewerkt aan het opsporen en authenticeren van de kunstwerken waar je van houdt kijken naar. Dankzij Masterpiece: The Art Auction Game hoef je geen jaren van scholing en urenlange training te volgen om zelf kostbare kunstwerken te verzamelen. Probeer stukken te winnen uit de collecties van je vrienden en voorkom dat je veel geld uitgeeft aan vervalsingen in het Masterpiece-bordspel van Parker Brothers.

Wat is Meesterwerk: het kunstveilingspel?

Masterpiece: The Art Auction Game is een lineair bordspel vervaardigd door Parker Brothers en voor het eerst uitgebracht in 1970. Met een typisch ontwerp uit het midden van de eeuw en eenvoudige gameplay is Masterpiece een verborgen juweeltje op tafelblad dat je kunt vinden in kringloopwinkels en vintage winkels die enkele van de beste westerse kunst uit de geschiedenis belichten. U kunt bijvoorbeeld kaarten vinden met afbeeldingen van Caillebotte's Parijse straat uit 1877; Rainy Day, Renoir's Two Sisters (On the Terrace) uit 1881, of Hopper's Nighthawks uit 1942. Sommige ambitieuze verkopers vermelden hun vintage sets zelfs rond de $ 100- $ 200. Hoewel de game niet meer verkrijgbaar is en de eerste editie voor de hoogste prijzen wordt aangeboden, kun je andere, recentere edities online vinden om in je persoonlijke gamekast te bemachtigen. Met nieuwe boards en selecties van historisch artwork geven deze boards uit de jaren '80 en '90 je evenveel plezier als de release uit 1970.

Het doel van het spelen van meesterwerk

Het doel van het spelen van Masterpiece is om te proberen het grootste aantal activa te verzamelen van alle mensen die het spel spelen. Je bezittingen zijn de som van het geld dat je aan het einde van het spel overhoudt en de waarde van de kunstwerken in je verzameling. Degene die het grootste activatotaal heeft, wint het spel. Het spel wordt als voltooid beschouwd zodra alle kunstwerken zijn verzameld of weggegooid.

Stukken inbegrepen in meesterwerk

Masterpiece is geen bijzonder moeilijk bordspel om op te zetten, omdat het geen 3D-sets of tientallen stukken bevat om bij te houden. In elk vak zou je het volgende moeten vinden:

  • Instructies
  • 1 rond speelbord
  • Clipstukken
  • 2 dobbelstenen
  • Geld van verschillende bedragen
  • 5 spelerfiches (rood, zwart, geel, groen, blauw)
  • 5 karakterkaarten
  • Waardekaarten
  • Kunstwerkkaarten

Het spel instellen

Het instellen duurt slechts een paar minuten nadat je het spel hebt uitgepakt, want er zijn slechts een paar stappen die je moet volgen voordat je kunt beginnen:

  1. Open het spelbord en plaats het in het midden van je spelersgroep.
  2. Elke speler selecteert een fiche en een karakterkaart en plaatst zijn fiche op een willekeurig veld op het bord.
  3. Elke speler krijgt $1,5 miljoen dollar aan papiergeld om te beginnen.
  4. Schud de kunstwerkkaarten en laat elke speler één stuk kiezen.
  5. Schud de waardekaarten en zorg ervoor dat ze ondersteboven liggen en de waarden verborgen zijn. Laat elke speler er één kiezen.
  6. Gebruik de witte clips om de kaarten met de achterkant tegen elkaar vast te zetten, zodat de afbeelding naar buiten wijst; leg de kaarten neer met de afbeelding naar boven, zodat alle spelers het kunnen zien.
  7. Plaats de overige kaarten in twee stapels (1 waardestapel en 1 stapel met kunstwerken) met de afbeelding naar beneden in het midden van het bord.
  8. Elke speler gooit de dobbelstenen met het hoogste getal en mag als eerste beginnen.
  9. De eerste speler gooit de dobbelstenen opnieuw en beweegt in beide richtingen het aantal vakjes dat door de dobbelstenen is toegewezen.

Het spel spelen

Terwijl je over het bord beweegt, geeft elk veld waarop je terechtkomt je een doel. Deze doelstellingen kunnen uw kansen op de beste verzameling en de meeste bezittingen aan het einde van het spel vergroten of verkleinen. De spaties die je tegenkomt zijn onder meer de volgende.

Bankveilingen

Als je op een bankveilingsplein komt, neem je het schilderij op de stapel en plaats je het ergens waar alle spelers het kunnen zien. Vanaf $100.000 bieden spelers in stappen van $50.000 op het stuk. Zodra het hoogste bod is bereikt en niemand anders hoger wil bieden, geeft de winnende speler zijn geld aan de bank, neemt het winnende schilderijstuk en selecteert de verborgen waardekaart bovenaan de stapel. Deze waardekaarten hebben verschillende bedragen, variërend van honderdduizenden dollars tot miljoenen dollars. Ergens in de stapel liggen vervalste kaarten die een schilderij absoluut niets waard maken, en je kunt deze kaarten op elk moment selecteren.

Privéveilingen

Net als bij bankveilingen mag de persoon die op het privéveilingplein belandt, één schilderij uit iemands collectie selecteren en dit ter veiling aanbieden. Het veilingproces begint opnieuw en degene die het schilderij wint, geeft zijn geld aan de speler die het ooit bezat. Zodra ze het nieuwe schilderij hebben gekregen, mogen ze kijken naar de geheime waarde van het schilderij en kijken of ze een goede investering hebben gedaan.

Verzamel geld

Spaties waarmee je geld kunt innen - ala betaaldagvakken op Life - zijn essentieel om de voortgang van het spel te behouden. Probeer naar deze plekken te gaan als je weinig contant geld hebt.

Schilderijen kopen

Je kunt ook op velden terechtkomen waar je de opdracht krijgt een schilderij van de bank te kopen voor een bepaald bedrag, bijvoorbeeld $ 400.000. Je bent dan gedwongen dat geld aan de bank te betalen en de bovenste kaarten op een van de stapels te claimen. Hopelijk compenseert de waarde van het schilderij dat je koopt het bedrag dat je eraan hebt uitgegeven.

Schilderijen verkopen

Net als bij het kopen van schilderijen, kan het nuttig en kwetsend zijn om op een plek terecht te komen waar je gedwongen wordt schilderijen te verkopen. Als je een vervalsing hebt, zijn deze plekken perfect om iets weg te doen dat niet waardevol is. Als je echter maar één of twee schilderijen hebt, en ze zijn allebei veel geld waard, dan zul je er één aan de bank moeten opofferen. Hopelijk is het bedrag waarvoor je het moet verkopen voldoende om de kosten te dekken. kosten van het verlies. Houd er rekening mee dat zodra een stuk aan de bank is verkocht, het niet langer in het spel is.

Schilderijen overnemen

De enige manier waarop je gratis schilderijen kunt krijgen, is door op velden te landen die je de opdracht geven er een te erven. Als je een schilderij erft, kun je gratis het schilderij bovenaan de stapel van de bank selecteren.

Tips voor het winnen van een meesterwerk

Masterpiece lijkt een eenvoudig spel dat meer op geluk dan op strategie is gericht, maar als je goed oplet en je bewegingen goed plant, kun je het spel misschien wel afsluiten als een multimiljonair kunstveilingmeester.

Let op ieders schilderijen

Je wilt goed op je concurrenten letten en zien welke schilderijen ze hebben en hoe ze ermee omgaan. Ordenen ze ze op een of andere organisatorische manier? Geven ze de voorkeur aan één kaart? Dit kunnen informatie zijn over de kaarten met de hoogste waarden en kunnen je een hint geven over welke je voor jezelf moet proberen te bemachtigen.

Houd biedingen conservatief, want er is geen garantie

Hoewel je voortdurend nieuwe schilderijen wilt aanschaffen, wil je dat niet doen met het risico al je geld te verliezen of te veel te betalen voor een waardeloos stuk. Houd uw biedingen aan de kleine kant, tenzij u zeker weet dat u de waarde van de kaart kent.

Blijf niet bij één type ruimte

Verken het bord en probeer op een groot aantal velden te landen; geld krijgen is net zo belangrijk als meedoen aan een veiling.

Laat schilderijen meerdere keren van eigenaar wisselen

Wees niet zo kieskeurig en moedig mensen aan om de kaarten slechts één of twee keer van eigenaar te laten wisselen. Hoe meer kaarten er van hand wisselen, hoe bewuster je bent van de waarden die in het spel zijn en de waarden die nog op de stapel liggen. Dit kan u helpen uw investeringen in de toekomst beter te plannen.

Sotheby's heeft niets over jou

Kruip in de huid van een wereldberoemde veilingmeester met het bordspel uit het midden van de eeuw van Parker Brothers, Masterpiece: The Art Auction Game. Vecht tegen je vrienden en familie om de meest waardevolle kunstwerken voor spotgoedkoop te bemachtigen en kom als beste uit de bus met de grootste stapel geld om het spel te winnen. Hoewel het spel niet meer wordt geproduceerd, zijn er online en in kringloopwinkels verschillende edities te vinden die je cadeau kunt doen aan jezelf of aan de kunstliefhebber in je leven.

Aanbevolen: