Mooie eeuwigheidssymbolen in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Mooie eeuwigheidssymbolen in Feng Shui
Mooie eeuwigheidssymbolen in Feng Shui
Anonim
Eeuwigheid knoop
Eeuwigheid knoop

Er is meer dan één symbool van de eeuwigheid in feng shui. Je kunt veel van deze eeuwigheidssymbolen samen gebruiken; gebruik ze afzonderlijk of in combinatie met andere soorten symbolen.

Nooit eindigend symbool: oneindigheidssymbool

Het oneindigheidssymbool (figuur acht) is niet alleen een Chinees oneindigheidssymbool; het wordt universeel erkend als een symbool voor de eeuwigheid. De twee cirkels, de acht vormen, hebben geen einde en geen begin en gaan voor altijd door in hun patroon. In feng shui is de oneindigheidsknoop speciaal en wordt gebruikt om de zogenaamde mystieke knoop te creëren.

Mystieke knoop

Mystieke knoop
Mystieke knoop

De mystieke knoop is waarschijnlijk het meest bekende Chinese symbool voor oneindigheid in feng shui. Het wordt ook beschouwd als een geluksbrenger. De knoop bestaat uit zes oneindige knopen die met elkaar verbonden zijn. De mystieke knoop symboliseert oneindig geluk, voorspoed en overvloed. De knoop is meestal gemaakt van zijde en de meest veelbelovende kleur om te gebruiken is rood. Gebruik het in combinatie met andere symbolen om ervoor te zorgen dat de energie die ze aantrekken nooit zal eindigen. Een rode mystieke knoop wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om zes munten aan op te hangen om eindeloze rijkdom te garanderen. Het kan ook worden gebruikt om een liefdessymbool op te hangen om de energie van eeuwige liefde aan te trekken. Hang een geluksbrenger aan een mystieke knoop en je zult oneindig veel geluk trekken.

Eternity Love-symbool: symbool voor dubbel geluk

Dubbel geluk teken
Dubbel geluk teken

Dit symbool voor de eeuwigheid zou het geluk en de liefde dubbel vergroten en wordt aan paren gegeven om eeuwig geluk en liefde te verzekeren, omdat hun liefde dan een eeuwige liefde zal zijn. Het symbool is een dubbele XI en dateert uit het verhaal van twee geliefden wiens reis hen weer bij elkaar bracht.

Double Happiness-symboolgeschiedenis

Een jonge vrouw stelde haar minnaar op de proef door hem de helft van een couplet (gedicht) te geven en hem te vragen het af te maken. Als hij echt van haar hield, zou hij het gedicht kunnen voltooien. Het verhaal gaat dat de jongeman een student was en als onderdeel van zijn eindexamen, dat de keizer afnam, kreeg de jongen de laatste helft van een gedicht en werd hij uitgedaagd om het te voltooien door het eerste deel van het gedicht te leveren.

Tot verbazing van de jongeman was het hetzelfde gedicht dat zijn geliefde hem had gegeven, en hij kon de eerste helft van het gedicht voordragen aan de keizer. De heerser was zo onder de indruk van de wijsheid van de man dat hij hem tot een van zijn ministers maakte. Nu de jongeman de laatste helft van het gedicht had, keerde hij terug naar zijn geliefde en reciteerde het gedicht voor haar, waarmee hij zijn liefde voor alle eeuwigheid bewees. Zijn minnaar schreef het symbool XI om de eerste helft van het gedicht te symboliseren en haar minnaar herhaalde het symbool om zijn helft aan te duiden.

In China dragen alleenstaande vrouwen dit eeuwigheidssymbool in hun tas of plaatsen het in hun huwelijkshoek om eeuwige liefde aan te trekken.

Jade, steen van de hemel

Je zult veel geluk en symbolen voor de eeuwigheid vinden, uitgehouwen uit jade, de steen van de hemel. De hemel wordt uiteraard gezien als een plaats van de eeuwigheid. De betekenis van jade is het Chinese geloof dat het de fysieke link is tussen de geestenwereld en het aardse bestaan. De Chinezen vereren jade en belichamen de yin en yang van dimensies, hemel en aarde.

Phoenix

Feniks
Feniks

De feniks is een oud Chinees heilig dier, samen met de schildpad en een eenhoorn. De feniks is echter het symbool van onsterfelijkheid. De vogel sterft in vlammen maar herrijst uit zijn as.

Symbolen van een lang leven

Er zijn een paar dierlijke en minerale symbolen van een lang leven en eeuwigheid.

Schildpad

De schildpad is een ander symbool van eeuwigheid of een lang leven. Oude verhalen zeggen dat de schildpad 3000 jaar leeft, waardoor hij een icoon is van een lang leven en eeuwigheid. Bij feng shui-toepassingen gebruiken mensen de schildpad om bepaalde delen van hun huis te verfraaien. Een schildpad in de geldsector van uw huis helpt uw inkomstenpotentieel te vergroten en zorgt ervoor dat er een nooit eindigende geldstroom in uw leven blijft.

Kraan

De kraan is een symbool van een lang leven. Velen geloven dat de mythologische vogel duizend jaar heeft geleefd. Als u dit symbool in uw gezondheidszorgsector plaatst, zult u, volgens de Chinese en feng shui-filosofie, een leven lang in goede gezondheid genieten.

Cinnaber

Chinese cinnaber is een veel voorkomende vorm van kwikerts en wordt vaak behandeld met lakboomsap om een eindresultaat te bereiken: lakwerk. De Chinezen gebruiken cinnaber al sinds 200 voor Christus. Er zijn meerdere laklagen nodig om de cinnaber dik genoeg te maken om te snijden. Diverse symbolen en iconen, zoals de feniks of de draak, zijn favoriete onderwerpen om uit cinnaber te snijden. De kleur van cinnaber is ook de kleur van de eeuwigheid en het leven.

Draak en Feniks samen afgebeeld

De draak en feniks zijn gecombineerd als de perfectie van yin en yang. Deze koppeling is het symbool geworden van de ideale unie van geliefden voor een eeuwig leven samen, verbonden door liefde en voor altijd gelukkig.

Meer symbolen voor de eeuwigheid

Deze minder bekende symbolen kunnen ook de eeuwigheid vertegenwoordigen.

  • De perzik is lange tijd een symbool geweest van de eeuwigheid, maar ook van liefde, gezondheid en huwelijk, de dingen die het vooruitzicht op een eeuwig leven zo aantrekkelijk maken.
  • Het standbeeld van Na Cha, de Grote Strijder van Onrecht, is uitgegroeid tot een symbool voor een gelukkig lang huwelijk voor de eeuwigheid.
  • Het symbool van het Tua Peh Kong-paar is er een van een gezonde, welvarende en gelukkige relatie die eeuwig duurt.
  • Terwijl nummer 8 het teken van oneindigheid is, is nummer 9 het symbool van de eeuwigheid.

Eeuwigheidssymbool

Als je op zoek bent naar een eeuwigheidssymbool, heb je veel keuzes. Je kunt sommige symbolen met andere combineren om een bepaald gebied van je leven te verbeteren waarvoor je de energie van de eeuwigheid nodig hebt om aan te raken.

Aanbevolen: