Vintage medicijnkastjestijlen en charmante decorideeën

Inhoudsopgave:

Vintage medicijnkastjestijlen en charmante decorideeën
Vintage medicijnkastjestijlen en charmante decorideeën
Anonim
Medicijnkastje met diverse cosmetica en badproducten
Medicijnkastje met diverse cosmetica en badproducten

Een supereenvoudige manier om een vleugje vintage-esthetiek toe te voegen aan de muren van je badkamer, slaapkamer of woonkamer is door een vintage medicijnkastje op te hangen. Of je nu op zoek bent naar extra ruimte voor al je schoonheidsproducten of denkt aan het creëren van een sappige kinderkamer, vintage medicijnkastjes zijn perfect voor mensen met een voorliefde om van iets ouds iets nieuws te maken.

Medicijnkastjes door de geschiedenis heen

Eeuwenlang hebben mensen hun kruiden en medicijnen, cosmetica en andere kleine persoonlijke spullen in containers bewaard om ze te beschermen tegen knaagdieren, insecten en kleine kinderen. Uiteindelijk werden deze vloerkisten omgevormd tot gemonteerde eenheden aan de muren van mensenwoningen. Hoewel deze opbergkasten werden gebruikt in het begin van de 20e eeuw, was het populaire beeld van het medicijnkastje waar de meeste mensen aan denken vooral aanwezig in huizen in de voor- en naoorlogse jaren.. Met de uitbreiding van grote kasten onder de gootsteen in de latere decennia van de 20e eeuw waren gemonteerde medicijnkastjes niet langer nodig en werden ze uit het hedendaagse design verwijderd.

Soorten vintage medicijnkastjes

Vintage medicijnkastjes zijn er in verschillende vormen, maten en afwerkingen, hoewel de meest populaire stijlen eenvoudig en functioneel waren, geschilderd in wit of crème. Hier zijn enkele soorten vintage medicijnkastjes die beschikbaar zijn.

  • Eastlake medicijnkastjes - Deze Victoriaanse stijl was versierd met sierlijk houtsnijwerk en werd vaak geleverd met paneeldeuren zodat je de spullen in de kast gemakkelijk kon zien.
  • Gemonteerde medicijnkastjes - Deze stijl omvat alle soorten medicijnkastjes die op een plek aan de muur worden bevestigd.
  • Inbouwmedicijnkastjes - Deze kasten worden in de muur geplaatst, zodat de deur gelijk blijft met de muur zelf.
  • Primitieve medicijnkastjes - Deze kasten kunnen zowel gemonteerde als verzonken medicijnkastjes bevatten en hebben een zeer rustiek, versleten ontwerp.
Een man kijkt door zijn medicijnkastje in de badkamer, circa 1955
Een man kijkt door zijn medicijnkastje in de badkamer, circa 1955

Materialen die worden gebruikt om vintage medicijnkastjes te maken

Vintage medicijnkastjes waren meestal gemaakt van metalen zoals staal en aluminium, hoewel voorbeelden uit het einde van de 19eeeeuwse exemplaren in het Eastlake-model van hout waren gemaakt. Oorspronkelijk waren deze vintage medicijnkastjes wit of crème geverfd om een ingetogen ontwerp uit te stralen, maar tegen de naoorlogse periode begonnen fabrikanten ze kleurrijker te maken. Je kunt voorbeelden uit het midden van de eeuw vinden in felle kleuren zoals sinaasappels, turkoois en geel. Omdat deze medicijnkastjes van metaal zijn gemaakt, zijn veel ervan aangetast door roest, wat betekent dat een goede schoonmaakbeurt en een nieuwe verflaag op zijn plaats zijn.

Hoeveel kosten vintage medicijnkastjes?

De waarden van vintage medicijnkastjes variëren afhankelijk van hun leeftijd, staat en waar je ze koopt. De goedkoopste opties zijn te vinden in antiekwinkels of meubelwinkels die zich richten op wederverkoop. Hier kun je voor minder dan $ 50 vintage medicijnkastjes kopen die een beetje veroudering vertonen. Als u echter op zoek bent naar het gemak van online winkelen, gaat dit u kosten. Online retailers prijzen hun vintage medicijnkastjes over het algemeen tegen hogere schattingen, en de bijbehorende verzendkosten kunnen ervoor zorgen dat u nog hogere kosten moet maken. Een medicijnkastje van primitief eikenhout wordt bijvoorbeeld door de ene verkoper voor bijna $ 300 aangeboden, en een vintage Frans medicijnkastje wordt door een andere verkoper voor ongeveer $ 150 aangeboden. Dus als u geïnteresseerd bent om het meeste uit uw geld te halen, zult u wat tijd moeten besteden aan het bezoeken van uw plaatselijke antiekwinkels om te zien of ze medicijnkastjes beschikbaar hebben.

DIY Je vintage medicijnkastje

Een van de prachtige aspecten van het bezitten van vintage medicijnkastjes is de mogelijkheid om ze voor andere doeleinden te gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren. Nadat een vintage medicijnkastje is schoongemaakt en indien nodig een nieuwe verflaag is aangebracht, kun je je doe-het-zelfhandschoenen aantrekken en een van deze metamorfose-ideeën uitproberen:

  • Plantenparadijs - Monteer je vintage medicijnkastje aan een muur met veel zonlicht en haal de deur uit de scharnieren. Nu heb je een rek met planken voor je kleine planten, klimop en vetplanten om naar huis te bellen.
  • Gebrandschilderde ramen - Als je een vintage medicijnkastje hebt met een deur met vensterpanelen in plaats van een spiegel, kun je de binnenkant van de panelen schilderen zodat ze op glas-in-lood lijken patronen voor een unieke, middeleeuwse sfeer.
  • Twee-voor-één - Als je vintage medicijnkastje een spiegeldeur heeft, kun je deze van de plank losschroeven en de spiegel ergens anders bevestigen. Zo kun je twee armaturen krijgen – een plank en een spiegel – voor de prijs van één.
Plantenparadijs
Plantenparadijs

Het enige medicijn dat je nodig hebt is een vintage medicijnkastje

Oude medicijnkastjes zijn iconische armaturen die een prominente rol spelen in de weergave van vintage huiselijkheid in de populaire cultuur. Omdat ze echter niet hoeven te worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn ontworpen, biedt het investeren in één exemplaar u een bron van mogelijkheden om een op maat gemaakte, doe-het-zelf-armatuur te creëren die perfect bij uw ruimte past.

Aanbevolen: