Hoe u de waarde van W altham-horloges kunt bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe u de waarde van W altham-horloges kunt bepalen
Hoe u de waarde van W altham-horloges kunt bepalen
Anonim
Vintage W altham dameshorloge circa 1950 in originele blauwe kast van JojosGoodiesGalore Etsy Shop
Vintage W altham dameshorloge circa 1950 in originele blauwe kast van JojosGoodiesGalore Etsy Shop

De waarden van W altham-horloges variëren enorm. Bij het vinden van de waarde van een W altham of een verzamelhorloge moet met veel factoren rekening worden gehouden.

W altham-kijkgeschiedenis

The W altham Watch Company, ook bekend als de American Watch Company, heeft tussen 1850 en 1957 meer dan 40 miljoen horloges, klokken en andere precisiewerktuigen gemaakt. De horloges zijn zeer verzamelbaar en mensen willen dit vaak weten W altham let op waarden. Bij de waarde van elk horloge wordt rekening gehouden met de staat van het horloge, de vraag naar het horloge en het aantal dat er te koop is.

W altham Watches-waarden vinden

Vintage W altham handopwindbaar herenhorloge van Zwitserse makelij
Vintage W altham handopwindbaar herenhorloge van Zwitserse makelij

De beste manier om de waarde van een W altham-horloge te achterhalen, is door het horloge naar een professionele en gekwalificeerde horlogedealer en taxateur te brengen. Er zijn veel particulieren en bedrijven die gespecialiseerd zijn in vintage en antieke horloges. Om de waarden van W altham Watches te achterhalen, zal een taxateur het volgende in overweging nemen:

  • Conditie- Dit is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde van een horloge. Een horloge in slechte staat is waarschijnlijk minder waard dan een horloge in goede staat. De meeste horloges zijn waardevoller als ze zich in de originele staat bevinden en er geen onderdelen vervangen of gerepareerd zijn.
  • Materialen - Horloges die zijn gemaakt van edele metalen of bezet met diamanten hebben een inherente schrootwaarde. Een horloge dat bijvoorbeeld van platina is gemaakt, zal altijd waardevol zijn alleen al vanwege de waarde van het schrootplatina. Dit is het overwegen waard als je kijkt naar de waarde van beschadigde of kapotte horloges.
  • Rarity - In de regel geldt: hoe zeldzamer een horloge, hoe hoger de waarde. Dit geldt zowel voor W altham-horloges als voor horloges van andere fabrikanten.
  • Economy - De algemene economie kan een effect hebben op de waarde van horloges. In goede tijden, wanneer mensen meer geld over hebben en bereid zijn te investeren in verzamelobjecten, kan dit tot hogere prijzen leiden. Als de economie minder goed presteert, verkopen verzamelaars vaak een deel van hun collectie en hebben mensen minder geld te besteden, waardoor de waarde van horloges da alt.

Voorbeeldwaarden van W altham-horloges

Antieke en vintage W altham-horloges kunnen in waarde variëren van minder dan $ 100 tot enkele duizenden dollars. Als u geen professionele taxatie wilt, maar wel een idee wilt krijgen van de waarde van uw horloge, kunt u het vergelijken met recent verkochte horloges van hetzelfde model. Het is belangrijk dat u de horloges vergelijkt met horloges die al verkocht zijn, en niet met de horloges die momenteel te koop staan, aangezien verkopers elk bedrag voor een horloge kunnen vragen en niet gebonden zijn aan de werkelijke waarde van het uurwerk.

Het volgende voorbeeld van W altham-horlogewaarden kan u helpen een idee te krijgen van wat een horloge waard kan zijn:

  • Een W altham Riverside Maximus werd verkocht voor ongeveer $ 3.500. Dit was een polshorloge gemaakt van een W altham-zakhorloge uit de periode 1894 tot 1901.
  • Een W altham Dennison loopgravenhorloge uit de Eerste Wereldoorlog uit 1916 werd verkocht voor iets minder dan $ 1.000. De kast was van 9k goud en had een zwarte wijzerplaat.
  • Een vintage 14k gouden W altham herenpolshorloge verkocht voor ongeveer $330. Het had een leren band en bleef nog steeds perfect op tijd.

W altham Watch-serienummers

Elk W altham-horloge kreeg een serienummer. Dit serienummer vertelt iets over het horloge en is nuttige informatie als u de waarde van een W altham-horloge wilt weten. Het is belangrijk om naar het serienummer van het uurwerk te kijken en niet naar een nummer op de kast. Dit serienummer kan worden gebruikt om de datum te achterhalen waarop het horloge is gemaakt en eventuele andere informatie die mogelijk uit de grootboeken van de W altham Watch Company is gehaald. Pocket Watch Database heeft een doorzoekbare database die u kunt gebruiken. Hiermee wordt alle beschikbare informatie over een specifiek serienummer van het horloge geretourneerd.

W altham-horloges kopen en verkopen

Vintage Amerikaans W altham zakhorloge met open gezicht
Vintage Amerikaans W altham zakhorloge met open gezicht

Het kopen of verkopen van een W altham-horloge is relatief eenvoudig. Er is een markt voor W altham-horloges, en veel antiek- en vintage-horlogedealers zijn blij met deze verzamelhorloges. W altham-horloges kunnen ook worden gekocht en verkocht op online veilingsites zoals eBay. Het kopen en verkopen van horloges op eBay heeft veel voordelen, niet in de laatste plaats het feit dat het kopers en verkopers een wereldwijde marktplaats biedt waarop ze kunnen opereren. Er zijn echter ook nadelen, en een verkoper of koper moet ervoor zorgen dat hij de mogelijke valkuilen onderzoekt voordat hij verder gaat.

Bezit een stukje Amerikaanse geschiedenis

W altham-horloges zijn zeer verzamelobjecten en kunnen een geweldige aanvulling zijn op een verzameling antieke zakhorloges of polshorloges. Het is ook een goed vintage horloge om te bezitten als je op zoek bent naar een stukje echte Amerikaanse geschiedenis.

Aanbevolen: