Voedingsactiviteiten voor kinderen

Inhoudsopgave:

Voedingsactiviteiten voor kinderen
Voedingsactiviteiten voor kinderen
Anonim
Kind eet een bord vol groenten
Kind eet een bord vol groenten

Hoewel het geweldig zou zijn als je de hele dag koekjes en snoep zou kunnen eten, is dat gewoon niet gezond. Help de jongste generatie te leren hoe ze hun lichaamsgewicht ideaal kunnen houden en kunnen sporten door middel van voedingsactiviteiten.

Gezond voedsel vinden

Kleuters vinden het moeilijk om het verschil te begrijpen tussen gezond en ongezond voedsel. Om gezonde eetgewoonten op te bouwen waar ze een leven lang plezier van hebben, moet hen worden getoond welk voedsel ze zouden moeten eten en waarom ze belangrijk zijn.

Materialen

Voor deze verrukkelijke activiteit heb je nodig:

  • Uitsnijdingen van verschillende soorten voedsel (fruit, groenten, cake, snoep, vlees, cheeseburger, frites, enz.); het bedrag varieert afhankelijk van de grootte van de klas
  • Gezond en ongezond voedselbord dat gemakkelijk te begrijpen is voor kleuters (afbeelding met een glimlach of frons, enz.)
  • Groot gebied

Het spel spelen

Voordat je het spel start, moet je de afbeeldingen van het eten verbergen. Deze moeten zich in gebieden bevinden die gemakkelijk genoeg te vinden zijn voor de leeftijdsgroep.

  1. Vertel de kleintjes dat ze op schattenjacht gaan om gezond en ongezond voedsel te vinden.
  2. Als het kind een voedingsmiddel vindt, moet het naar het bord met gezond of ongezond voedsel gaan en gaan staan.
  3. Als alle kinderen voedsel hebben gevonden, bespreek dan het voedsel.
  4. Vraag hen waarom ze denken dat het ongezond of gezond voedsel is.
  5. Bespreek eventuele kinderen die met hun eten naar de verkeerde plek zijn gegaan. Het kind met taart stond bijvoorbeeld in de gezonde voedingsruimte.

Je kunt deze activiteit voor oudere kinderen aanpassen door het eten gevarieerder of vager te maken. U heeft bijvoorbeeld een afbeelding van een pastasalade en een vermeld caloriegeh alte van 900 calorieën. Omdat het zoveel calorieën bevat, zou het ongezond zijn.

Food Group Mobiel

Help uw kleuters meer te leren over voedselgroepen door een voedselgroepmobiel te maken. Ze leren niet alleen over de verschillende voedselgroepen, maar ook wat de belangrijkste voedselgroepen zijn.

Wat je nodig hebt

Voor deze activiteit heb je nodig:

  • Voedselafbeeldingen (zuivel, groenten, granen, fruit, eiwitten)
  • Pijpenreinigers
  • Perforator
  • Kleurpotloden
  • Schaar
  • Plastic hangers

Je voedselmobiel maken

Voordat je met de activiteit begint, wil je het hebben over de verschillende voedselgroepen: fruit, groenten, granen, zuivel en eiwitten. Bespreek waarom elke ma altijd belangrijk is en waarom elke ma altijd voedsel voor elke voedselgroep moet bevatten. Dan krijg je kinderen:

  1. Zoek, kleur en knip minstens één afbeelding voor elke voedselgroep.
  2. Een volwassen helper moet gaten maken in elk voedsel voor kinderen.
  3. Laat de kinderen de pijpenragers gebruiken om het voedsel aan een plastic hanger te bevestigen.
  4. Hang de mobiele telefoons door de kamer.
Broccoli Mobiel
Broccoli Mobiel

Vul het bord

Kinderen in het basisonderwijs in de eerste tot en met de derde klas kunnen je doorgaans vertellen welk voedsel ze zouden moeten eten, maar velen realiseren zich niet hoeveel ze van wat zouden moeten eten. Help ze te leren welke porties ze van elk voedsel moeten eten door een bord te vullen.

Benodigdheden

Naast een groot bord op het whiteboard of schoolbord heb je het volgende nodig:

  • Afbeeldingen van voedsel uit elke voedselgroep - Je zou er ook een paar moeten hebben die meerdere groepen bevatten, zoals een burger (granen en eiwitten) en degenen die daar niet bij horen, zoals snoep en olie.
  • Een manier om voedselafbeeldingen op het bord te plakken
  • Groep kinderen
  • Zoemer

Wat te doen

Voorafgaand aan deze activiteit moet je het bord in vier secties splitsen, zoals op ChooseMyPlate.gov. Je voegt ook de cirkel voor zuivel toe. Verdeel de kinderen vervolgens in twee groepen en geef elk een zoemer.

  1. Houd een etenswaren omhoog.
  2. Kinderen moeten je eerst vertellen of het gezond of ongezond voedsel is, en vervolgens waar het op het bord thuishoort. Juiste antwoorden leveren één punt op.
  3. De kinderen plakken het eten vervolgens op het bord. Voedingsmiddelen zoals snoep en olie zullen buiten het bord verdwijnen.
  4. Het team met de meeste punten wint.

Je kunt deze activiteit aanpassen, afhankelijk van het voedsel dat je gebruikt. Als je enkelvoudig voedsel gebruikt, zoals brood, rijst, kip, een kopje melk, enz., werkt dit ook voor jongere kinderen. Als je lastiger voedsel gebruikt, zoals spaghetti en gehaktballetjes, wordt het moeilijker om te weten hoe je het moet plaatsen. Hierdoor wordt de activiteit voor oudere kinderen aangepast.

Noem die portie

Naast het leren van de voedselgroepen en de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten, moeten kinderen op de basisschool begrijpen hoeveel ze van een voedingsmiddel moeten eten. Met deze activiteit leren ze over portiegroottes. Naast papieren borden en stiften heb je afbeeldingen van voedsel of echt voedsel nodig.

Aan de slag

Om te beginnen deel je een papieren bordje uit aan elk kind. Met behulp van de markeringen moeten de kinderen hun bord in delen verdelen:

  • Twee grotere secties: gelabelde groenten en granen
  • Twee kleinere secties: gelabelde eiwitten en fruit
  • Een cirkel voor zuivel

Instructies

Afhankelijk van uw leeftijdsgroep moet u op de MyPlate-website kijken en de portiegroottes voor elke voedselgroep opgeven. Ze moeten dit op hun bord schrijven in de daarvoor bestemde secties. Je zult dan:

  1. Laat de kinderen verschillende soorten voedsel zien. Je laat ze bijvoorbeeld een sinaasappel zien.
  2. De leerlingen moeten je eerst vertellen tot welke groep het behoort en vervolgens hoe groot de portie is.
  3. Na al het raden geef je ze de juiste portie van het eten dat je omhoog houdt en laat je ze het op hun bord leggen.
  4. Doe dit totdat hun hele bord vol is met aanbevolen porties.
  5. Maak het lastig door voedsel toe te voegen dat niet in de groepen v alt, zoals cake.
Kinderen die vers fruit vasthouden
Kinderen die vers fruit vasthouden

Hoe winnaars eten en bewegen

Naarmate kinderen ouder worden, moeten ze leren hoe ze hun eigen voedingsplan kunnen samenstellen op basis van hun activiteitenniveau. In deze activiteit leren de kinderen van het vierde tot en met het zevende leerjaar een dagelijks dieet te ontwerpen op basis van hoeveel ze bewegen. Om dit te voltooien hebben ze toegang nodig tot technologie en de website Choosemyplate.org.

Wat ze moeten doen

Deze activiteit kan individueel of in groepen worden uitgevoerd. Nadat ze toegang hebben gekregen tot technologie, moeten kinderen:

  1. Kijk hoeveel ze elke dag bewegen en schrijf dat op.
  2. Ze moeten ook het voedsel opschrijven dat ze de afgelopen 24 uur hebben gegeten.
  3. Ze moeten vervolgens de calorieën vinden van het voedsel dat ze hebben gegeten met behulp van een online calorieënteller.
  4. Vergelijk hun calorieën over 24 uur met de dagelijks aanbevolen calorieën, en let op of ze te veel of te weinig calorieën eten.
  5. Vervolgens zullen ze op basis van hun lichaamsbeweging een dieetplan voor een week opstellen op basis van de aanbevelingen van de overheid.
  6. Het dieetplan moet voedingsmiddelen bevatten die direct verkrijgbaar zijn op school en thuis.
  7. Als ze een sedentaire levensstijl leiden, moeten ze ook onderzoeken hoe ze meer lichaamsbeweging aan hun dagen kunnen toevoegen, zodat ze tot dagelijkse aanbevelingen kunnen komen.
  8. Kinderen moeten dan proberen hun dieetplan een week lang te volgen.
  9. Na een week moeten ze eventuele verschillen onderzoeken die ze voelen.

Je kunt dit voor jongere kinderen aanpassen door ze alleen te laten kijken naar het voedsel dat ze eten en hoe het zich verhoudt tot wat ze zouden moeten eten.

Het belang van voeding

Elke nacht op het nieuws hoor je over de obesitas-epidemie. Daarom is het zo belangrijk om kinderen te leren hoe en wat ze moeten eten. Je kunt dit niet alleen doen door middel van spelletjes, maar ook door leuke activiteiten die ze aan het denken zetten over eten en bewegen.

Aanbevolen: