Moeilijke cheerleading-stunts

Inhoudsopgave:

Moeilijke cheerleading-stunts
Moeilijke cheerleading-stunts
Anonim
Zorg ervoor dat je eerst de basis onder de knie hebt!
Zorg ervoor dat je eerst de basis onder de knie hebt!

Als je deel uitmaakt van een cheerleadersteam, is het allemaal onderdeel van het werk om moeilijke cheerleading-stunts er gemakkelijk uit te laten zien. Of je nu deel uitmaakt van de basis of een van de vliegers, oefening en vaardigheid zorgen ervoor dat elke moeilijke cheerleading-stunt met gemak wordt uitgevoerd.

Moeilijke cheerleading-stunts

Veel moeilijke cheerleading-stunts zijn variaties op eenvoudigere stunts. Jij en je team moeten altijd eerst de gemakkelijkere stunts onder de knie krijgen. Vooral als je team nieuw is, kost het tijd om het volledige vertrouwen in elkaar op te bouwen dat nodig is om een geavanceerde stunt uit te voeren en deze er gemakkelijk uit te laten zien. Na de eerste periode waarin je je team leert vertrouwen, wil je team echter de meer geavanceerde stunts oefenen.

Mand gooien

De basket toss wordt beschouwd als een geavanceerde cheerleading-stunt en is vaak een van de eerste geavanceerde cheerleading-stunts die een team onder de knie heeft. In wezen creëren twee basissen een "mand" door elk hun eigen rechterpols met hun eigen linkerhand vast te pakken, en de linkerpols van de ander met hun rechterhand. Er moeten ook twee spotters zijn: één vooraan en één achteraan.

De vlieger plaatst haar voeten in de "mand" en de basis en de vlieger duiken tweemaal en gooien haar in de lucht. De meeste vliegers zullen een teenaanraking, een draai of een andere 'truc' uitvoeren terwijl ze in de lucht vliegen.

2:2:1 Piramides

2:2:1 piramides zijn piramides die in wezen drie verdiepingen hoog zijn. De afgelopen jaren hebben cheerleadingorganisaties geprobeerd de stunts te reguleren door te eisen dat groepen deze uitvoeren met geschikte matten eronder. Bijgevolg zul je bij een basketbalwedstrijd over het algemeen geen 2:2:1 hoge piramide zien, omdat de matten groot zijn en moeilijk te verwijderen zijn in de toegewezen tijd. Je zult ze echter in sommige competities tegenkomen. Een 2:2:1 piramide vereist minimaal vier basissen en natuurlijk meerdere spotters. Twee basissen aan het uiteinde werpen hun flyers op tot schouderhoogte. De twee bases in het midden nemen hun flyer en lanceren haar recht omhoog naar de trekhaakpositie of naar een volledige verlenging. De vlieger in het midden wordt vervolgens ondersteund door het tweede niveau en opgemerkt door de honken die haar lanceerden en extra spotters.

Elementen toevoegen aan moeilijke stunts

Als je eenmaal de basisbewegingen onder de knie hebt, kun je door het toevoegen van elementen zoals s alto's, sprongen en verschillende trucs ervoor zorgen dat de stunt die je doet er net zo ingewikkeld uitziet als hij in werkelijkheid is!

Geavanceerde ladingen

De eenvoudigste manier om een lading van gewoon naar buitengewoon te brengen, is door wat tuimelen toe te voegen. Wanneer je in een stunt 'tuimelt', land je over het algemeen met je voeten in de handen van je basis, klaar om je voor te bereiden, zodat het laden, met het tuimelen, slechts twee tot drie tellen duurt. Als je zo'n element toevoegt, kun je heel creatief worden.

Geavanceerde trucs

Natuurlijk, als je eenmaal in de piramide zit, kan wat je doet terwijl je 'laat zien' ook iets zeggen over hoe bekwaam je team is. Veel cheerleaders kiezen ervoor om hun flyers in een vrijheids-, arabesk- of cupievorm te laten poseren. Stunts of trucs uitvoeren terwijl je in piramideformatie bent, kan er ook fantastisch uitzien.

  • Superman: Laad twee flyers op en laat er één terugvallen in een liggende positie met haar buik omhoog en haar armen gestrekt. Haar schouders moeten worden ondersteund door een andere basis, terwijl haar voeten rusten in een schoudersteun van een tweede basis. Een derde flyer wordt vervolgens geladen met een pop-up, terwijl de cheerleader in de 'superman'-positie haar enkels vastpakt. De honken gooien vervolgens beide cheerleaders omhoog, waarbij de derde vlieger landt op de schouders van de 'superman' en de extra vlieger.
  • Flip or Roundabout: Deze truc heeft een paar namen, maar is in wezen een partnerstunt die is samengebracht om een volledige piramide te vormen. Er is een oneven aantal vliegers nodig, drie of vijf, en een volledig draagvlak voor elke vlieger. Meestal wordt deze stunt gestart doordat de flyers in een show worden geladen en vervolgens naar het midden worden gebracht om deel te nemen aan een wolvenmuur of een soortgelijke piramide. Ten slotte wordt de middelste vlieger aan weerszijden ondersteund door haar medevliegers door haar armen, en dan wordt ze in een s alto 'geklapt' en landt op de schouders van haar basis.

Geavanceerde demontages

Als je tijd hebt om indruk te maken, kun je ook een aantal geavanceerde afsprongen proberen, waardoor je stunt nog veel meer ontzagwekkend wordt.

  • Een volledige lay-outdraai - Dit wordt gedaan vanuit een mandworp terwijl de flyer evenwijdig aan de vloer ligt en draait.
  • Een pop-up-tuck - Nadat hij is opgedoken, maakt de flyer een tuck-flip, meestal gevangen in de basketpositie.

Geavanceerde stunts bekijken

Als je je voorbereidt op moeilijkere groeiachterstanden, is het belangrijk om jezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal voor te bereiden. Bekijk enkele van deze video's van andere squadrons die geavanceerde stunts uitvoeren en je zult in een mum van tijd flippen, gooien en vliegen naar grootsheid in de competitie!

  • Ondersteunde piramideflip
  • Basketgooien met een dubbele volledige draai
  • Verdeling van een 2:2:1
  • Een montage van stunts, inclusief een basketworp en de superman-stunt.

Aanbevolen: