Gratis wedstrijden voor amateurfotografie

Inhoudsopgave:

Gratis wedstrijden voor amateurfotografie
Gratis wedstrijden voor amateurfotografie
Anonim
fotograaf
fotograaf

Voor alle weekendkrijgerfotografen: het is tijd om je geld op de plek van je lens te zetten. Je kunt voor eens en voor altijd bewijzen dat de tijd en het geld dat je aan je favoriete hobby hebt besteed de moeite waard is geweest door deel te nemen aan een van de vele amateurfotowedstrijden die online beschikbaar zijn. Wat je favoriete onderwerp ook is, er is voor elk wat wils, op elk niveau.

Gratis fotowedstrijden voor amateurs

Elke wedstrijd heeft zijn eigen inzendingsvereisten, en de meeste vereisen een vorm van registratie. Zorg ervoor dat u alle regels en kleine lettertjes leest.

Algemene fotografiewedstrijden

Algemene fotografiewedstrijden accepteren foto's met een verscheidenheid aan onderwerpen.

  • Sony World Photography Awards: doe mee aan een van de meest prestigieuze gratis fotografiewedstrijden. Win geld, prijzen en een reis naar Londen. Inzendingen worden elk jaar in juni aan het begin geaccepteerd.
  • JPG Magazine: Bezoek de JPG Mag-site regelmatig, want ze voegen nieuwe wedstrijden toe, vaak met een verscheidenheid aan verschillende thema's.
  • Photography Corner: doe mee aan een van de maandelijkse PC-wedstrijden en probeer ook de grotere eindejaarswedstrijd.
  • CoinAPhoto: Meld u aan bij CoinAPhoto en doe mee aan een van hun lopende fotowedstrijden. Elke wedstrijd heeft een thema waardoor je voortdurend wordt uitgedaagd en groeit als amateurfotograaf.

Huisdierfotografiewedstrijden

Huisdierfotografiewedstrijden zijn gericht op het vastleggen van die schattige, grappige en liefdevolle momenten met harige vrienden.

  • Schattigste huisdierwedstrijd: elk kwartaal is er een nieuwe wedstrijd open voor inzendingen, en de winnaars krijgen geld en prijzen en niet te vergeten het opscheppen over het hebben van het schattigste huisdier.
  • Comedy Pet Photography Awards: voer maximaal vier foto's in voor deze jaarlijkse wedstrijd. De belangrijkste criteria: maak het grappig.
  • Modern Dog: Het tijdschrift Modern Dog organiseert een doorlopende fotowedstrijd. Winnaars worden wekelijks gekozen op basis van stemmen van lezers.

Fotowedstrijden voor mensen, plaatsen en gezichten

Wilde dieren, mensen en kunst zijn populair bij fotowedstrijden.

  • Nature's Best Photography Magazine: De redactie van het wereldberoemde Nature's Best Photography Magazine organiseert de foto van de week-wedstrijd, waarin je twee afbeeldingen kunt inzenden.
  • Defenders of Wildlife: deze wedstrijd bestaat uit twee categorieën: hun wildland-wedstrijd en hun wildlife-wedstrijd, en je kunt maximaal zes foto's insturen.
  • ChildPhotoCompetition.com: Doe mee aan een van de maandelijkse themawedstrijden van CPC. Eerdere thema's zijn onder meer Liefde en Zonlicht.
  • Grandparents.com: Hier vindt u een aantal fotografiewedstrijden, waarvan er vele vragen om inzendingen van foto's van kleinkinderen van lezers.

Tips

De belangrijkste tip voor het succesvol meedoen aan een amateurfotowedstrijd is om alle regels te volgen. Overtreed deze regels en riskeer diskwalificatie. Wedstrijdrichtlijnen zijn niet willekeurig; juryleden houden er rekening mee welke inzenders zich hieraan houden. Zorg ervoor dat u elke regel naar de letter volgt. Het zou zonde zijn als je de kans om mee te doen misloopt, omdat je je foto in het verkeerde formaat hebt ingediend.

Andere belangrijke tips om in gedachten te houden:

  • Overweeg alle categorieën:Veel wedstrijden hebben verschillende categorieën. Evalueer uw sterke punten en anticipeer op welke categorieën de meeste inzendingen zullen hebben en welke de minste. Als je het materiaal hebt om in te dienen voor een categorie met minder inzendingen, vergroot je je winkansen.
  • Less Is More: Houd het simpel. In de meeste gevallen werkt de ‘less is more’-aanpak voor de bekroonde foto’s. Dit is van toepassing op zowel het aantal foto's dat u invoert als de inhoud die in elke opname wordt vastgelegd. Voel je niet verplicht om het maximaal toegestane aantal foto's in elke categorie in te voeren, tenzij je denkt dat je foto's van hoge kwaliteit hebt die de juryleden kunnen beoordelen.
  • Wees creatief: Voordat ze hun stem uitbrengen, vragen de meeste juryleden zich af of een foto gebruik maakt van creatieve technieken om de foto interessanter te maken. Een fotograaf die zich bewust is van unieke kleuren, hoeken, vormen, patronen en lijnen scoort vaak goed bij de jury.
  • Relax: Meedoen aan je eerste fotowedstrijd kan intimiderend zijn, maar je moet je zenuwen niet de overhand laten krijgen. Zodra uw werk is ingediend, bent u overgeleverd aan de genade van de juryleden. Laat een verloren wedstrijd je er niet van weerhouden om aan andere wedstrijden deel te nemen. Bekijk liever de winnende afbeeldingen, bestudeer de gegeven feedback en pas wat je leert toe op je volgende fotosessie.

Hoe u de beste foto kiest

Kies een afbeelding die eenvoudig van aard is en technisch goed is uitgevoerd. Controleer het volgende voordat u het verzendt:

  • Scherpe focus: Dit helpt details van het onderwerp te tonen.
  • Uitstekende compositie: Of het nu symmetrisch of asymmetrisch is, de compositie moet goed doordacht zijn.
  • Levendige kleuren: Afhankelijk van de wedstrijd trekken levendige kleuren vaak de aandacht van de jury.
  • Uitstekend contrast: Een goed contrast is belangrijk, vooral in zwart-witafbeeldingen.
  • Mooie belichting: Goede belichting betekent niet altijd het gebruik van een felle flits, maar betekent wel dat het onderwerp goed belicht wordt.
  • Aangename achtergrond: Een rommelige of onaantrekkelijke achtergrond kan een afleiding zijn.
  • Interessant onderwerp: Een interessant onderwerp verbetert de algehele uitstraling van de foto.

Teleurstelling vermijden

Om teleurstelling te voorkomen, moet je realistisch zijn over je verwachtingen als je meedoet aan een fotowedstrijd. Vergeet niet om uw inzending in perspectief te houden. Je zou binnen moeten komen voor de lol en je meer moeten concentreren op het genieten van het fotograferen.

Aanbevolen: