Energieapparaten en Vastu-tools gebruiken

Inhoudsopgave:

Energieapparaten en Vastu-tools gebruiken
Energieapparaten en Vastu-tools gebruiken
Anonim
Gouden piramide gebruikt in Vastu
Gouden piramide gebruikt in Vastu

Vastu shastra is niet alleen een spiritueel systeem, maar ook een wetenschappelijk ontwerpsysteem dat zich tussen 6.000 en 3.000 voor Christus in India ontwikkelde. Vastu betekent energie, en Vaastu is de materie die ontstaat wanneer die energie vorm aanneemt, inclusief de ruimte die de vorm vult. Vastu-gereedschappen en -apparaten kunnen de stroom en functie van energie en ruimtes beïnvloeden. De Vastu-filosofie is vergelijkbaar met feng shui. Het is een wetenschap gebaseerd op de theorie van vijf elementen en tien richtingen; de acht kompasrichtingen plus de richtingen van hemel en aarde.

Vastu-elementen, richtingen en apparaten

Vastu werkt aan het bereiken van harmonie in uw omgeving door apparaten te gebruiken die de natuurlijke elementen en energieën ondersteunen. Hieronder volgen de vijf elementen van Vastu:

  • Aarde
  • Lucht (ruimte)
  • Vuur
  • Water
  • Lucht

Wanneer al deze elementen samenkomen, ontstaat er een harmonische balans van elektrische magnetische energie. Er wordt aangenomen dat deze energie positieve resultaten oplevert, zoals een goede gezondheid, grote rijkdom en langdurige welvaart.

Drie ontwerpprincipes van Vastu

Het ontwerpaspect van Vastu is gebaseerd op drie eenvoudige ontwerpprincipes. Door deze voorop te houden bij de planning, ben je verzekerd van een goed Vastu-ontwerp.

  • Bhogadyam - Ontwerp moet nuttig zijn en eenvoudig te implementeren
  • Sukha Darsham - Moet esthetisch aantrekkelijk zijn
  • Ramya - Creëert een gevoel van plezier en welzijn voor degenen die erin wonen

Vastu en Feng Shui

Vastu en feng shui zijn beide gebaseerd op de vijf elementen van de natuur en hun energieën. Vastu gebruikt meer wiskunde in zijn principes dan feng shui. Deze architectuurwetenschap richt zich op richtingen, zonne-energieën en kosmische energieën. Een huis moet bijvoorbeeld zo worden geplaatst dat de maximale voordelen van zonne-energie en kosmische invloeden worden benut. In Vastu dient de noordoostelijke hoek van een gebouw als ontvanger van kosmische energie, wat betekent dat de aarde energie ontvangt van planeten in plaats van van de zon.

Net als feng shui kan Vastu u helpen de vruchten te plukken van een positieve energiestroom door uw hele huis en de negatieve effecten van onjuiste plaatsing en natuurlijke interferenties met de energie van uw omgeving te vermijden.

Vastu Energy-apparaten

Er zijn verschillende apparaten tot uw beschikking waarmee u de Vastu-principes kunt bepalen, creëren en benutten. Veel van deze apparaten worden energiedivergerend genoemd vanwege hun functie in uw huis. De drie meest populaire Vastu-energieapparaten zijn:

  • Piramide
  • Plaat
  • Kompas

Vastu Gebruik van piramides als energie-apparaten

Het gebruik van piramides om gebouwen van energie te voorzien is een gangbare praktijk in Vastu. De energie verzamelt zich in het bovenste gedeelte van de piramide (conische punt). Terwijl deze energie zich aan de bovenkant opbouwt, begint deze langs de zijkanten naar beneden te sijpelen en uiteindelijk de hele structuur te vullen. Er wordt aangenomen dat de energie van de piramide afkomstig is van de vier zijden van de piramide en zelfs onder de grond kan doordringen. Je kunt elke gewenste piramidegrootte gebruiken.

Persoonlijk gebruik van Vastu-piramides

Piramide-energiesystemen worden niet alleen in de architectuur gebruikt, maar ook om ziekten bij de mens te behandelen. Van water dat in een piramide wordt bewaard, wordt gezegd dat het herstellende spijsverteringskrachten heeft, evenals helende eigenschappen bij gebruik op wonden en snijwonden.

Piramides van orgonkristallen
Piramides van orgonkristallen

Piramide architectonisch gebruik

Omdat de energie van een piramide zo krachtig en effectief is, kunnen ze zonder analyse in een huis worden geplaatst. De beste locatie hiervoor is in het midden van uw huis. Als je je concentreert op een specifieke kamer in je huis, dan wil je je piramide in het midden van de kamer plaatsen. Sommige materialen voor specifiek gebruik zijn:

  • Hout - Genees depressie
  • Marmer - Helpt de spijsvertering
  • Kristal - Verwijder negatieve energie

Een Vastu-kompas gebruiken

Het gebruik van een kompas kan je helpen een goede gezondheid, voorspoed en geluk te verkrijgen. Een kompas kan verifiëren dat u uw huis en andere objecten op de meest gunstige positie heeft geplaatst. De meeste Vastu-kompassen worden geleverd in een set met acht kaarten die in elke kamer en in elke woning of bedrijf kunnen worden gebruikt.

De acht hitlijsten

De acht grafieken behandelen verschillende aspecten van je leven:

  • Residentie
  • Woonkamer
  • Slaapkamer
  • Keuken
  • Winkel
  • Kantoor
  • Fabriek
  • Apotheek

Een Vastu-kompas en -kaart gebruiken

Zodra je de kaart hebt geselecteerd die je wilt gebruiken en de kamer die je wilt aanspreken, plaats je de kaart en het kompas op de vloer, tafel of een ander vlak oppervlak. Wanneer het kompas stopt met bewegen en naar het noorden wijst, verschuift u de kaart onder het kompas zodat de rode lijn (noord) overeenkomt met het noorden op de kaart.

Vastu Energieplaten

Energieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met een reeks symbolen die specifiek zijn voor de behoefte en het doel. Borden worden vaak in een hoek van een kamer geplaatst. De kamers die in uw huis worden gebruikt, zijn doorgaans de woonkamer en slaapkamers. Gebieden zoals badkamers, keukens, wasruimtes, enz. worden niet belangrijk genoeg geacht om afzonderlijk van energie te worden voorzien, omdat ze deel uitmaken van het algemene piramidevormige energienetwerk dat alleen uit de belangrijkste kamers van uw huis bestaat.

Een cementlaag wordt traditioneel over de platen geplaatst voordat de tegel- of houten vloer wordt gelegd. Door deze met één in een kamer te plaatsen, kun je een piramidevormig energieveld creëren.

Een ander veelgebruikt gebruik is voor krijgsgezondheid en gelukzaligheid. Hang het bord in de slaapkamer met het gezicht naar het voeteneinde van het bed. Specifieke doeleinden hebben speciale symbolen die op de afzonderlijke platen te vinden zijn.

Vastu gebruiken in het dagelijks leven

Je kunt een energieapparaat Vastu opnemen als ontwerpelement om je leven te verrijken.

Aanbevolen: