8 beste bloemen voor prachtige galacorsages & Boutonnières

Inhoudsopgave:

8 beste bloemen voor prachtige galacorsages & Boutonnières
8 beste bloemen voor prachtige galacorsages & Boutonnières
Anonim

Kleur is niet het enige waar je rekening mee moet houden bij het maken van je prom-corsage.

armband corsage voor prom
armband corsage voor prom

Van kettingen tot schoenen, tot oorbellen, tot wat voor glitters je ook in je haar draagt, je hebt waarschijnlijk al precies bedacht hoe je wilt dat je balaccessoires eruitzien. Maar misschien vergeet je één ding: de corsage en boutonnière voor het schoolbal.

Net zoals het uitkiezen van de outfit en accessoires, moet je weloverwogen zijn met de bloemen die je plukt voor je prom-corsage en boutonniere. Kleur is tenslotte niet het enige dat telt als het gaat om het plukken van bloemen.

Kies bloemen voor uw promcorsage of boutonniere die lang meegaat

Of je nu een op maat gemaakte corsage/boutonniere bij een bloemist bestelt of je eigen corsage/boutonnière samenstelt, de bloemen die je kiest zullen een grote impact hebben op de algehele look. Het maakt niet uit of je ze zelf uitzoekt of er een cadeau geeft aan iemand anders op een avondje uit, je wilt een mooi arrangement samenstellen.

Natuurlijk wil je bloemen plukken die passen bij je schoolfeestensemble (of die van je date), maar de bloemen met de helderste en krachtigste kleuren zijn misschien niet perfect voor de gelegenheid. Zeker, ze zullen je aandacht trekken, maar het kan zijn dat je de hele nacht bloemen laat vallen. Of erger nog, de avond verlaten met een verschrompeld arrangement.

Val niet ten prooi aan hun verleidelijke aard; Houd in plaats daarvan je ogen gericht op de beste prom-bloemen die bestand zijn tegen veel dansen, vochtigheid en al het plezier dat de nacht met zich meebrengt. Alle onderstaande bloemen zijn stevige, duurzame bloemkeuzes voor de grote avond voor een polscorsage of een boutonniere.

Anjers

Roze anjerbloemen
Roze anjerbloemen

Er is een reden waarom scholen rond Valentijnsdag anjers verkopen: het zijn bijzondere bloemen met een getextureerde bloei die lang aanhoudt nadat ze zijn afgesneden. Bovendien zijn anjers een van de vele bloemen die er zijn in een regenboog van kleuren, waardoor het een perfecte keuze is voor ieders prom-mode. Historisch gezien hebben ze lieve romantische connecties gehad, die een verborgen laag aan je corsage of boutonniere kunnen toevoegen.

Chrysanten

Chrysant bloemen
Chrysant bloemen

Chrysanten, met hun overvloedige bloemblaadjes en prachtige tinten, worden tijdens het schoolbalseizoen vaak getrokken. Ze doen het heel goed nadat ze zijn geknipt en vormen een middelpunt voor elke corsage of boutonnière.

Clematis

Clematisbloem
Clematisbloem

Als je ooit De Kleine Zeemeermin hebt gezien en je de grote bloem kunt herinneren die Ariël in haar haar gooit, dan heb je al een idee van hoe de clematis eruit ziet. Hoewel het niet precies de zeebloem is die Ariël gebruikt, heeft het wel een sterrenachtig uiterlijk met brede bloemblaadjes. Clematissen zijn levendige bloemen die na het knippen geweldig presteren en de aandacht zullen vestigen op elke corsage of boutonniere.

Freesia's

Geelpaarse en witte fresiabloemen
Geelpaarse en witte fresiabloemen

Een andere snijbloem met een lange houdbaarheid waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, is de fresia. Freesia's hebben een delicater, trompetachtig uiterlijk en zijn perfect voor iemand met een unieke persoonlijkheid. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn sterk geparfumeerd, dus je kunt het parfum een avond overslaan.

Gardenia's

Witte gardenia's
Witte gardenia's

Gardenia's hebben een klassieke uitstraling, historisch geassocieerd met de legendarische blueszangeres Billie Holiday. Ze zijn geurig en zachtaardig en zijn al tientallen jaren een populaire keuze. Hoewel witte gardenia's het meest voorkomen, kun je ze ook in roze, rode en gele tinten vinden.

Hortensia's

Vrouw Met Paarse Bloem
Vrouw Met Paarse Bloem

Op dit moment nemen hortensia's de formele wereld over. Kijk maar eens en je ziet ze in kantoorgebouwen, hotellobby's en bruidsboeketten of pronkstukken. Ze maken enorme bloemen, doen het geweldig als ze worden afgesneden en zijn verkrijgbaar in zachte versies van bijna elke kleur.

Rozen

Rozen te koop op de bloemenmarkt
Rozen te koop op de bloemenmarkt

Je kunt natuurlijk geen lijst met bloemen hebben voor corsages en boutonnières op het schoolbal zonder de meest beruchte van allemaal op te nemen: de roos. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur, hebben meerdere maten en zijn zo nauw verbonden met alles wat romantisch is dat ze bij iedereen de favoriete bloem zijn. Hoewel ze qua betekenis kunnen variëren van platonische liefde (zoals een gele roos voor vriendschap) tot diepe romantische liefde (rode rozen betekenen liefde en passie), doen deze bloemen het heel goed als ze worden afgesneden en blijven ze de hele nacht mooi.

Snelle tip

Als je echt uit de doos wilt stappen met je rozencorsage, vermijd dan rood of roze en kies in plaats daarvan minder gebruikelijke kleuren.

Orchideeën

Orchidee van de vlinder
Orchidee van de vlinder

Orchideeën zijn lange, vastberaden bloemen met een uniek profiel, waardoor ze een opvallende aanvulling zijn op elke prom-corsage of boutonniere. Hoewel ze zeker in het oog springen, zijn ze een beetje te delicaat voor polscorsages. Dus als je absoluut geen orchidee wilt hebben, probeer dan kleinere bloemen te gebruiken en deze in linten en strikken te binden om de bloemblaadjes beschermd te houden.

Gebruik kleurbetekenis voor een speciaal tintje

Als je een Victoriaanse romantiek wilt beleven met je corsage of boutonniere, overweeg dan om speciale bloemen te plukken. Verwerk de taal van bloemen in uw corsage en geef uw date de extra opwinding van het onthullen van uw boodschap.

Hier zijn een paar voorbeelden van wat het geven van verschillende gekleurde bloemen vroeger betekende:

  • Witte anjers=zoete liefde
  • Rode Rozen=diepe, hartstochtelijke liefde
  • Rode Gardenia's=geheime liefde

Inspiratie opdoen voor corsagearmbanden en boutonniere-spelden

Als u uw eigen ideeën samenstelt of uw bloemist een blauwdruk voor uw visie geeft, gebruik dan deze ideeën als inspiratie voor het creëren van de perfecte stijl voor polscorsage.

  • Houd het bij een eenkleurig thema. Gebruik bloemen in één kleur om je draagbare arrangement een moderne, monochrome uitstraling te geven.
  • Ga voor zacht en eenvoudig. Je corsage/boutonnière hoeft niet groot te zijn of een groot statement te maken. Gebruik bijvoorbeeld een paar pastelkleurige rozenknoppen en wat baby's adem om uw arrangement een delicate, vrouwelijke uitstraling te geven.
  • Match je grote persoonlijkheid met een grote bloei. Kies een gigantische bloem, zoals een hortensia, als middelpunt van je corsage of boutonniere.
  • Zorg voor subtiele kleuren in je outfit. Breng verborgen kleuren in je outfit naar voren door bloemen in dezelfde tint te kiezen.

Gekleed tot in de puntjes, inclusief bloemen

Je wilt dat een prom-corsage of boutonnière het ding is dat de laatste hand aan je outfit legt - het pièce de résistance, om zo te zeggen. Maar de manier om een corsage of boutonnière te hebben die de hele nacht opv alt, is door de juiste bloemen te plukken. Nu je weet welke je moet aantrekken en waarom ze gemaakt zijn voor grote evenementen zoals het schoolbal, ben je klaar om een prachtig accessoire te creëren dat misschien niet een leven lang meegaat, maar zeker de hele nacht meegaat.

Aanbevolen: