Waar vind ik Tahini in een supermarkt?

Inhoudsopgave:

Waar vind ik Tahini in een supermarkt?
Waar vind ik Tahini in een supermarkt?
Anonim
Tahin
Tahin

Als tahini is gemaakt met gepelde en gemalen sesamzaadjes, denk je misschien dat je het naast de noten en zaden zult vinden. Als u echter begrijpt wat het is en hoe het is verpakt, krijgt u een beter inzicht in waar het zich in uw plaatselijke supermarkt bevindt.

Wat het is en waar je het kunt vinden

Tahini is een dikke pasta die wordt gebruikt als smaakmaker en ingrediënt in de keuken van het Midden-Oosten. Ah ha! Twee aanwijzingen: Midden-Oosters en een smaakmaker.

Volg het internationale gangpad

De meeste grote supermarkten hebben tegenwoordig basisproducten uit bijna elke etnische keuken in een gebied dat vaak het internationale gangpad wordt genoemd.

Kleinere winkels of winkels in meer landelijke gebieden hebben mogelijk geen tahini in voorraad. Als er in een gebied weinig of geen mensen van Midden-Oosterse afkomst wonen, zou de roep om winkels om tahini in voorraad te hebben nihil kunnen zijn. Gastronomische winkels verkopen het meestal, en als je een speciaalzaak uit het Midden-Oosten kunt vinden, des te beter.

Hoe het wordt verkocht

Je derde aanwijzing over waar je het kunt vinden, is weten hoe het wordt verkocht. Kant-en-klare tahini wordt verkocht in potten, blikjes of goed afgedekte plastic bakjes en is houdbaar tot hij wordt geopend, maar sommige winkels bewaren het in de koel- of vriesafdeling.

Tahini-mixen voor thuisafwerking, gemaakt door bedrijven als Whole Spice, zijn te vinden in het Midden-Oosten, samen met andere droge mixen.

Aangezien tahini een onderdeel is van de kikkererwtenpasta die bekend staat als hummus bi tahina, kun je het naast een hummusmix vinden of kant-en-klaar op de plank, in de koelkast of vriezer. Misschien vind je het ook in de buurt van de rijst. Winkels variëren in hoe en waar ze bepaalde ongebruikelijke ingrediënten aanbieden, dus het kan zijn dat je wat rond moet zoeken.

Vraag het aan uw kruidenier

Controleer bij de specerijen, in het internationale gangpad en in het koelkastgedeelte. Als het niet in deze secties staat, wees dan niet bang om te vragen waar je het kunt vinden.

Tahini thuis maken

Als je tahini niet in de supermarkt kunt vinden, is het eenvoudig genoeg om het thuis te maken. Rauwe sesamzaadjes, het hoofdingrediënt, kun je vinden tussen andere rauwe noten en zaden in de bulkafdeling, de biologische afdeling of de bakingrediëntenafdeling van een gewone supermarkt.

Als je ze nog steeds niet kunt vinden in een gewone supermarkt, probeer dan een natuurvoedingswinkel of een trendy markt zoals Whole Foods, Mariano's of Trader Joe's. Vergeet niet dat je rauwe sesamzaadjes wilt, omdat je het roosteren zelf gaat doen.

Het enige dat je nodig hebt voor dit eenvoudige recept met twee ingrediënten is een oven en een keukenmachine.

Ingrediënten

Opbrengst:1 1/2 tot 2 kopjes tahini

  • 2 1/2 kopjes rauwe sesamzaadjes
  • 3/4 kop extra vergine olijfolie

Routebeschrijving

  1. Verwarm de oven tot 350 F.
  2. Verdeel de rauwe sesamzaadjes op een of meer bakplaten, zodat ze in een vlakke laag liggen. Rooster gedurende 10 minuten en schud de pan af en toe om de zaadjes om te draaien, zodat ze gelijkmatig roosteren.
  3. Haal de zaden uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  4. Doe de afgekoelde geroosterde sesamzaadjes samen met de olijfolie in een keukenmachine. Verwerk ongeveer twee minuten tot de consistentie dik maar niet te dik is. Tahini moet gemakkelijk in een bakje gegoten worden.
  5. Tahini is vers het lekkerst, dus gebruik het onmiddellijk als je kunt. Het kan bij kamertemperatuur worden bewaard, maar zodra de container is geopend, moet het in de koelkast worden bewaard, zodat de olie uit de sesamzaadjes niet ranzig wordt.
  6. Je kunt het ook maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren of invriezen voor langere opslag.

De vruchten van je arbeid gebruiken

De meeste mensen zijn bekend met tahini als ingrediënt in hummus en halva, maar het heeft zoveel andere toepassingen. Overweeg deze:

  • Probeer tahinisaus te maken voor je volgende broodje falafel of pitabroodje door 1/2 kopje tahini te mengen met 3 teentjes geperste knoflook, 1/2 theelepel koosjer zout, 2 eetlepels olijfolie, 1/4 kopje citroensap en 1 theelepel fijngehakte peterselie.
  • Baba ghannouj (ook wel gespeld als baba ghanoush) is naast hummus een andere populaire dip die is gemaakt met tahini. Geroosterde aubergine wordt gecombineerd met citroen, knoflook en extra olijfolie voor een geweldig aanbod van meze of aperitiefspread.
  • Tahini kan worden gebruikt om soepen en sauzen dikker te maken, toegevoegd aan romige vinaigrettes voor salades, gebruikt om de mayonaise te vervangen in gevulde eieren en op sandwiches, in brownies, koekjes en veganistische desserts waar het de boter kan vervangen.
  • Gebruik het zoals je pindakaas zou gebruiken door het op toast met honing te smeren. Of probeer het op een stokbrood met een snufje zeezout en een beetje geroosterde knoflook.

Voorbij hummus en halvah

Of de tahini nu zelfgemaakt is of gekocht, je kunt van deze heerlijke sesamzaadpasta een groot aantal heerlijke gerechten maken. Het werkt op zichzelf als saus of spread of wanneer het in andere ingrediënten wordt verwerkt. Tahini is een leeg canvas waarop je een culinair meesterwerk kunt schilderen. Ga heen en creëer!

Aanbevolen: