Pannenkoeken maken

Inhoudsopgave:

Pannenkoeken maken
Pannenkoeken maken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

" Verkopen als zoete broodjes" is een veel voorkomende uitdrukking, en met goede reden. Pannenkoeken zijn snel klaar en heerlijk. Als je net begint met koken, is het helemaal opnieuw maken van pannenkoeken een goed begin. Met een beetje mixen en een beetje koken ben je op weg om een eersteklas chef-kok te worden.

Basispannenkoekrecept

Er zijn veel variaties op het pannenkoekrecept, maar ik wed dat je nu de ingrediënten hebt om een fatsoenlijke pannenkoek in je keuken te maken.

Ingrediënten

Een goed basisrecept om je op weg te helpen naar het maken van pannenkoeken is dit:

  • 1 kopje bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 kopje melk
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom. Als je een garde hebt, gebruik deze dan en zorg ervoor dat de ingrediënten goed gemengd zijn. Anders kun je een vork gebruiken.
  2. Klop in een andere kom het ei en voeg de melk en olie toe. Meng tot het goed gemengd is.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en klop ze ongeveer een minuut samen. Het mengsel moet een beetje klonterig zijn.
  4. Verhit een bakplaat of een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot er een druppel water op de koekenpan v alt.
  5. Giet nu ongeveer een derde van een kopje beslag in de pan. Dit is niet precies. Als je grotere pannenkoeken wilt, giet dan meer. Voor kleinere pannenkoeken giet je minder beslag.
  6. Kook de eerste kant ongeveer twee minuten of tot de belletjes die zich aan de bovenkant vormen, knappen.
  7. Draai hem om en laat de andere kant ongeveer een minuut koken, of tot hij goudbruin is.

Pannekoeken maken vanaf nul

Het beste van het helemaal opnieuw leren maken van pannenkoeken is dat je vrijwel altijd de ingrediënten in je keuken hebt. Ze zijn op zichzelf heerlijk, of je kunt wat bosbessen in het beslag doen terwijl ze koken, of serveer ze met eieren, of gebruik boekweitmeel of voeg bananen toe, oké, je begrijpt het wel. Ga nu met je eten spelen!

Aanbevolen: