De enige Maine-kampeergids die u nodig heeft voor uw reis

Inhoudsopgave:

De enige Maine-kampeergids die u nodig heeft voor uw reis
De enige Maine-kampeergids die u nodig heeft voor uw reis
Anonim
Zet Katahdin Baxter State Park Maine op
Zet Katahdin Baxter State Park Maine op

Maine beschikt over ongelooflijke natuurlijke landschappen, een iconische steile kustlijn en een prachtig landschap. Een campinggids in Maine kan handig zijn als u van plan bent een reis naar dit noordoostelijke juweeltje te maken. De Pine Tree State heeft talloze campings en een prachtige omgeving, waaronder een nationaal park. Het is het beste om wat meer over het gebied te weten voordat je erheen gaat, vooral omdat het weer soms behoorlijk ruw kan zijn.

Maine is een prachtige locatie

Acadia National Park Schoener Head Maine
Acadia National Park Schoener Head Maine

Maine is de grootste van de staten van New England en omvat 33.215 vierkante mijl. Het heeft een algemene kustlijn van ongeveer 360 kilometer en meer dan 50 bergen, waaronder Mount Katahdin, die op het meest noordelijke punt van de Appalachian Trail ligt. Er zijn ook talloze meren en vijvers in de staat. Het grootste meer is Moosehead, met een totaal van 74.890 hectare.

Wanneer bezoeken

Toeristen bezoeken Maine meestal in de zomer. De populairste steden – Portland, Kennebunkport, Bar Harbor en Jonesport – zijn in deze tijden erg druk. Op dezelfde manier zijn de campings in de buurt van deze steden vaak druk. Dit komt omdat de temperaturen meestal tussen de 70 en 90 graden Fahrenheit blijven met een vrij lage luchtvochtigheid.

Als je een hele camping voor jezelf wilt, ga dan in de winter naar Maine. De temperatuur da alt 's nachts vaak tot onder de 20 graden en de hele staat wordt regelmatig bedekt met sneeuw. Het noordelijke deel van Maine dat aan Canada grenst, is doorgaans kouder dan de kust en de zuidelijke helft van de staat, wat op geen enkele manier zacht is.

Dit zijn de lente en herfst als de beste tijden om te gaan als je niet geïnteresseerd bent in kamperen bij extreem koud weer. Houd er rekening mee dat de lente de neiging heeft een beetje modderig te zijn, dankzij het smelten van de sneeuw na de winter. De herfst biedt verleidelijke uitzichten met van kleur veranderende bladeren in de uitgestrekte bossen.

Populaire kampeerlocaties in Maine

kinderen kajakken op het meer in Maine
kinderen kajakken op het meer in Maine

Maine biedt veel kampeermogelijkheden, zowel in staatsparken als langs de kust. Als je nog nooit in Maine bent geweest, wil je misschien een van de volgende kampeergebieden als je eerste bestemming bekijken:

Sebago Lake Camping

Deze camping, aan de oever van een groot meer in de buurt van Portland, is een goede plek voor mensen die meer van het recreatieve aspect van kamperen houden dan van het idee omringd te zijn door de wildernis. U kunt naar een zandstrand lopen met picknicktafels, grills, badhuizen, boothellingen en natuurgidsen. Je kunt ook over verharde paden wandelen.

Sebago Lake Campground is geopend van 1 mei tot 15 oktober. Er zijn 250 tentplaatsen en het park is geschikt voor campers tot 10 meter lang. Sites schommelen rond de $ 40- $ 50 per nacht met een maximaal gezelschap van zes. Dit park werkt op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt, dus het is belangrijk om van tevoren te reserveren.

Lake Umbagog

Technisch gezien net over de staatsgrens in New Hampshire, ligt dit kampeerterrein aan de westkant van de staat, direct tussen Maine en New Hampshire, en heeft het 30 afgelegen staatscampings verspreid langs de kustlijn. Deze locaties hebben alleen een picknicktafel, een puttoilet en een open haard. Je moet water en ijs van de hoofdcamping meenemen. Je zult waarschijnlijk wilde dieren in de omgeving zien, zoals Amerikaanse zeearenden en elanden, en het meer leent zich uitstekend voor vissen. Er zijn ook ontwikkelde sites en camperaansluitingen beschikbaar.

Het park heeft een basisparkcamping met 27 plaatsen met elektriciteits- en wateraansluitingen, 2 hutten, 33 afgelegen campings en 4 afgelegen huisjes op afgelegen plekken rond het Umbagog-meer die alleen per boot bereikbaar zijn. Het park beschikt ook over een aanlegsteiger voor boten en een jachthaven.

Lake Umbagog camping is geopend van 14 mei tot 10 oktober. Deze camping kost $65 per nacht voor twee volwassenen en twee kinderen. Als er extra gezelschappen zijn, wordt er een toeslag van $ 10 per extra volwassene of $ 5 per extra kind in rekening gebracht. Reserveringen moeten op deze site worden gemaakt voor maandag tot en met donderdagavond of van vrijdag tot en met zondagavond.

Baxter State Park

Dit park biedt een gulden middenweg, met 10 verschillende campings, variërend van afgelegen wandelplekken tot gezinsvriendelijke drive-in-gebieden. Geen van deze campings is op welke manier dan ook luxe; ze hebben geen douches of toiletten. De meeste hebben echter huurhutten beschikbaar en water en benodigdheden in de buurt van de locaties. Baxter State Park ligt in het bergachtige gebied, dus wees extra voorzichtig als u hier in de winter kampeert.

Grote recreatievoertuigen (campers), motorfietsen en generatoren zijn niet toegestaan in Baxter State Park. Er is geen stromend water en geen commerciële elektriciteit in het gebied.

De kampeertarieven variëren sterk in dit park. Inwoners van Maine hebben gratis toegang tot het park. Als u geen inwoner bent, wordt er een toeslag van $ 15 per auto in rekening gebracht. Een kampeerplaats voor een tent kost $32,00 per nacht of je kunt een hut huren met prijzen variërend van $57-$135 per nacht, afhankelijk van het aantal gasten.

Gratis kamperen in Maine

Als u op zoek bent naar gratis campings, zijn er in Maine talloze gebieden die u kunt bezoeken. De meeste gratis campings hebben niet de voorzieningen die andere parken wel hebben, maar ze bieden wel de mogelijkheid om de wildernis ten volle te ervaren.

Big Eddy-camping

Big Eddy Campground ligt vier uur ten noorden van Portland, twee uur ten zuiden van Bangor en 30 minuten ten zuiden van Baxter State Park. Er zijn 15 camperplaatsen, zolang uw camper maar 9 meter of minder is. Er zijn nog eens 12 plaatsen voor aanhangwagens. De meeste mensen die deze plek bezoeken, ervaren wandelen, vissen, wildwaterraften en een fantastisch uitzicht op de natuur. Het is bekend dat elanden en herten ook door de camping lopen.

Allagash camping

Chesuncook Lake is een van de grootste watermassa's in Maine, en Allagash Gateway Campground ligt op slechts enkele minuten afstand. Het ligt aan het Ripogenus-meer en beschikt over een beschermde jachthaven met een aanlegsteiger. Het is geen verrassing dat deze plek nogal wat vissers trekt, maar er is ook een overvloed aan wilde dieren in het gebied. Er zijn in totaal 40 plaatsen, waarvan slechts enkele elektriciteits- en wateraansluitingen hebben. Anderen zijn pure wildernis zonder stromend water of elektriciteit, voor degenen die een echte smaak van de wildernis willen.

Machias River Corridor

De Machias River Corridor-camping ligt in het zuidoosten van Maine. Als u op zoek bent naar ongerepte wildernis, dan is dit wellicht de plek voor u. Het land en de rivier zijn beschermd. Als u een visser bent: dit gebied is de grootste wilde Atlantische zalmtrek in de Verenigde Staten. Het is het hele jaar door geopend, maar als je ervoor kiest om tijdens de koude maanden te bezoeken, zorg er dan voor dat je voorbereid bent.

Er zijn verschillende campings te vinden langs de Machias River Corridor, maar het aantal camperplaatsen is uiterst beperkt. In sommige gebieden zijn slechts één of twee camperplaatsen beschikbaar.

Als je kampeert tijdens de wintermaanden

Deze kampeergids in Maine zou nalatig zijn als er geen winteruitrusting werd vermeld. Als je tussen 1 december en 31 maart naar Maine gaat, neem dan de volgende items mee:

  • Geïsoleerde laarzen en een geïsoleerd pakket
  • slaapzak geschikt voor koud weer
  • Tent die geschikt is voor koud weer
  • Skibril of wikkelzonnebril
  • Een tweedaagse voorraad niet-bederfelijk voedsel
  • Een koplamp

Het is ook een goed idee om langlaufski's of sneeuwschoenen mee te nemen. Zo kun je zelfs tijdens sneeuwstormen gemakkelijk rondkomen. Het is vooral belangrijk om vrienden en familie te informeren over waar u zult zijn voordat u vertrekt en uw gezond verstand te gebruiken als u gaat wandelen of klimmen bij gevaarlijk weer.

Maak een bezoekplan

Of je nu kampeert of glampeert, begin met het uitstippelen van je reis naar Maine. Noteer wat u zoekt op een camping. Kijk dan eens naar de verschillende beschikbare campings en kijk welke er bij elkaar passen. Houd er rekening mee dat het in de wintermaanden koud kan worden in Maine, dus neem de benodigdheden mee als je tijdens de koude maanden op bezoek gaat.

Aanbevolen: