4 eenvoudige manieren om stoffen wandkleden op te hangen

Inhoudsopgave:

4 eenvoudige manieren om stoffen wandkleden op te hangen
4 eenvoudige manieren om stoffen wandkleden op te hangen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Stoffen wandkleden zijn een interessante variant op kunst aan de muur. Ze kunnen leuk en dramatisch zijn, een groot aantal problemen met muurschade verdoezelen - en ze kunnen bovendien extreem goedkoop zijn! Lees meer over het gebruik van stoffen ophangingen als wanddecoratie en kijk of ze misschien iets voor u zijn.

Over stoffen wandkleden

Stoffen wandkleden zijn er in veel verschillende varianten. Soms zijn deze wandkleden eenvoudigweg tapijten of stukken stof die aan de muur hangen, terwijl andere keren de stof wordt ingelijst zoals je een foto of schilderij zou kunnen inlijsten en op die manier kunt laten zien. Omdat het zoveel verschillende vormen kan aannemen, is het gebruik van stof als wandkunst aanpasbaar aan vrijwel elke interieurstijl en inrichting. De truc is om de kleur, textuur en het thema van het stoffenontwerp af te stemmen op uw kamer.

Qua ontwerp variëren stoffen wandtapijten van abstract tot schilderachtig als afbeeldingen van scènes. Nogmaals, het ontwerp dat het beste tot zijn recht komt in uw kamer is zowel een kwestie van persoonlijke smaak als van het matchen van de muurkunst met de rest van uw interieur.

Hangende stoffen muurkunst

Omdat stof behoorlijk zwaar kan zijn, is het belangrijk dat je hem op de juiste manier ophangt, zodat je je kunst of je muren niet beschadigt. Er zijn een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken:

Zware omhulsels - Naai een lusvormige strook zware stof langs de achterkant van het stuk en steek de ophangstang door de lus. Houd er rekening mee dat hierdoor een uitstulping langs de bovenkant kan ontstaan, wat misschien niet ideaal is voor je uiteindelijke look. En als je kunst verzamelbaar is, bijvoorbeeld een volkskunstwerk, zal het naaien van iets op de achterkant de waarde ervan verminderen

Klittenband - In plaats van een lusje stof te gebruiken, bevestig je een stukje klittenband aan de achterkant van je ophangmateriaal. Voeg een stukje klittenband toe aan een houten strook, monteer de houten strook aan de muur en hang vervolgens uw tapijt/kunstwerk op. Als je ophanging erg zwaar is, is deze methode misschien niet de beste keuze, omdat het klittenband mogelijk niet sterk genoeg is om het stuk vast te houden

Inlijsten - Span de stof over een frame. Als u een dun, licht stuk stof inlijst, kunt u dit in principe op dezelfde manier doen als bij een foto of afdruk. Als je met een vloerkleed of een ander zwaar, groot stuk stof werkt, heb je een groot frame nodig waar je de stof strak overheen kunt spannen. Nietjes in de rug om stevig te blijven

Schuim - Voor lichtgewicht stoffen en kleine stukken kan een stuk schuim op dezelfde manier worden gebruikt als een frame

Natuurlijk zijn alle gebruikelijke regels voor het ophangen van dingen aan de muur van toepassing, zoals je bewust zijn van waar de noppen zich bevinden en het gebruik van spijkers die sterk genoeg zijn om te ondersteunen wat je ophangt.

Winkel voor stoffen muurkunst

Denk je dat stoffen wandkleden geschikt zijn voor jouw huis? Deze websites hebben een grote verscheidenheid aan verschillende opties om te bekijken:

  • Een stoffen wandpaneel maken - doe-het-zelfgids om van je favoriete stoffen coole kunst aan de muur te maken
  • J en O-stoffen
  • Hedendaagse stof

Aanbevolen: