12 kampeerplekken in NC State Parks om uit te checken voor uw reis

Inhoudsopgave:

12 kampeerplekken in NC State Parks om uit te checken voor uw reis
12 kampeerplekken in NC State Parks om uit te checken voor uw reis
Anonim

Kamperen in de staatsparken van North Carolina

Afbeelding
Afbeelding

Als je aan vakantiebestemmingen denkt, denk je misschien niet aan North Carolina, maar de campings in NC-staatsparken geven je de kans om de vele bergen, watervallen, rivierwegen, fietspaden en kuststranden te verkennen die hier verspreid liggen het Carolina-landschap. Bekijk 12 van de beste campings in staatsparken in North Carolina en kijk welke de toegangspoort kunnen zijn tot je volgende avontuur.

Cliffs of Neuse State Park

Afbeelding
Afbeelding

Het Cliffs of Neuse State Park beschikt over kliffen met uitzicht op de rivier de Neuse en biedt 12 campings met elektriciteitsaansluitingen, samen met 18 standaard tent- en camperplaatsen. Er is ook een dumpstation en water beschikbaar op de campings. Op dezelfde manier: als iemand in uw gezelschap een rolstoel gebruikt, is er één locatie die rolstoeltoegankelijk is. Standplaatsen kosten $25 per nacht voor de niet-elektrische plekken en $30 voor plekken met toegang tot elektriciteit. Op de campings kun je zwemmen in het 4,5 hectare grote meer en het badhuis, boten huren om mee het water op te gaan, of rondhangen op het zandstrand. Omdat de Cliffs of Neuse het hele jaar door geopend zijn, kan dit uw favoriete plek buiten het seizoen worden.

Crowders Mountain State Park

Afbeelding
Afbeelding

Als je een serieuze backpacker of kampeerder bent, zijn de campings in Crowders Mountain State Park perfect voor jou. Je moet anderhalve kilometer lopen om deze primitieve campings te bereiken, en omdat deze plekken bedoeld zijn voor backpackers, is er geen badhuis of elektriciteitsaansluiting. U kunt echter wel gebruik maken van de waterpomp, tentdoeken, kluistoilet en watertappunt in de buurt van de 22 campings. Deze camping van $ 12 per nacht is een geweldige keuze voor mensen die regelmatig backpacken en hun avonturen willen uitbreiden naar meerdaagse reizen.

Elk Knob State Park

Afbeelding
Afbeelding

Het Elk Knob State Park ligt op een hoogte van 1.200 meter en is een echt berguitje in het achterland van de Blue Ridge Mountains. Er zijn 8,8 kilometer aan wandelpaden, een amfitheater en een cadeauwinkel waar het hele gezin van kan genieten. Op het gebied van kamperen biedt Elk Knob drie primitieve familiecampings en een picknickplaats die u ook kunt huren. Groepskamperen in het achterland kost $ 42 per nacht en zal de jeuk wegnemen die je misschien nodig hebt om weg te komen van de bewoonde wereld en terug te keren naar de natuur.

Grandfather Mountain State Park

Afbeelding
Afbeelding

Grandfather Mountain is een van de hoogtepunten van de Blue Ridge Mountains, bekend om zijn vage gelijkenis met het profiel van het gezicht van een man. Er zijn 13 individuele, primitieve campings in het staatspark die $ 15 per nacht kosten. Deze zijn bedoeld voor backpackers die genieten van de wandelpaden die rond de berg zelf slingeren. Omdat deze camping bedoeld is om mensen een afgelegen, natuurgerichte ervaring te bieden, is er geen campercamping. Evenzo is verspreid kamperen niet toegestaan. Door te kamperen op Grandfather Mountain kun je deze miljoenen jaren oude piek van dichtbij bekijken.

Lake Norman State Park

Afbeelding
Afbeelding

Lake Norman is een geliefd recreatiecentrum voor het grootstedelijk gebied van Charlotte, en je moet absoluut een verblijf plannen als je een uitje in zoet water wilt, of als je een serieuze fietser bent. Dankzij het 50 kilometer lange enkelsporige fietspad en het grote kunstmatige meer is er geen gebrek aan activiteiten om van te genieten terwijl je tijd doorbrengt in Lake Norman. Het staatspark heeft 44 campings beschikbaar, waarvan 32 geen aansluitingen hebben en 10 wel. Deze locaties zijn compatibel met tenten, caravans en campers voor $ 23 per nacht voor niet-elektrische locaties en $ 33 per nacht voor elektrische locaties. Als je niet van plan bent om tijdens het kamperen te gaan kamperen, kun je een van hun camperhutten huren voor $ 55 per nacht.

Pilot Mountain State Park

Afbeelding
Afbeelding

Pilot Mountain State Park beschikt over een van de meest fascinerende natuurverschijnselen van North Carolina met zijn kwartsiet monadnock, een grote heuvel van gesteente die boven de omringende topografie uitsteekt. Pilot Mountain, waarnaar het staatspark is vernoemd, rijst abrupt bijna 2.500 voet boven zeeniveau op, waardoor het een zeer herkenbaar kenmerk is van deze oude bergketen. Je kunt je verblijf op Pilot Mountain met meerdere dagen verlengen door te kamperen op een van de 49 standaardcampings, of als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je kanoën naar de twee primitieve campings van het park. De niet-elektrische plaatsen kosten $23 per nacht en de primitieve plaatsen kosten $12 per nacht. Als je ervaring hebt met rotsklimmen, kun je op de berg zelf klimmen en abseilen, maar zelfs als je dat niet hebt, kun je door de rivier kanoën of een van de nabijgelegen wandelpaden volgen.

Goose Creek State Park

Afbeelding
Afbeelding

Als de zomer aanbreekt, kun je heftige debatten horen over de vraag of mensen liever op vakantie gaan in de bergen of op het strand. Als je een strandliefhebber bent, zul je het Goose Creek State Park aan de kust van North Carolina, vlak bij Pamlico Sound, zeker bezoeken. Er zijn twee kampeerterreinen bij Goose Creek; Het kampeerterrein voor campers heeft 22 plaatsen met volledige aansluitingen en de kampeerplaatsen voor tenten hebben 14 standaardplaatsen waar twee tenten per plaats kunnen worden geplaatst, wat $ 33 per nacht kost. Er zijn ook zes camperhutten waar u in kunt verblijven. Terwijl je daar bent, kun je 13 kilometer aan paden bewandelen, door de idyllische met Spaans mos bedekte bomen wandelen en het cipressenmoeras en de wetlands van de NC-kust verkennen.

Falls Lake State recreatiegebied

Afbeelding
Afbeelding

Het Falls Lake State Recreation Area ligt in Wake Forest en draait om zeven gebieden van een onontwikkeld reservoir van 12.000 hectare. Er zijn vijf zwemstranden, boothellingen, mountainbikeroutes en vismogelijkheden, allemaal beschikbaar voor bezoekers en kampeerders. Hoewel er meerdere campings zijn, heeft Holly Point in totaal 158 campings, waarvan 89 met water- en elektriciteitsaansluitingen. Niet-elektrische campings kosten $23 tot $48 per nacht en elektrische campings kosten $30 tot $62 per nacht.

Jordan Lake State recreatiegebied

Afbeelding
Afbeelding

Jordan Lake is een van de populairste kampeer- en weekenduitstapgebieden in North Carolina. Met zijn 14.000 hectare grote stuwmeer en meer dan 1.000 campings om uit te kiezen op een van hun vier campings - Crosswinds, Parkers Creek, Poplar Point en Hope Overlook - biedt Jordan Lake State Recreational Area de beste campings voor gezinnen of grote feesten om te genieten van de sfeer van een bruisende menigte. Hoewel dit gebied misschien een informeel kampeerparadijs lijkt, zijn er ook 24 primitieve campings waar de meer serieuze kampeerders van kunnen genieten. In termen van prijs kunnen niet-elektrische sites variëren van $23 tot $48, terwijl elektrische sites kunnen variëren van $30 tot $62.

Morrow Mountain State Park

Afbeelding
Afbeelding

Morrow Mountain State Park ligt in Albemarle, North Carolina en biedt de typische traditionele parkervaring. Voorzieningen in het park zijn onder andere wandelpaden, vismogelijkheden, boothellingen en een zwembad, om er maar een paar te noemen. Er zijn 106 kampeerplekken voor zowel tenten als campers, evenals primitieve campings die toegankelijk zijn via een pad van 3,2 km. Primitieve locaties kosten $12 per nacht, niet-elektrische locaties kosten $23, en elektrische locaties kosten $28. Er zijn kampeerplaatsen die toegankelijk zijn voor gehandicapten, evenals drinkwater, douches, picknicktafels, grills en toiletten met spoelsysteem.

South Mountains State Park

Afbeelding
Afbeelding

South Mountains State Park ligt in Burke County, North Carolina, en is vooral bekend vanwege de High Shoals Falls die je kunt bezoeken. Deze 18 meter hoge waterval kan worden bereikt via een relatief korte wandeling (2 mijl) en is het hoogtepunt van elke reis. Er zijn 18 familiecampings met toiletten, warme douches, drinkwater, picknicktafels en een vuurcirkel. Er zijn ook 15 paardensportcampings waar jij en je harige vriend samen tussen de sterren kunnen kamperen. Niet-elektrische plaatsen kosten $23 en elektrische plaatsen kosten $28 per nacht.

William B. Umstead State Park

Afbeelding
Afbeelding

Het William B. Umstead State Park, gelegen in de hoofdstad van de staat, fungeert als een natuurlijke oase in een industrieel stadsbeeld. Het bedienen van het Research Triangle-gebied betekent dat William B. Umstead heeft veel voorzieningen waar bezoekers van kunnen genieten. U kunt gaan wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, kanoën en roeien, om er maar een paar te noemen. Campings zijn beschikbaar tussen 15 maart en 1 december, waarbij er 28 standaard tentplaatsen zijn met douches, toiletten, drinkwater, picknicktafels en grills. Er zijn ook twee primitieve campings die non-profitorganisaties kunnen huren. Interessant is dat er tijdens het hoogseizoen ook jeugdgroepskamperen is. Er zijn standaardkosten van toepassing.

Ga aan de slag met kamperen in de Carolinas

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu houdt van kamperen in de bergen, aan de oevers van een meer of in de buurt van de oceaan, het staatsparkensysteem van North Carolina heeft campings die perfect bij je passen. Misschien is deze zomer jouw kans om meer dan één van deze NC-campings te verkennen om te zien welke je het leukst vindt.

Aanbevolen: