Kamperen in Iowa State Parks: campings en activiteiten

Inhoudsopgave:

Kamperen in Iowa State Parks: campings en activiteiten
Kamperen in Iowa State Parks: campings en activiteiten
Anonim
Jong gezin gaat kamperen
Jong gezin gaat kamperen

Waar je ook bent in de staat, de kans is groot dat je niet ver verwijderd bent van een van de vele staatsparken in Iowa. Er zijn meer dan 80 staatsparken in Iowa, waarvan er vele verschillende kampeermogelijkheden bieden. Lees meer over enkele van de beste kampeerplekken in Iowa voor tenten en campers in staatsparken.

Beste staatsparken in Iowa

Als het om kamperen gaat, is het altijd geweldig om de beste sporten te vinden. Zodat je niet urenlang op internet zit te surfen. Je kunt 5 van de beste campings in Iowa bekijken voor zowel campers als tenten. Bekijk een paar must-see staatsparken in Iowa.

Pikes Peak State Park in McGregor

Houd je camera's gereed! Pikes Peak State Park in McGregor, Iowa, biedt een majestueus uitzicht op de rivier de Mississippi. U kunt ook archeologische vindplaatsen vinden, vogels spotten, mountainbiken en wilde dieren spotten. Pikes Peak State Park biedt 49 standaard elektrische plaatsen en een volledige aansluiting voor campers. U kunt ook 15 standaard niet-elektrische standplaatsen vinden. Op rijafstand van het park zijn er plekken waar u kunt antiquiteiten, golfen, varen en kano's kunt huren.

Familie genieten van het uitzicht bij zonsondergang tijdens het kamperen op Labor Day
Familie genieten van het uitzicht bij zonsondergang tijdens het kamperen op Labor Day

Bellevue Staatspark in Bellevue

Maak je klaar voor een ritje in Bellevue State Park. Naast de schilderachtige uitzichten kun je ook het landhuis van de DuPont-familie en de Summer Concert Series in de muziekkapel van het park bekijken. Natuurliefhebbers kunnen ook vissen in de vijver of een wandeling maken in het bos van Bellevue. Kampeerders kunnen zich ook in het natuurpark wagen. De camping heeft tentplaatsen, camperplaatsen en hutten beschikbaar. Er zijn 30 standaard elektriciteitsplekken, een volledige aansluiting en 9 primitieve inloopplekken. Er zijn moderne badkamers en een vuilstortplaats.

Zomerochtend in het staatspark met ruiterpaden, Bellevue, WA
Zomerochtend in het staatspark met ruiterpaden, Bellevue, WA

Ledges State Park in de buurt van Boone

Prachtige zandstenen richels zijn te vinden in Ledges State Park. Kampeerders kunnen ook een beekwandeling maken langs Peas Creek op Canyon Road. Het park heeft verschillende interessante en unieke bouwwerken, gebouwd door het Civilian Conservation Corps, waaronder een stenen boogbrug. Dit staatspark heeft bijna 100 campings, waaronder standaard elektrische, volledige aansluitingen en niet-standaard campings. Avonturiers kunnen ook 12 primitieve locaties vinden. Kampeerders hebben toegang tot moderne toiletten, douches en een vuilstortplaats.

Rotsformaties In Iowa State Park
Rotsformaties In Iowa State Park

Pine Lake State Park in Eldora

Kampeerders kunnen van alles een beetje vinden in het bosrijke Pine Lake State Park, van glooiende boerderijen tot diepe ravijnen. Kampeerders die zich op deze camping wagen, ontdekken vier hutten, samen met meer dan 100 campings. RVers zullen dol zijn op de campings met volledige aansluiting. Hoewel er geen primitieve locaties zijn, kunnen avonturiers profiteren van de wandelpaden, strandzwemmen, speeltuin, boothelling, varen en een dumpstation.

Schilderachtig uitzicht op het meer van Iowa door bomen in het bos tegen de hemel
Schilderachtig uitzicht op het meer van Iowa door bomen in het bos tegen de hemel

Backbone State Park in Dundee

Met 2.001 hectare bosgebied en plezier zal Backbone State Park gegarandeerd uw kampeerdromen vervullen. Backbone, het oudste staatspark van Iowa, biedt mogelijkheden voor varen, fietsen, rotsklimmen, wandelen en vissen, evenals unieke dammen, rustieke hutten en een auditorium. U kunt ook het CCC Museum in het park bezoeken. Naast 16 hutten genieten buitenliefhebbers van 49 elektrische campings en één volledige aansluiting. Tentkampeerders kunnen op Six Pines Campground meer dan 60 plekken vinden om van te genieten.

Shot van een vader en zoon die genieten van een dagje buiten
Shot van een vader en zoon die genieten van een dagje buiten

Beste tentkamperen in Iowa

Heb jij je rugzak en tent klaar? Als het om kamperen in een tent gaat, kan het in Iowa een heel andere ervaring zijn. Van moderne campings tot primitief kamperen, je vindt het allemaal op een paar geselecteerde campings in het staatspark in Iowa. Zorg dat je je uitrusting klaar hebt om enkele van de beste campings in Iowa voor tentliefhebbers te verkennen.

Voorbereiding Canyon State Park in Moorhead

Als je op zoek bent naar een afgelegen kampeerspektakel, dan is Preparation Canyon State Park de plek waar je het kunt vinden. Dit park ligt op 344 hectare in Moorhead, Iowa en biedt wandel-, kampeer- en geschiedenismogelijkheden. U kunt meer te weten komen over Charles B. Thompson in het Löss Hills Visitor Centre en de geschiedenis van Preparation. Wilderniskampeerders vinden 10 wandelcampings.

Man tent opzetten in bos camping
Man tent opzetten in bos camping

Clear Lake State Park in Clear Lake

Ervaar de schoonheid van Noord-Iowa op meer dan 3500 hectare aan meren, glooiende heuvels en eikenbomen in Crystal Lake State Park. Naast een 3 hectare groot natuureiland om te vissen, kunnen parkbezoekers fietsen, vogels kijken, vissen, zwemmen, zonnebaden, wandelen en zelfs windsurfen. In de omgeving zijn er een aquariumtentoonstelling, seizoensfestivals en bootverhuur. Er zijn bijna 180 campings beschikbaar op de Clear Lake-camping, met 161 elektrische en 8 niet-elektrische plaatsen. Dit park is ook het hele jaar door geopend voor kampeerders, zodat ze ook van winterpret kunnen genieten.

Staatspark Crystal Lake
Staatspark Crystal Lake

Maquoketa Caves State Park in Maquoketa

Ben je klaar voor majestueuze wandeluitzichten? Welnu, u kunt het Maquoketa Caves State Park bezoeken om te genieten van 9,6 kilometer aan prachtige bossen en unieke grotstructuren, waaronder een Natural Bridge en Balanced Rock. Ontdekkingsreizigers kunnen ook de Dancehall Cave en Wye Cave bezoeken, en meer dan 10 andere grotten in het park. U kunt ook een bezoek brengen aan het natuurcentrum om alles te leren over de formaties en geschiedenis van het park. De camping heeft 24 elektrische kampeerplekken en 6 beloopbare plekken voor extreme kampeerders; een dumpstation, toiletten en douches zijn ook beschikbaar.

Staatspark Maquoketa Caves, Iowa
Staatspark Maquoketa Caves, Iowa

Wildcat Den State Park in Muscatine

Naast rustige bossen en meditatie kun je in Wildcat Den State Park ook wat geschiedenis vinden. De twee historische bezienswaardigheden zijn onder meer de Pine Creek Grist Mill en het Melpine-schoolgebouw. Beide sites zijn gerestaureerd om bezoekers tijdens hun bezoek een stukje geschiedenis te bieden. U kunt ook deelnemen aan interpretatieve programma's, picknicken, speeltuinen, kajakken, wandelen en vissen in de rivier. Het park biedt wilde bloemen en dieren in het wild. Ontworpen voor ruige kampeerders, er zijn geen elektrische kampeerplaatsen of douches. Campings bieden echter wel een puttoilet en waterkranen.

Wildcat Den State Park-brug en graanmolen
Wildcat Den State Park-brug en graanmolen

Lewis en Clark State Park in Onawa

Het Lewis and Clark State Park, vernoemd naar de beroemde avonturiers Meriwether Lewis en William Clark, biedt bezoekers een beetje geschiedenis. U kunt niet alleen deelnemen aan het jaarlijkse Lewis and Clark Festival in juni, maar u kunt ook een ontspannen wandeling maken over de paden, zwemmen op het strand en genieten van de Keelboat Display, een reproductie op ware grootte van de boot/binnenschip. de avonturiers gebruikten. De camping biedt in totaal 82 schuilplaatsen, waaronder twee lodges, twee schuilplaatsen, 62 standaardcampings en 12 volledige aansluitingen. De camping biedt zelfs plaatsen voor jongeren die plaats bieden aan maximaal 50 personen.

Blue Lake in Lewis en Clark State Park, Iowa
Blue Lake in Lewis en Clark State Park, Iowa

Top staatsparken voor campercamping

Niet iedereen is helemaal bezig met dat tentleven. Als je meer geïnteresseerd bent in het comfort van een camper en een doorspoelbaar toilet of zelfs een vijfde wiel, dan heeft Iowa iets speciaals voor je. Bekijk een paar staatscampingparken waar camperaars enthousiast over zijn.

Prairie Rose State Park in Harlan

Prairie Rose State Park draait helemaal om het leven in het meer. Het 218 hectare grote meer biedt veel vis-, zwem- en pleziermogelijkheden. Een bezoek aan Prairie Rose is niet alleen voor de zomer; Wintervissen kan ook geweldig zijn. Er zijn 11 km aan kronkelende paden die door de schilderachtige prairie slingeren voor al uw wandel- en fitnessbehoeften. Voor camperliefhebbers heeft Prairie Rose State Park 69 elektrische en 8 volledige aansluitingen. Je kunt ook een paar hutten vinden.

Moeder met dochter roeiboot op het meer
Moeder met dochter roeiboot op het meer

Walnut Woods State Park in West Des Moines

Als je op zoek bent naar een beetje rust, niet te ver weg van alles wat de hoofdstad te bieden heeft, kun je misschien je camper meenemen naar Walnut Woods State Park. Van vogelspotten tot rivieractiviteiten en wandelpaden, dit park heeft alles wat een avonturier zich maar kan wensen. Het staat ook bekend om zijn enorme natuurlijke aanwezigheid van zwarte walnootbomen, vandaar de naam Walnut Woods. Wanneer u de omgeving verkent, vindt u putt-putt-golf, een winkelcentrum en een onderhoudswerkplaats. Het park beschikt over 11 standaard elektriciteitsaansluitingen en 9 volledige aansluitstations. Je kunt ook sites voor jeugdgroepen vinden.

Walnoot Woods State Park
Walnoot Woods State Park

Lacey Keosauqua State Park in Keosauqua

Het op een na oudste staatspark in Iowa, Lacey Keosauqua State Park, heeft veel geschiedenis en natuur te bieden. U kunt de ruime kliffen en valleien van het park verkennen of een boottocht maken op het 30 hectare grote meer. Als wandelen meer jouw ding is, voert een kronkelend pad van 21 mijl je langs Indiaanse grafheuvels die vanaf het uitkijkpunt kunnen worden bekeken. Overnachtende camperaars vinden prachtig schaduwrijke campings met volledige aansluitingen en standaard elektriciteit. In feite zijn er 13 volledige hookup-sites beschikbaar.

Lacey-Keosauqua staatspark
Lacey-Keosauqua staatspark

Lake Macbride State Park in Solon

Vernoemd naar de "vader van natuurbehoud in Iowa" Thomas Macbride, is Lake Macbride State Park een wonderland van alles wat Moeder Natuur te bieden heeft. Van een verpletterd kalksteenpad voor wandelaars en fietsers tot het strandleven, je kunt van alles genieten. Als u geen eigen boot heeft meegenomen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Lake Macbride heeft bootverhuur en aangewezen visgebieden. Binnen een paar kilometer van het park kun je ook spannende boogschiet-, jacht- en geologische formaties vinden. Ongeveer de helft van de ruim 100 plaatsen is beschikbaar voor campers, met 11 volledige aansluitingen.

Zomer in Lake Macbride State Park
Zomer in Lake Macbride State Park

Beed's Lake State Park in Hampton

Vissers en fotografen, pak je spullen. Beed's Lake State Park ligt op een 99 hectare groot stuwmeer met veel vis, een kalkstenen dam en prachtige gebouwen van het Civilian Conservation Corps. Het wandelpad volgt het water en het meer biedt plezier in de zon, zoals zwemmen, zonnebaden, varen en jetskiën. Hoewel de camping slechts 2 plaatsen met volledige aansluiting heeft, biedt deze 91 standaard elektrische plaatsen op de camping.

Dam in Hampton
Dam in Hampton

Activiteiten en kosten voor kamperen in Iowa

De zomer is het hoogseizoen voor kamperen in Iowa. Tijdens het hoogseizoen variëren de kampeertarieven van $ 9 tot $ 24 per nacht, afhankelijk van het type camping en de geselecteerde voorzieningen. Tarieven buiten het seizoen gelden van oktober tot en met april en variëren van $ 6 tot $ 21 per nacht. U kunt wat geld besparen door een kampeerbonboekje aan te schaffen met daarin certificaten die u zeven nachten kunt gebruiken als u in het systeem kampeert. Kampeerders kunnen echter genieten van een aantal verschillende activiteiten wanneer ze tijd doorbrengen in een Iowa State Park.

  • Boating- Veel bezoekers van Iowa's State Parks houden van varen. Schippers moeten de specifieke voorschriften van het parksysteem met betrekking tot motorsnelheid en zog in acht nemen.
  • IJsvissen - Kampeerders mogen ijsvisschuilplaatsen bouwen boven staatswateren of land in Iowa.
  • Vissen - Er zijn veel uitstekende mogelijkheden om te vissen in de staatsparken. Een aantal locaties zijn alleen bestemd voor vissen buiten kantooruren en zijn vanaf 22.30 uur open voor vissers. dagelijks tot 04.00 uur. Het is belangrijk om te weten dat boten na 22.30 uur niet zijn toegestaan, dus vissen buiten kantooruren moet vanaf de kust gebeuren.
  • Paardrijden - Paarden zijn toegestaan in de aangewezen gebieden, op voorwaarde dat de eigenaren de regels van het staatspark met betrekking tot dieren en huisdieren volgen. Paarden zijn toegestaan op de aangewezen paden en wegen en moeten worden gestald in aanhangwagens of in daarvoor bestemde stallen of stallen, indien beschikbaar. Er zijn zelfs verschillende paardensportcampings in het systeem.
  • Rappelling - Avontuurlijke kampeerders kunnen genieten van rotsklimmen of abseilen in verschillende staatsparken van Iowa. Om aan deze klimactiviteiten deel te nemen, moeten individuen zich registreren bij de parkmanager.

Reserveringen maken in Iowa State Parks

Dankzij het Iowa State Park-systeem kan de helft van de campings vooraf worden gereserveerd, en de andere helft wordt beschikbaar gesteld aan kampeerders op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt. U kunt op elk moment van de dag of nacht reserveren via het online reserveringssysteem van Iowa State Parks. U kunt uw camping ook reserveren door van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur te bellen naar 1-877-IAPARKS. centrale standaardtijd. U kunt kaarten bekijken van de beschikbare campings in elk park, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het selecteren van een kampeerplek om te reserveren.

Kamperen in Iowa

Van pittoreske richels tot glooiende heuvels en grotten, in Iowa kun je van alles een beetje vinden. Nu is het tijd om je rugzak te pakken en de camper in te pakken; kamperen is in de zeer nabije toekomst.

Aanbevolen: