Meest populaire sporten in 15 verschillende landen

Inhoudsopgave:

Meest populaire sporten in 15 verschillende landen
Meest populaire sporten in 15 verschillende landen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je je afvraagt wat de meest populaire sporten in verschillende landen zijn, kan dit overzicht je enkele interessante feiten opleveren. Van voetbal in Brazilië tot cricket in India, enkele van deze meest geliefde sporten zullen je misschien verrassen. Ontdek je favoriete actieve bezigheden in deze 15 landen en hoe het spel in elke cultuur past.

Naast historische gegevens, deelname en schare fans spelen ook factoren als volgers op sociale media en tv-kijkers een rol bij het bepalen van de populairste sporten.

Verenigde Staten - Amerikaans voetbal

Afbeelding
Afbeelding

Honkbal is misschien wel het grootste Amerikaanse tijdverdrijf, maar voetbal wordt in de VS beschouwd als het populairste spel. De National Football League (NFL) is een enorme trekpleister, waarbij de Super Bowl jaarlijks vaak het meest bekeken televisie-evenement is. Amerikaans voetbal is diep geworteld in de Amerikaanse cultuur, van de middelbare school tot de universiteit en op professioneel niveau.

Verenigd Koninkrijk - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

De Verenigde Staten houden van voetbal en Groot-Brittannië ook, maar de twee termen verwijzen naar verschillende sporten. Groot-Brittannië is de geboorteplaats van het moderne voetbal – ook wel bekend als voetbal – en is de thuisbasis van de Premier League, een van de populairste en meest competitieve voetbalcompetities ter wereld. Voetbal verrijkt de cultuur, waarbij wedstrijden voor veel mensen een belangrijke sociale gebeurtenis zijn.

Canada - IJshockey

Afbeelding
Afbeelding

Het klimaat van Canada maakt het een perfecte plek voor ijssporten zoals hockey. De National Hockey League (NHL) is immens populair en Canadese teams hebben een rijke geschiedenis in de competitie. Internationale competities zoals de Olympische Winterspelen zijn grote evenementen in het land.

Australië - Cricket

Afbeelding
Afbeelding

Afgaande op de virale video's op sociale media zou je kunnen denken dat de populairste sport van Australië het rennen is voor te grote spinachtigen, maar het binnenland is echt een fan van cricket. Britse kolonisten introduceerden cricket in het land en is sinds de 19e eeuw een favoriete sport in Australië. Het Australische cricketteam is een van de beste ter wereld, en binnenlandse wedstrijden zijn ook populair.

Brazilië - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

Voetbal - ook wel voetbal genoemd - is een belangrijk onderdeel van de Braziliaanse cultuur, en het land staat internationaal bekend om het voortbrengen van enkele van de beste spelers. Het Braziliaanse nationale team is zeer succesvol en vaak een krachtpatser op het WK voetbal.

India - Cricket

Afbeelding
Afbeelding

Net als Australië is cricket de populairste sport van India en de landen delen een vergelijkbare geschiedenis met betrekking tot de ontdekking van de sport. Cricket werd tijdens de Britse koloniale overheersing in India geïntroduceerd, maar India heeft zich de sport eigen gemaakt.

De Indian Premier League (IPL) is een van de meest bekeken sportcompetities ter wereld, en het Indiase nationale team heeft een enorme en gepassioneerde fanbase.

Spanje - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

Spanje wordt toegevoegd aan de lijst van landen met een passie voor voetbal. Spanje is de thuisbasis van La Liga, een van de beste voetbalcompetities ter wereld, en heeft clubs als Barcelona en Real Madrid. De passie van de Spanjaarden voor het spel is duidelijk, zowel bij lokale wedstrijden als tijdens internationale competities.

Duitsland - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

Zie je hier een voetb althema? Zoals in veel Europese landen heerst voetbal in Duitsland. De Bundesliga, de hoogste voetbalcompetitie van Duitsland, behoort tot de populairste ter wereld. Het Duitse nationale team is ook ongelooflijk succesvol geweest op het internationale toneel.

Nieuw-Zeeland - Rugby Union

Afbeelding
Afbeelding

Nieuw-Zeeland stapt uit het gewone met een nationale passie voor rugby. Rugby heeft een aanzienlijke invloed op de cultuur van Nieuw-Zeeland. De All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, zijn een bron van nationale trots en zijn consequent een topteam in internationale competities.

China - Tafeltennis (pingpong)

Afbeelding
Afbeelding

China ha alt de concurrentie van het veld en gaat meteen aan tafel met hun liefde voor tafeltennis (pingpong). Tafeltennis werd geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw en verspreidde zich snel door het hele land. China domineert deze sport in internationale competities, en het is een veel voorkomende recreatieve activiteit.

Japan - Honkbal

Afbeelding
Afbeelding

Japan komt op de proppen met hun liefde voor honkbal. Honkbal, geïntroduceerd in de 19e eeuw, is een van de meest populaire sporten in Japan. De Nippon Professional Baseball League heeft een enorme aanhang, en Japanse spelers blinken vaak uit in de Major League Baseball (MLB) in de VS

Frankrijk - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

Frankrijk beschouwt voetbal, net als veel andere Europese landen, als hun meest geliefde sport. De Franse Ligue 1 is een van de vijf grootste competities van Europa, en het Franse nationale team heeft een legendarische geschiedenis in de FIFA Wereldbeker en het UEFA Europees Kampioenschap.

Zuid-Afrika - Rugby Union

Afbeelding
Afbeelding

Zuid-Afrika is, net als Nieuw-Zeeland, gepassioneerd door rugby. Rugby is een belangrijke sport in Zuid-Afrika en weerspiegelt de Britse koloniale invloed van het land. Het nationale team, bekend als de Springboks, behoort vaak tot de beste ter wereld.

Argentinië - Voetbal (voetbal)

Afbeelding
Afbeelding

Argentinië leeft en ademt voetbal, met gepassioneerde fans en spelers van wereldklasse. Het Argentijnse nationale team behoort tot de meest succesvolle ter wereld, en clubs als Boca Juniors en River Plate hebben grote aanhang.

Rusland - IJshockey

Afbeelding
Afbeelding

Door het koude klimaat heeft ijshockey een natuurlijk thuis in Rusland. De Kontinental Hockey League (KHL) is in eigen land populair en Russische spelers hebben een aanzienlijke impact op de NHL. Hoewel Rusland ook van voetbal houdt, lijdt het geen twijfel dat hun passie en klimaat de perfecte mix zijn voor een ijshockeyhoofdkwartier.

Speel bal over de hele wereld

Afbeelding
Afbeelding

Voetbal en hockey zijn wereldwijd favoriet bij fans, maar deze blik op populaire sporten per land geeft een duidelijk beeld van alle unieke sporten die over de hele wereld worden beoefend. Sport is in de meeste culturen meer dan alleen competitieve spellen - en deze landen beschouwen hun populairste sporten als een integraal onderdeel van het leven van hun burgers.

Aanbevolen: