Bereken een maandelijkse autobetaling

Inhoudsopgave:

Bereken een maandelijkse autobetaling
Bereken een maandelijkse autobetaling
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Wilt u weten hoe u de maandelijkse autobetaling berekent? Als u begrijpt hoe u uw maandelijkse betaling moet berekenen, is dit een geweldig hulpmiddel bij het winkelen voor een nieuwe of gebruikte auto, zodat u kunt beslissen wat u zich kunt veroorloven. Hier vindt u een online website waarop u kunt leren hoe u zelf een betaling kunt berekenen met behulp van een rekenmachine of een spreadsheetprogramma zoals Excel.

Een maandelijkse autobetaling berekenen

Onlinehulp

U kunt online calculators vinden die specifiek zijn voor autoleningen en maandelijkse betalingen. MSN Autos biedt een geweldig hulpmiddel waarmee u de aanbetaling, de aankoopprijs, het rentepercentage en de duur van de lening of de looptijd kunt invoeren. Houd er echter rekening mee dat uw rentetarief afhankelijk is van uw credit score. Ontvang een gratis exemplaar van uw kredietrapport en controleer uw kredietscore jaarlijks door naar de Federal Trade Commission te gaan in plaats van u aan te sluiten bij een kredietrapportagebedrijf dat vereist dat u zich tegen een vergoeding inschrijft voor een maandelijks programma.

Blijf uit de buurt van dealerwebsites die een gratis maandelijkse betalingscalculator aanbieden. Dealers gebruiken deze om u aan te moedigen niet alleen hun website en dealerbedrijf te bezoeken, maar ook om informatie van u te verkrijgen, zoals uw e-mailadres, telefoonnummer en naam.

Bereken zelf

Het is eenvoudig om zelf een maandelijkse betaling te berekenen als u deze eenvoudige stappen volgt:

  1. Schrijf uw rentepercentage (I), het leningbedrag (A) en het aantal maandelijkse betalingen (M) op.
  2. Converteer uw rentetarief naar een decimaal getal. Als uw rentepercentage 8% was, zou het decima alteken 0,08 zijn. Als uw rentepercentage 8,5% was, zou uw decimaal 0,085 zijn, enzovoort.
  3. Neem vervolgens uw rentepercentage decimaal en deel dit door twaalf maanden. Voor 8% deel je 0,08 door 12. Door naar boven af te ronden krijg je een factor 0,0067.
  4. Neem de factor.0067 en vermenigvuldig deze met het bedrag van uw lening of de aankoopprijs van het voertuig. Als u bijvoorbeeld €15.000 financiert, zou u 0,0067 maal €15.000 nemen, wat gelijk zou zijn aan 99,99. Deze factor van 99,99 wordt gebruikt om een maandelijkse betaling te berekenen.
  5. Neem nu opnieuw uw rentetarief, dat in ons voorbeeld 0,08 is, deel dit door 12 en tel er vervolgens een één bij op om een factor 1,0067 te krijgen. Verhoog vervolgens de waarde naar de negatieve macht via deze berekening: (1 +.08 / 12) ^-60). Neem ten slotte 1 en trek deze af van uw vorige waarde om als noemer te gebruiken. De resultaten in deze berekening zouden gelijk zijn aan.329. Leer meer over het verhogen van waarden en getallen tot de negatieve macht met EasySurf.
  6. Je laatste stap is om je twee waarden 99,99 en.329 te nemen en te delen: 99,99 gedeeld door.329 is gelijk aan €303,92. De $ 303,92 zou uw maandelijkse autobetaling zijn, inclusief zowel de rente als de hoofdsom.

Tips voor het berekenen van maandelijkse betalingen

  • Speel met uw rekenmachine of spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel met verschillende rentetarieven, leentermijn in maanden en leningbedrag om erachter te komen welke maandelijkse betalingen u zich kunt veroorloven.
  • Houd er rekening mee dat als u een rekenmachine gebruikt, de getallen in dit voorbeeld naar boven zijn afgerond.
  • Als u nog steeds problemen ondervindt bij het berekenen van de maandelijkse autobetaling, vraag dan uw accountant of bankmanager om u te helpen.
  • De rentetarieven variëren van dag tot dag, dus bel eerst uw bank en ontdek wat de huidige rentetarieven zijn en tel daar één tot twee punten bij op. Door een of twee punten toe te voegen, krijgt u een rentetarief dat u waarschijnlijk wordt aangeboden door een bank, dealer of kredietvereniging.
  • Gebruik onze auto-inkoopstrategieën om u te helpen de beste deal te krijgen bij het autoshoppen.
  • Als de financiële afdeling van een dealer met een andere maandelijkse betaling komt dan wat u berekent, vraag dan of er verborgen kosten in de aankoopprijs zitten.

Het is eenvoudig om de maandelijkse autobetaling te berekenen op uw rekenmachine of met een wiskundig spreadsheetsoftwareprogramma. U kunt eenvoudige manieren vinden om online te berekenen, maar zelf leren berekenen kan goud waard zijn als u bij de dealer vastzit zonder toegang tot internet.

Aanbevolen: