De beste manieren om kip te grillen

Inhoudsopgave:

De beste manieren om kip te grillen
De beste manieren om kip te grillen
Anonim

Kip op de grill

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen houdt van de nostalgische geur en smaak van gegrilde kip, en de beste manier om die heerlijke smaak te krijgen is eenvoudig. Er bestaan veel geweldige methoden om kip op de grill te bereiden, of je nu in je achtertuin kookt of in de wildernis kampeert.

Marineer de kip

Afbeelding
Afbeelding

Het marineren van een kip is een bekend grillgeheim. Vrouwelijke topkok Cheetie Kumar geeft echter de voorkeur aan een magere yoghurtmarinade gemengd met gepureerde knoflook en kruiden boven andere marinades. Yoghurt helpt een heerlijke, malse, vette kip tot leven te brengen op de grill.

Bierblikje Kip

Afbeelding
Afbeelding

Bon Appetit Magazine noemt Beer Can Chicken onder de "25 beste manieren om de gegrilde kip beter te maken." Bij deze methode wordt de hele vogel bovenop een open blikje bier geplaatst. Het bier biedt de kipsmaak en houdt de vogel vochtig voor een heerlijke ma altijd.

Kippenvleugels

Afbeelding
Afbeelding

Gegrilde kippenvleugels worden gerangschikt volgens de beste methoden van Bon Appetit om kip beter te grillen. Vleugels zijn een heerlijke traktatie vanwege de hoge verhouding tussen knapperige, zoute schil en vlees. Marineer ze eenvoudig in je favoriete saus - zoals buffelsaus of citroen-pepermarinade - of bedek ze met een smakelijke droge rub en gril ze op je grill.

Cultuur toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Food and Wine Magazine bevat de geheimen van topkoks op het gebied van gegrilde kip, en een van de topgeheimen is het toevoegen van kenmerkende smaken uit de keuken van een cultuur. Of het nu gaat om het koken van kip in Indonesische stijl met knoflook, chilipepers, sjalotjes en gember, een Indiase kip met tandoori-smaak of kip in Baja-stijl bedekt met een marinade van citroenkruid, milde gegrilde kip kan niet concurreren met culturele smaken.

Koken en dan saus toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

De meeste chef-koks, waaronder topchef Stew Leonard, zijn het erover eens dat sauzen op basis van suiker, vooral barbecuesaus, moeten worden aangebracht nadat de kip een beetje heeft gekookt. Door het uitstellen van de toepassing wordt voorkomen dat de suikers in de sauzen verbranden en de smaak bederven. Breng de saus aan tijdens de laatste paar minuten grillen.

Rotisserie Kip

Afbeelding
Afbeelding

Kip grillen op een draaispit is een populaire en beste methode geworden om een volle vogel op de grill te bereiden. De cruciale tip van Willams Sonoma om de beste vogel te bereiden, is om de kip gelijkmatig aan het spit te plaatsen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en behoud van de sappen. Het bereiden van rotisseriestijl op de grill resulteert in malse, sappige kip met een geweldige smaak die onmogelijk te verslaan is.

Pek de kip

Afbeelding
Afbeelding

The Daily Dish van Fox News beweert dat een van de beste manieren om een kip te grillen is door pekel te gebruiken. Pekel is gewoon zout of zout water en soms andere smaakmakers die de smaak van de kip naar voren brengen. In de Daily Dish staat dat beide soorten pekel kunnen worden gebruikt, maar bij droge pekel kan het slechts een paar uur duren, terwijl een natte pekel een nacht moet blijven zitten.

Gebruik indirecte warmte

Afbeelding
Afbeelding

Celebrity-chef Bobby Flay kiest ervoor om indirecte hitte te gebruiken om zijn Bobby's Best Grilled Chicken te grillen. Dit betekent dat hij de kip op delen van de grill kookt, weg van de kolen, en het deksel sluit. Dit verandert de grill in een oven terwijl je nog steeds die geliefde gegrilde smaak krijgt.

Scheid de huid

Afbeelding
Afbeelding

Gehakte chef-kok Alex Guarnaschelli raadt aan om het vel van de kip te verwijderen, maar het te bewaren. Marineer en gril het kippenvlees terwijl je het vel in een koekenpan bakt. Zodra zowel de schil als de kip gaar zijn, combineer je en geniet je van de smaakvolle kip en de zoute, knapperige schil.

Vind de beste manier om te grillen

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu de voorkeur geeft aan kipfilets, vleugels of de hele vogel, er zijn heerlijke manieren om kip te grillen. Sommige van de beste gebruiken kruiden, marinades en pekel om de kip heerlijk te laten smaken. Experimenteer met alle verschillende grillstijlen en ontdek wat het beste bij u past!

Aanbevolen: