Propagandaposters uit de Eerste Wereldoorlog en hun historische impact

Inhoudsopgave:

Propagandaposters uit de Eerste Wereldoorlog en hun historische impact
Propagandaposters uit de Eerste Wereldoorlog en hun historische impact
Anonim
Wervingsposter voor het korps
Wervingsposter voor het korps

Uncle Sam, met zijn sterren en strepen, hoge hoed en strenge uitdrukking, is de Amerikaanse mascotte die elke persoon van 9 tot 99 bij de eerste poging uit een opstelling zou kunnen kiezen, maar niet veel mensen weten waar hij daadwerkelijk vandaan komt. Ongelooflijk genoeg is Uncle Sam geen voorstander van revolutionaire gevoelens of regionale meningsverschillen; hij werd eerder afgedrukt op een propagandaposter uit de Eerste Wereldoorlog, die eind jaren tien uit de ontluikende propagandamachine was voortgekomen. Zie hoe oorlog en kunst samenkomen in Amerika's eerste wijdverbreide postercampagne in oorlogstijd.

Amerika betreedt de Eerste Wereldoorlog en de campagne begint

Hoewel de Eerste Wereldoorlog al sinds 1914 aan de gang was, mengden de Verenigde Staten zich pas in 1917 in de oorlog. Dankzij de enorme hoeveelheid papieren ephemera uit de periode waarin reclame werd gemaakt voor de oorlogsinspanningen, zou je niet denken dat de Amerikaanse betrokkenheid in de Grote Oorlog was van even korte duur (slechts anderhalf jaar).

Gouverneur Whitman, poseert bij zijn beroemde rekruteringsposter
Gouverneur Whitman, poseert bij zijn beroemde rekruteringsposter

Na de oorlogsverklaring besloot de Amerikaanse regering tot een systemische aanpak voor het maken van oorlogsreclame, en daarom vormden ze in 1917 de Division of Pictorial Publicity om toezicht te houden op dit initiatief. Beroemde illustratoren zoals Charles Dana Gibson werden ingeschakeld om bekend te maken dat de regering op zoek was naar getalenteerde kunstenaars voor hun bijdragen aan de oorlogsinspanningen. Het resultaat is een aantal van de meest iconische Amerikaanse beelden uit de mythos van de Unie.

WWI-propagandaposters lokken Amerikanen de oorlog in

Uiteindelijk werden deze grote, geïllustreerde posters gebruikt in plaats van de massale digitale mediacampagnes die vandaag de dag zouden worden gebruikt om het Amerikaanse publiek aan te zetten deel te nemen aan hun aandeel in de oorlogsinspanning. Door miljoenen van deze posters te drukken zou de oorlog zelfs de kleinste Amerikaanse steden kunnen infiltreren, die anders niet zouden worden beïnvloed door de verschrikkingen die zich op het Europese continent afspelen. Het was dus absoluut noodzakelijk dat de kunstenaars inspirerende boodschappen konden overbrengen over specifieke door de overheid goedgekeurde onderwerpen. Deze onderwerpen omvatten:

  • Aanmelding
  • Tekort aan arbeidskrachten
  • Voedseltekort
  • Tekort aan uitrusting
  • Tekort aan medisch personeel

Overtuigende tactieken gebruikt in deze posters

Als je geconfronteerd wordt met meerdere voorbeelden van deze historische kunstwerken, v alt het je op dat er een paar terugkerende thema's op deze posters voorkomen, vermoedelijk gebruikt om het publiek te overtuigen om te doen wat de posters aanmoedigden. Deze overtuigende tactieken omvatten het volgende.

Ze deden een beroep op het idee van gemeenschap

WWI-posters vermeldden vaak woorden die betrekking hadden op uw gemeenschap, uw buurman, uw kinderen, enzovoort. Door voortdurend naar deze woorden te verwijzen, legden de posters positieve associaties met de oorlogsinspanningen en het comfort van de mensen van wie je hield, terwijl ze ook angsttactieken gebruikten die verband hielden met het verbreken van je sociale contract met de mensen om je heen om je ertoe aan te zetten die oorlogsobligaties te kopen of materialen te doneren. aan de overheid.

Teamwerk bouwt schepenposter
Teamwerk bouwt schepenposter

Ze herinnerden mensen aan hun burgerplicht

Burgerplicht is een fundamenteel kenmerk van de Amerikaanse samenleving, en deze rode draad is duidelijk zichtbaar op deze propagandaposters uit de Eerste Wereldoorlog. Woorden als 'plicht' en 'dienst' sluiten aan bij de patriottische draad in de Amerikaanse cultuur, die prioriteit geeft aan wat je het land kunt bieden boven wat je persoonlijke verlangens zijn. Deze tactiek geldt vooral voor posters die betrekking hebben op dienstplicht.

Werknemers tot soldatenposter
Werknemers tot soldatenposter

Ze gebruikten psychologie binnen de groep/buiten de groep

Hoewel deze niet zo gebruikelijk is in de Eerste Wereldoorlog als op propagandaposters uit de Tweede Wereldoorlog, kun je nog steeds voorbeelden vinden van in-group/out-group-posters uit die periode. Dingen als racistische afbeeldingen van de vijand, gewelddadige beelden en opruiende opmerkingen waren allemaal gedrukt met pathos in gedachten en probeerden het Amerikaanse volk ertoe te brengen hun angst te bewapenen door die angst een identiteit te geven waarop ze zich konden richten.

Paar met bloed besmeurde laarzen met poster van de Duitse keizerlijke adelaar
Paar met bloed besmeurde laarzen met poster van de Duitse keizerlijke adelaar

Dingen waarmee u rekening moet houden bij het verzamelen van antieke WOI-posters

Authentieke antieke posters op ware grootte uit deze periode met betrekking tot de oorlogsinspanningen worden meestal verkocht voor ongeveer $ 150 - $ 450, waardoor ze een redelijk duur verzamelobject zijn. Hoewel ze niet zo populair zijn als ephemera uit de Tweede Wereldoorlog, maakt het feit dat ze moeilijker te vinden zijn dan stukken uit de Tweede Wereldoorlog ze behoorlijk waardevol. Als u dus een van deze historische documenten wilt verwerven, moet u rekening houden met de staat, authenticiteit, zeldzaamheid en grootte van de stukken, aangezien al deze kenmerken de prijs ervan kunnen verhogen of verlagen.

Een jong meisje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog een rekruteringsposter schildert
Een jong meisje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog een rekruteringsposter schildert

Om een idee te krijgen van welke soorten posters momenteel worden verkocht, volgen hier enkele posters die onlangs zijn verkocht of op eBay zijn vermeld;

  • 1917 Wervingsposter door Albert Sterner - Verkocht voor $ 159
  • 1918 Oorlogsobligatiesposter - Verkocht voor $ 204,95
  • 1918 Amerikaanse Rode Kruis-poster - aangeboden voor $ 465

Waar vindt u authentieke WWI-propagandaposters

Vanwege hun iconische visuele stijlen en oorlogsgerelateerde onderwerpen zijn posterontwerpen uit de Eerste Wereldoorlog in miljoenen exemplaren gereproduceerd. Hoewel reproductieafdrukken van hoge kwaliteit beslist goedkoper zijn, brengen authentieke stukken het gewicht en de energie met zich mee van het tumultueuze moment waarop ze zijn gemaakt. Over het algemeen zijn deze authentieke posters vrij duur en, gezien de delicate materialen waarop ze zijn gedrukt, heeft een groot aantal ervan de 21steeuw niet overleefd.

Poster waarop Jeanne d'Arc een zwaard opheft
Poster waarop Jeanne d'Arc een zwaard opheft

Hoewel je er misschien een of twee kunt vinden in een plaatselijke antiekwinkel, kun je het beste een kijkje nemen bij online winkels voor meer opties. Dit zijn enkele van de beste plaatsen om deze unieke posters te bekijken:

  • eBay - eBay is de eerste plaats waar je naartoe moet gaan als je op zoek gaat naar deze propagandaposters uit de Eerste Wereldoorlog. Hun inventaris verandert voortdurend, wat betekent dat wat je vandaag niet vindt, er morgen misschien wel is.
  • Etsy - Etsy heeft misschien meer reproducties en minder authentieke posters dan eBay beschikbaar heeft, maar ze hebben een net zo gebruiksvriendelijke website als hun populaire concurrent in de e-commercewinkel.
  • The Vintage Poster - The Vintage Poster is een in Washington gevestigd bedrijf dat antieke en vintage posters/afdrukken conserveert door ze te bekleden met linnen en eventuele zichtbare schade te herstellen. Hun prijzen weerspiegelen de hoeveelheid werk die ze in elk stuk steken, wat betekent dat ze duurder zijn dan andere retailers.

Uncle Sam wil dat je een poster koopt

Luister naar de oproep van Uncle Sam, maar in plaats van naar het dichtstbijzijnde rekruteringscentrum te gaan, ga je naar de dichtstbijzijnde antiekwinkel en kijk of ze een van deze prachtige posters beschikbaar hebben. Het is in het geheel niet verrassend dat je door een van deze posters wordt meegesleept; dat is tenslotte precies waarvoor ze bedoeld waren.

Aanbevolen: