Hoe u kolibrievoedsel maakt voor uw tuinvoeder

Inhoudsopgave:

Hoe u kolibrievoedsel maakt voor uw tuinvoeder
Hoe u kolibrievoedsel maakt voor uw tuinvoeder
Anonim
hoe je kolibrievoer maakt
hoe je kolibrievoer maakt

Als je eenmaal weet hoe je kolibrievoedsel moet maken, heb je slechts een paar kolibrievoeders nodig en binnenkort zal je tuin gevuld zijn met deze heerlijke kleine vogels.

De voerbak vullen

De eerste kolibrievoeder werd rond 1950 voor het publiek beschikbaar gesteld. Deze voerbak was gemaakt van handgeblazen glas en vertrouwde op zelfgemaakte kolibriesnectar om de vogels aan te trekken.

Terwijl de voederbakken voor kolibries evolueerden, werd het glas vervangen door plastic en werden er felle kleuren gebruikt om de kolibries aan te trekken. Dit bleek efficiënter omdat kolibries zich aangetrokken voelen tot kleur in plaats van geur.

Als je een kolibrievoeder koopt, zoek dan naar voederbakken met rode, oranje of roze bloemen. De bloemen met de nectar waar kolibries van houden, hebben meestal een van deze kleuren. Aangezien kolibries van elke kolibrievoeder kunnen eten, moet u op de volgende kenmerken letten wanneer u een kolibrievoeder koopt:

Gemakkelijk in elkaar te zetten: hoe gemakkelijk is de feeder uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten

Gemakkelijk schoon te maken: u maakt de voerbak elke vier dagen schoon, dus een voerbak die gemakkelijk schoon te maken is, is belangrijk

Kolibrievoeders zijn er in twee basisvormen: de bassinvoeder en de omgekeerde flesvoeder. Het wastafeltype is meestal gemakkelijker schoon te maken en is daarom erg populair

Kolibrievoer

Naast nectar eten kolibries graag kleine insecten zoals fruitvliegjes en spinnen. Sommige mensen hangen graag een oude bananenschil naast of boven de voerbak om fruitvliegjes aan te trekken. Een oude sinaasappel of een appel zal net zo goed werken. Als je er niet zo happig op bent om oud rottend fruit in je tuin te hebben hangen, kun je het gewoon bij de voerbak en de zelfgemaakte kolibrienectar houden.

Kolibrievoedsel maken

Kolibrievoedsel is een heel eenvoudig recept, vergelijkbaar met eenvoudige siroop. Je komt misschien in de verleiding om turbinado-suiker of bruine suiker te gebruiken, maar dit is nooit een goede suiker om te gebruiken. Deze suikers bevatten te veel ijzer voor het systeem van de kolibrie en kunnen ziekte of de dood veroorzaken.

Poedersuiker of banketbakkerssuiker mag ook niet worden gebruikt. Aan poedersuiker is maizena toegevoegd om klonteren te voorkomen en het maizena zorgt ervoor dat de nectar gaat gisten.

Ingrediënten

  • 1 kopje kristalsuiker
  • 4 kopjes water

Instructies

  1. Breng het water aan de kook en voeg de suiker toe.
  2. Roer het mengsel tot de suiker is opgelost.
  3. Laat het mengsel een paar minuten koken.
  4. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Vul je kolibrievoeder.
  6. Als de kolibries niet binnen een paar dagen naar de feeder komen, kun je proberen deze naar een andere locatie te verplaatsen in de buurt van planten met felgekleurde bloemen.
  7. Het kan een tijdje duren voordat de vogels de voerbak opmerken.
  8. Kolibries houden niet van verandering, dus als je een feeder vindt die ze leuk vinden, gebruik dan die stijl van feeder.
  9. Als je merkt dat mieren je voerbak hebben ontdekt, smeer dan de draad waaraan de voerbak hangt in met vaseline. Dit houdt de mieren uit de nectar.

Leer bijen weghouden van kolibrievoeders.

Aanbevolen: