Cheerleading-statistieken

Inhoudsopgave:

Cheerleading-statistieken
Cheerleading-statistieken
Anonim
cheerleader
cheerleader

Terwijl cheerleading zichzelf blijft lanceren als een serieuze sport, bestuderen verschillende groepen sportblessures en gerelateerde cheerleadingstatistieken. Bedenk echter dat wanneer u statistieken leest, deze cijfers altijd slechts één deel van het verhaal vertellen. Niettemin is er een inherent risico verbonden aan deelname aan welke sport dan ook, en cheerleading is daarop geen uitzondering.

Cheerleading-statistieken over blessures en veiligheid

Het grootste deel van het onderzoek dat er is, bespreekt of cheerleading wel of niet veilig is en hoeveel blessures er per jaar optreden. Dit is belangrijk om te overwegen, aangezien cheerleading is geëvolueerd van het leiden van "geschreeuw" bij wedstrijden naar een prestatiesport die vaak tuimelen en stunts omvat. Dit is veruit het meest besproken en misschien wel het belangrijkste gebied van de cheerleadingstatistieken van vandaag.

Dood door cheerleading

Tot op heden zijn er geen exacte cijfers over hoeveel cheerleaders zijn gestorven tijdens het cheerleaden. Dat komt omdat de statistieken in plaats daarvan worden gecategoriseerd onder ‘ernstig letsel’ dat leidt tot de dood of levensveranderende complicaties. Er zijn echter meer dan een paar uitgelicht in het nieuws. Toen Lauren Chang in 2008 stierf tijdens een wedstrijd in april, werd haar familie tot activisme aangespoord door samen met wetgevers veiligheidsregels voor cheerleading op te stellen.

Hoewel er bij alle sporten een inherent risico bestaat, verwacht niemand te overlijden als direct gevolg van cheerleading. Dergelijke sterfgevallen hebben de neiging de aandacht te vestigen op al die meisjes die door de lucht vliegen en stunts uitvoeren.

Catastrofaal hoofd-, nek- en ruggengraatletsel

Volgens het Nationaal Centrum voor Catastrofale Sportblessures vormen vrouwelijke cheerleaders maar liefst 50% van de catastrofale hoofd-, nek- en wervelkolomblessures waar specifiek vrouwelijke atleten last van hebben. Dit onderstreept ongetwijfeld de noodzaak van betere en grondigere veiligheidsnormen. Gemeenschappelijke veiligheidsprocedures moeten het volgende omvatten:

  • matten gebruiken tijdens stunts en piramides
  • Piramides beperken tot niet meer dan twee hoge
  • Extra spotters toevoegen
  • Van coaches eisen dat ze een veiligheidstraining hebben gevolgd

Veel cheerleaders wijzen erop dat ze geen tijd hebben om matten te slepen tijdens de rust van een wedstrijd, en daarom beperkt de vereiste voor matten op de vloer wat de ploeg kan presteren. Als ze echter wisten wat hen te wachten stond, zouden ze er misschien nog eens over nadenken om dit soort stunts uit te voeren zonder de juiste veiligheidsmaatregelen.

Cheerleading is gevaarlijker dan voetbal

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat cheerleading een inherent risico met zich meebrengt, zoals bij alle sporten, moet je ook voorzichtig zijn bij het lezen van cheerleadingstatistieken. Zoals elke statisticus je zal vertellen, is het gemakkelijk om cijfers een klein deel van het verhaal te laten vertellen door slechts een deel van de informatie te geven. Als je statistieken over cheerleading leest, is het belangrijk om het volledige beeld te hebben. Er zijn de laatste tijd verschillende uitspraken gedaan over de veiligheid van cheerleading.

De krantenkoppen luidden het schokkende verhaal dat cheerleading gevaarlijker is dan voetbal, waarbij de statistiek werd aangehaald dat zo'n 28.000 cheerleaders in 2005 naar de eerste hulp zijn gegaan. (Wat overigens een stijging is van 600% ten opzichte van 1998).) Om de factor ernstig letsel nog groter te maken, waren er relatief recent minstens vier ernstige incidenten in het nieuws:

  • Lauren Chang, een studente van een all-star squad, stierf aan een ingeklapte long toen ze per ongeluk in de borst werd getrapt tijdens een cheerleadingwedstrijd.
  • Patty Phommanyvong, een cheerleader op de middelbare school, werd in de lucht gegooid en werd slap toen ze werd betrapt. Ze is nu in coma verlamd.
  • Kristi Yamaoka kreeg nationale aandacht toen ze van een tweeënhalf hoge piramide viel. Terwijl ze van de vloer werd gedragen, begon ze de bewegingen van het vechtlied van haar school uit te voeren terwijl de band speelde. Ze liep een gekneusde long, een gebroken nek en een hersenschudding op, maar ze is nu volledig hersteld.
  • Jessica Smith, die ook een stunt aan het oefenen was waarbij ze in de lucht werd gegooid, brak haar nek en twee wervels in haar rug.
  • Rechelle Sneath is nu verlamd nadat ze is gevallen toen ze een stunt aan het oefenen was en haar teamgenoten haar niet te pakken kregen. Ze is echter dankbaar dat ze nog leeft. Ze vertelde de media dat ze haar coach om een extra spotter had gevraagd, maar de coach vertelde haar dat ze er geen nodig had.

Hoewel deze en andere blessures zeker een blik op de veiligheidsnormen bij cheerleading rechtvaardigen, is het niet helemaal juist om te zeggen dat cheerleading gevaarlijker is dan voetbal. Cheerleading is over het algemeen een sport die het hele jaar door kan worden beoefend, terwijl voetbal slechts één seizoen beslaat. Om de twee nauwkeurig te vergelijken, moet je dus vergelijken hoeveel ernstige blessures er gemiddeld zijn gedurende een voetbalseizoen.

Ongeveer 5.300 cheerleaders bezoeken de eerste hulp tijdens een gemiddeld voetbalseizoen. Vergelijk dat eens met de 2,5 miljoen voetballers die tijdens het voetbalseizoen jaarlijks de spoedeisende hulp bezoeken. Bedenk ten slotte dat 98% van alle bezoeken aan de spoedeisende hulp wordt geclassificeerd als 'behandeld en vrijgelaten' of 'onderzocht/geen behandeling nodig'.

Cheerleading-statistieken en verantwoordelijkheid

Cheerleading brengt participatierisico's met zich mee, net als elke andere sport. Cheerleaders lopen verwondingen op die vergelijkbaar zijn met gymnasten. Om de sport echt te helpen zijn eigen snelle evolutie bij te houden, moeten besturende sportorganisaties erop aandringen dat coaches veiligheidsgecertificeerd zijn (net als bij gymnastiek) en dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden gevolgd. Sensationele cheerleadingstatistieken dragen echter niet bij aan de veiligheid van jonge vrouwen die aan de sport deelnemen. Een eerlijke blik op hoe de veiligheid kan worden verbeterd en hoe squads zich kunnen voorbereiden op het ondenkbare zal ervoor zorgen dat cheerleading in de toekomst blijft groeien.

Aanbevolen: