Snelle tulpenplantgids

Inhoudsopgave:

Snelle tulpenplantgids
Snelle tulpenplantgids
Anonim
Tulpenbedden
Tulpenbedden

Tulpen planten is een van de gemakkelijkste en meest lonende tuinierprojecten. Tulpen variëren sterk qua kleur en grootte, waardoor ze geschikt zijn voor veel soorten tuinen en projecten.

Bloemen kiezen voor het planten van tulpen

Tulpen zijn te vinden in een grote verscheidenheid aan kleuren, maten en vormen. Elk type heeft specifieke klimaatzonevereisten en voorkeuren voor licht en bodemgesteldheid.

Over het algemeen bloeien grotere, meer exotische tulpen slechts een paar jaar voordat ze vervangen moeten worden. Kleinere tulpen kunnen ideaal zijn voor het planten van tulpen door beginners, omdat ze zichzelf vaak voortplanten en minder verzorging vereisen.

Veel tuiniers kiezen liever verschillende soorten tulpen die op enigszins verschillende tijdstippen gedurende het jaar bloeien. Hierdoor kunnen tuinders meer dan een maand genieten van tulpen, in plaats van de paar weken die een enkele soort biedt.

Vereisten voor bodem en zon

Hoewel de vereisten voor specifieke soorten tulpen enigszins kunnen variëren, hebben de meeste vergelijkbare vereisten voor bodem en zon.

Bodem

Tulpen hebben goed doorlatende grond nodig om rotting te voorkomen. Als de grond te dicht is en niet wegloopt, voeg dan compost of veenmos toe om een betere drainage te bevorderen.

Zon

De meeste tulpen gedijen in alles tussen de volle zon en halfschaduw. Uiteraard zal dit per soort verschillen. Sommige tulpen zijn populair omdat ze gedijen in schaduwrijke gebieden waar andere planten dat niet doen, zoals aan de voet van een boom.

Tulpen planten in de herfst

In tegenstelling tot veel andere bloemen kunnen tulpen in de meeste delen van het land het beste in de herfst worden geplant (hoewel tulpen ook in de lente kunnen worden geplant). Hoewel er voor elke specifieke klimaatzone plantdiagrammen te verkrijgen zijn, is een goede vuistregel om de bollen zes tot acht weken vóór strenge vorst te planten. Voor de meeste delen van het land is dit eind september tot en met oktober.

Als je in een bijzonder warm klimaat leeft, zorg er dan voor dat je de bollen minimaal zes weken in de koelkast zet voordat je ze gaat planten. Dit zal de bol ervan overtuigen dat hij tot de lente inactief moet blijven.

Tulip plantinstructies

Begin met het planten van tulpen door de grond tot een diepte van minstens vijftien centimeter te bewerken. Dit is het moment om eventuele verbeteringen aan de bodem toe te voegen, zoals beendermeel.

Elke bol moet een aanbevolen plantdiepte hebben. Een goede vuistregel bij het planten van tulpen is echter om een gat te graven dat drie keer zo diep is als de lengte van de bol. Plaats de lamp altijd met de puntige kant naar boven.

Bedek de bollen met aarde. Ze moeten ongeveer vijftien centimeter uit elkaar staan, of volgens de instructies die bij de lampen zijn geleverd. Hoewel je misschien in de verleiding komt om bij het planten van tulpen een rasterindeling te gebruiken, zien deze bloemen er het beste uit in ontspannen groepen.

Tulpen onderhouden

Zodra uw tulpen bloeien, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om hun groei gedurende de rest van het seizoen te stimuleren. Nadat de bloesems zijn afgestorven, knipt u de stengels terug, maar laat u het blad van de plant intact. Dit zal de bol aanmoedigen om te regenereren en voedingsstoffen op te slaan om volgend voorjaar te bloeien.

Voeg compost of kunstmest toe om de hergroei volgend voorjaar te stimuleren. Als de tulpen vol lijken, overweeg dan om te leren hoe je bloembollen kunt optillen om hun groeipotentieel te maximaliseren.

Hoewel veel tuinders graag tulpen planten, zijn er sommige gebieden in het land waar het onderhouden van tulpenbedden lastig kan zijn. Overweeg in dit geval om tulpenbollen in containers te planten, zodat u van uw tulpen kunt genieten zonder het klimaat en de natuur te bestrijden.

Aanbevolen: