Koken in de magnetron

Inhoudsopgave:

Koken in de magnetron
Koken in de magnetron
Anonim
magnetron
magnetron

Koken in de magnetron is een zeer handige manier om voedsel te bereiden. Vooral handig voor het bereiden van snelle ma altijden of ma altijden voor één persoon, maar ook voor ontdooien en opwarmen. De magnetron is ongelooflijk tijdbesparend en een grote hulp voor de drukke chef-kok of de energiebewuste consument.

Een inleiding tot koken in de magnetron

Microgolven koken met behulp van een proces dat diëlektrische verwarming wordt genoemd. Simpel gezegd is magnetronen het doorgeven van microgolfstraling door voedsel. In tegenstelling tot conventionele ovens verwarmt de magnetron alleen het voedsel en niet de hele oven. Dat komt omdat het voedsel de energie van de straling absorbeert, waardoor een reactie ontstaat die warmte veroorzaakt. Tientallen technisch fascinerende boeken kunnen dit uitvoerig uitleggen, maar wat het voor de vaste gebruiker en thuiskok betekent, is dat koken snel en efficiënt kan worden gedaan.

Je hoeft bij het koken in de magnetron maar een paar dingen te onthouden. Ten eerste is niet alles veilig om in de magnetron te doen. Alles wat van metaal is, inclusief aluminiumfolie, metalen keukengerei en serviesgoed, mag nooit in de magnetron worden geplaatst. Als u dit wel doet, kunnen ze oververhit raken en vonken veroorzaken, wat mogelijk brand kan veroorzaken. Plasticfolie moet met zorg worden gebruikt, omdat deze kan smelten. Houd er ook rekening mee dat goed afgesloten containers of voedsel met een schaal of een strakke schil, zoals eieren, kunnen ontploffen. Hoewel de meeste kunststoffen en glas prima zijn, kun je het beste alleen serviesgoed gebruiken dat gemarkeerd is als 'magnetronbestendig'.

Een ander ding om te overwegen is dat de magnetron, hoewel geweldig als hulpmiddel, enkele kookbeperkingen heeft. Het bruin maken van voedsel, bakken en braden kan het beste op andere manieren worden gedaan. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om knapperig gebakken kip of een pizza met een mooie korst in de magnetron te maken. Kies meer voor koken in de magnetron voor zaken als het stomen van groenten of het maken van popcorn. Op de juiste manier gebruikt, kan de magnetron een grote hulp zijn.

Snelle ma altijden maken

Geweldig voor het bereiden van ma altijden onderweg, de magnetron is vooral fantastisch voor het bereiden van ontbijt. In plaats van met een lege buik de deur uit te rennen of op weg naar je werk door de drive-thru te branden, kun je overwegen om havermout helemaal opnieuw te koken of boekweitpannenkoekjes op te warmen voor de ochtendma altijd. Beide kunnen in minder dan vijf minuten worden gedaan en zijn een gezond alternatief voor fastfood of helemaal geen eten.

Natuurlijk kan de magnetron ook een grote hulp zijn bij het bereiden van het avondeten. Een bijgerecht in de magnetron gooien terwijl een hoofdgerecht op het fornuis of in de oven wordt bereid, is de perfecte manier om dubbele taken in de keuken uit te voeren. Aardappelen kunnen in een mum van tijd worden gebakken, groenten worden gestoomd en rijst worden gekookt.

Het volgende is een basisrichtlijn voor het maken van dit soort bijgerechten. Let op: deze tabel is bedoeld voor magnetrons van 700 watt. Om dit om te rekenen naar een andere watt of om meer kooktijden te zien, gebruik je een conversietabel.

Kookgids voor de magnetron

Eten Temp Tijd
medium aardappel hoog 4 minuten
maïskolven medium 5 minuten
1 kop verse groenten medium 4 minuten

Koken voor één

De magnetron is een vriend voor mensen die onderweg zijn en is ook handig voor het bereiden van kleine ma altijden. Hoewel het voor solo-eters verleidelijk kan zijn om snacks te vervangen door ma altijden of ervoor te kiezen om uit eten te gaan, kan het vertrouwd raken met koken in de magnetron geld besparen en beter zijn voor uw gezondheid. Koken in de magnetron is geweldig voor:

  • studenten
  • singles
  • degenen die voedsel bereiden voor kleine kinderen
  • individuen met een specifiek dieet

Opwarmen en opwarmen

Misschien is het grootste gebruik van de magnetron het opwarmen en opwarmen. Voor het opnieuw vloeibaar maken van honing, het smelten van boter voor popcorn, het verwarmen van water voor thee of het opwarmen van tortilla's voor het avondeten: er zijn veel manieren waarop de magnetron een snelle, moeiteloze oplossing kan bieden. Om de ondergang van extra vaat en tijdverlies te voorkomen, kunnen deze dingen binnen enkele minuten worden gedaan met een druk op de knop.

Voedsel ontdooien met de magnetron

Hoewel het de voorkeur verdient om voedsel een nacht in de koelkast of onder koud stromend water te laten ontdooien, is dat soms niet praktisch. Als Chicken a la King op het menu staat voor het avondeten en de kip is per ongeluk in de vriezer blijven liggen, dan biedt de magnetron uitkomst. De meeste magnetrons beschikken namelijk over een ontdooistand. Maak daar gebruik van en zorg ervoor dat u het voedsel meerdere keren draait, zodat het gelijkmatig op temperatuur komt.

Het belangrijkste dat u bij deze ontdooimethode moet onthouden, is dat het ontdooide voedsel onmiddellijk daarna moet worden gekookt. Dit geldt vooral voor rauw vlees of gevogelte. Door het te laten staan zonder de juiste temperatuur te bereiken, ontstaat er een voedingsbodem voor bacteriën, wat gevaarlijk kan zijn. Om elke vorm van besmetting te voorkomen, kunt u het ontdooide voedsel eenvoudigweg bereiden totdat het klaar is, kort nadat het uit de magnetron is gehaald.

Aanbevolen: