Menu-ideeën voor afternoontea

Inhoudsopgave:

Menu-ideeën voor afternoontea
Menu-ideeën voor afternoontea
Anonim
Menu-ideeën voor afternoontea
Menu-ideeën voor afternoontea

Een thee halverwege de dag is een van de prettigste manieren om je tijd door te brengen en met enkele menu-ideeën voor de afternoon tea kun je je gasten een ontspannend en gezellig feestje bieden.

Het is theetijd

Afternoon tea is een tijd voor vrouwen om samen te komen voor een gesprek, lichte sandwiches en thee. Voorbij zijn de dagen van kanten handschoenen en rustige bedienden die net buiten de salon stonden om een constante aanvoer van hete thee en verse sandwiches naar het feest te laten stromen, maar dit betekent niet dat uw afternoon tea geen heerlijk succes kan zijn. Houd er bij het plannen van uw afternoon tea rekening mee dat zowel de toon als het menu zich moeten concentreren op licht en luchtig, minder als een bruidsdouche en meer als een babyshower.

Een woord over thee

Alle thee, behalve kruidenthee, komt van dezelfde plant. De variaties zoals groene thee, oolong en zwarte thee zijn eenvoudigweg verschillende fermentatiegraden. Groene thee is niet gefermenteerd, oolong is half gefermenteerd en zwarte thee is volledig gefermenteerd. Elke andere soort thee, zoals Earl Grey, is een mengsel van theebladeren en andere smaakstoffen. In het geval van Earl Grey is de smaakstof bergamotolie.

Alle trends, rages en mode terzijde, de beste manier om thee te zetten is door losse blaadjes te gebruiken en deze direct in je theepot te doen. Giet het kokende water in de pan en laat de bladeren een paar minuten trekken. Giet vervolgens de thee door een zeef in het kopje. Elke toevoeging van honing, melk, suiker of citroen is geheel aan de theedrinker. Ik hou toevallig van oolong op zichzelf of Earl Grey met citroen en honing. In een mum van tijd kunt u theezakjes gebruiken. Ik raad ze niet aan, maar als je je concentreert op je menu-ideeën voor een afternoon tea en niet op de details van het maken van thee, gebruik dan zeker de theezakjes, je gasten zullen nooit het verschil weten.

Menu-ideeën voor afternoontea

Het spreekt voor zich dat elke lijst met menu-ideeën voor een afternoon tea theesandwiches moet bevatten. Dit zijn kleine, zoals in één hap, sandwiches die traditioneel worden bereid met komkommers of waterkers. Dit wil niet zeggen dat komkommers en waterkers de enige sandwiches zijn die je kunt serveren, maar om een beetje traditie bij je theekransje te houden, overweeg dan het een of het ander, of allebei.

Voorgerechten

Of je nu het eten zelf maakt of de catering laat verzorgen, houd de focus op lichte, kleine voedingsmiddelen. Elk voorgerecht dat je lekker vindt, zal in dit geval werken. Ik hou van tapenade omdat je het al op kleine stukjes toast kunt serveren, of je kunt het in een kom gieten en je gasten hun eigen hapjes laten samenstellen.

Tapenade

Ingrediënten

  • 1/2 pond van je favoriete ontpitte olijven. Een mengsel van verschillende olijven werkt het beste.
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook klein gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/8 kopje verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • Schil van één citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  1. Spoel de olijven af onder koud stromend water.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine.
  3. Puls de keukenmachine een paar keer totdat het mengsel gemengd is, maar er nog steeds kleine stukjes olijven in zitten.
  4. Zet een half uur in de koelkast voordat je het serveert.
  5. Serveer op dun gesneden stukjes geroosterd stokbrood.

Hoofdgerecht

De sandwich is koning bij de afternoon tea, dus overweeg een selectie sandwiches voor uw gasten. Elke sandwich die in vingersandwichformaat is gesneden, is voldoende. Ik zou eiersalade, rosbief of een selectie Panini-sandwiches aanraden om uw gasten wat variatie te geven waaruit ze kunnen kiezen.

Eindig met een zoete noot

Van elk taartrecept kan een taartje worden gemaakt met een paar taartvormpjes. Het gemakkelijkst te maken zijn meestal citroentaartjes, waarvoor een recept voor citroenwrongel en een recept voor taartkorst wordt gebruikt. Andere taartrecepten waar taartjes van kunnen worden gemaakt, zijn onder meer een perziktaart of abrikozentaart..

Aanbevolen: