Heerlijke Macaroni-saladerecepten

Inhoudsopgave:

Heerlijke Macaroni-saladerecepten
Heerlijke Macaroni-saladerecepten
Anonim
heerlijke recepten voor macaronisalade
heerlijke recepten voor macaronisalade

Heerlijke recepten voor macaronisalades zijn er in vele vormen en smaken, van de eenvoudige Amerikaanse picknickversie tot meer uitgebreide versies met in blokjes gesneden ham, lauriergarnalen of iets anders dat toevallig in je koelkast hangt.

Elleboogkamer

Pasta is te vinden in vele vormen, maten en kleuren met unieke namen op basis van de vorm en grootte. Meestal verwijst de term macaroni naar elleboogmacaroni, een klein buisje pasta dat is gekruld en in een halve cirkel is gesneden. Elleboogmacaroni wordt het meest gebruikt om macaroni en kaas of macaronisalade te maken, hoewel het een welkome aanvulling is op soepen, stoofschotels en desserts. Macaroni komt het meest tot zijn recht in deze gerechten vanwege het formaat: hij past goed op een vork en hoeft niet opgewonden te worden. Omdat het een tube is, kan de saus naar binnen sluipen en de pasta vullen met smaak. De vorm van de macaroni is bovendien goed compact, waardoor je een stevige salade of ovenschotel krijgt.

Macaroni koken

Pasta zet uit als het gaar is. Bij sommige pastavormen is dit meer merkbaar dan bij andere. Bij het koken van spaghetti is de uitzetting nauwelijks waarneembaar, maar bij het koken van de elleboogmacaroni is het verschil in grootte gemakkelijk te merken. Dit is de reden waarom recepten die zijn geformuleerd om vier mensen te voeden, één kopje ongekookte pasta vereisen. Dit is goed om op te merken, omdat het zal helpen bij het vergroten of verkleinen van de hoeveelheid benodigde pasta. Als je genoeg macaronisalade voor zes personen wilt maken, gebruik dan anderhalve kop ongekookte pasta. De wiskunde is eenvoudig.

Naar de saus gaan

Het is de dressing of saus die je salade heerlijk maakt. Recepten voor macaronisalades variëren afhankelijk van waaruit de dressing bestaat, maar tenzij je een veganistische macaronisalade maakt, is de basis voor de dressing mayonaise. Waar je vanaf daar naartoe gaat, is aan jou.

Heerlijke Macaroni-saladerecepten

Eerst moet je de pasta maken. Macaroni kookt graag in veel water: hoe meer water je gebruikt, hoe beter het eindresultaat. Gebruik voor één kopje macaroni minstens twee liter water. Dit lijkt misschien veel water, maar houd er rekening mee dat de pasta een flinke hoeveelheid water zal opnemen. Eén kopje ongekookte macaroni levert je vier kopjes of een liter gekookte macaroni op. Wees dus gul met het water.

Wees ook genereus met het zout. De enige tijd om pasta te kruiden is tijdens het koken. Als je het water niet voldoende op smaak hebt gebracht, krijg je een neutrale pasta en dit heeft invloed op de smaak van je salade. Het toevoegen van voldoende zout aan het water zal het verschil maken tussen milde en heerlijke macaronisaladerecepten.

Ingrediënten

  • 1 kopje ongekookte elleboogmacaroni
  • 1 kopje mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel versgemalen peper
  • 1 kleine ui in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 1 kleine groene paprika, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 kleine rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes
  • ¼ kopje wortel, geschild en geraspt

Instructies

  1. Breng minimaal twee liter water aan de kook.
  2. Voeg minimaal 2 eetlepels zout toe.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de doos; ongeveer 7 minuten zou het moeten doen. Je wilt dat de pasta al dente is.
  4. Zodra de macaroni volledig gaar is, giet je hem af en spoel je hem af onder koud water om hem zo snel mogelijk af te koelen.
  5. Doe de pasta in een kom en laat hem minimaal een uur in de koelkast rusten om volledig af te koelen.
  6. Terwijl de pasta afkoelt, meng je de mayonaise, mosterd, zout, peper, paprika, ui, selderij en geraspte wortelen.
  7. Meng de dressing en de pasta goed en zet de salade terug in de koelkast tot je klaar bent om hem te serveren.
  8. Als je wilt, kun je de bovenkant van de salade garneren met wat geraspte wortels.

Alternatieve recepten

  • Voor een andere smaak kun je ¼ kopje appelciderazijn en 2/3 kopje suiker aan de dressing toevoegen.
  • Misschien wil je ook gehakte Spaanse peper of zoete smaak toevoegen.
  • Andere toevoegingen aan de basis macaronisalade zijn gehakte zwarte olijven, in blokjes gesneden geroosterde kip, in blokjes gesneden hardgekookte eieren of in blokjes gesneden tomaten.
  • Als je de mayonaise vervangt door sojayoghurt, wordt dit een vegetarische salade.

Aanbevolen: