Recept voor Macaroni-aardappelsalade uit Hawaï

Inhoudsopgave:

Recept voor Macaroni-aardappelsalade uit Hawaï
Recept voor Macaroni-aardappelsalade uit Hawaï
Anonim
macaroni-aardappelsalade
macaroni-aardappelsalade

Als je een picknick plant en op zoek bent naar een smaakvolle traktatie als bijgerecht, dan heb je een recept nodig voor macaroni-aardappelsalade uit Hawaï.

Het is overal waar je wilt zijn

Hawaï is een paradijselijk eiland. Elke dag een comfortabele temperatuur van 22 graden, perfecte golven, stranden, zonneschijn en weelderige groene bergen maken het de perfecte plek om te zijn. Als mensen denken aan eten op Hawaï, denken ze aan luaus, maar niet elke ma altijd is een luau. Een bordlunch komt vaker voor en op elke bordlunch staat de macaroni-aardappelsalade. De populariteit van deze koolhydraatrijke salade is ongelooflijk duidelijk. Maar waar komt het vandaan?

Het is een cultuurmix

De Hawaiiaanse eilanden zijn een culturele smeltkroes. Aanvankelijk waren ze een mengeling van eilandculturen, maar later, toen Europese ontdekkingsreizigers arriveerden, werden er meer culturen aan de mix toegevoegd. Op culinair vlak bracht de komst van de Europeanen een explosie van smaak met zich mee. Vóór de komst van de Europeanen was het hoofdzetmeel van de eilandbewoners taro en de zoete aardappel. Tarwe was onbekend op de eilanden, dus macaroni ook niet, en roodbruine aardappelen ook niet.

Waar komt het recept voor macaroni-aardappelsalade uit Hawaï vandaan? De macaroni komt uit Italië. In het standaardrecept voor macaroni-aardappelsalade uit Hawaï koken ze de elleboog-macaroni graag minstens beetgaar. Vaak zul je merken dat het gaar is. Ik raad aan om de pasta altijd al dente te koken.

Het volgende deel van het recept is mayonaise. Dit is uiteraard ook Europees. De aardappelen die worden gemengd om de drie basisingrediënten van deze salade te maken, komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waardoor dit een echt multicultureel gerecht is.

De bordlunch

De bordlunch, ook wel bekend als Hawaiiaanse barbecue, is de typische lunch van de Hawaiiaanse eilanden. De lunch op het bord bestaat uit twee bolletjes rijst, een bolletje macaroni-aardappelsalade en een portie vleesgerecht. Omdat Hawaï een cultureel kruispunt is, kan dat vleesgerecht zo ongeveer alles zijn. Ik hou toevallig van kip-adobo, maar je zult ook lau lau, kailua-varkensvlees, teriyaki, Koreaanse korte ribben, curry of zelfs hamburger vinden. Ik heb zelfs een vegetarische versie van het lunchbord gezien, gemaakt met tofu, gemarineerd in een soja/hoisin-mengsel. De tofu was gestoofd en werd geserveerd met gebakken groenten. Het was erg leuk, zo niet traditioneel.

Recept voor Macaroni-aardappelsalade uit Hawaï

Dit is een van die recepten waarmee je, nadat je het een of twee keer hebt gemaakt, kunt toevoegen wat je bij de hand hebt, naar eigen smaak, waardoor het je eigen recept wordt voor macaroni-aardappelsalade uit Hawaï. Voor de basis heb je nodig:

  • 1 pond elleboogmacaroni
  • 1 kopje mayonaise
  • 1 grote zoete ui, een Maui-ui of, als je er geen kunt vinden, een zoete ui uit Texas of een rode ui is voldoende
  • 2 wortels fijngesneden
  • 3 roodbruine aardappelen, gekookt en in blokjes gesneden. Je kunt de huid erop laten als je wilt
  • 4 grote hardgekookte eieren
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout, peper en dille naar smaak.
  1. Kook de pasta al dente. Spoel af met koud water.
  2. Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 inch.
  3. Hak de eieren grof.
  4. Meng alles in één grote kom.
  5. Bewaar minimaal een uur in de koelkast.

Voor variaties op dit recept kun je zoete augurkensaus of Italiaanse dressing, gehakte groene uien, bevroren of verse erwten, maïs of wat je verder bij de hand hebt of waarvan je denkt dat het lekker zou zijn, toevoegen. Selderijzout en selderijpoeder zijn populaire toevoegingen en ik voeg graag een vleugje knoflookpoeder en wat vers gehakte oregano toe. Zolang je de basismayonaise, macaroni en aardappel hebt, heb je het klassieke recept voor macaroni-aardappelsalade uit Hawaï.

Verwante saladerecepten

  • Aardappel- en eiersalade Recept
  • Aardappel-, garnalen- en sardinesalade Recept
  • Mr. Holmden's Macaroni Pastasalade Recept
  • Macaroni Recept
  • Recept voor macaroni-, tomaten- en uiensalade

Aanbevolen: