Graszaad kiezen

Inhoudsopgave:

Graszaad kiezen
Graszaad kiezen
Anonim
Man zaait gazon met zaadstrooier
Man zaait gazon met zaadstrooier

Lente en herfst zijn de beste seizoenen om graszaad te zaaien. Of u nu een nieuw gazon aanlegt op kale grond of uw bestaande gazon doorzaait om een betere groei te bewerkstelligen, u zult zaad moeten kiezen dat geschikt is voor uw behoeften.

Voor de meeste huiseigenaren is het algehele uiterlijk van het gazon erg belangrijk. De "look" hangt meestal af van de breedte van elke grassprietje. Grassen met brede messen geven een ruwe of grove uitstraling, terwijl grassen met smalle messen een glad, fijn gestructureerd uiterlijk geven. De kleur van uw gazon hangt deels af van het soort gras dat u kiest en deels van de plaatselijke groeiomstandigheden. Het aantal weken dat uw gras er groen en weelderig uitziet, hangt deels af van de geschiktheid van uw gras voor uw lokale omstandigheden.

Om het juiste gras voor u en uw gezin te kiezen, moet u rekening houden met uw levensstijl, de regio waar u zich bevindt en de lokale groeiomstandigheden.

Denk na over je levensstijl

Gebruik

Hoe gebruikt u uw gazon? Kijkt u graag naar de groene uitgestrektheid, of speelt uw gezin voetbalwedstrijden op het gras terwijl uw huisdieren heen en weer racen? Sommige grassen verdragen intensief gebruik beter dan andere. Ze zullen meer voetverkeer verdragen voordat ze tekenen van letsel vertonen, en ze zullen sneller herstellen van schade. Zoysia-gras, Bermuda-gras en sommige Bahia-grassen verdragen het meeste voetverkeer, terwijl Sint-Augustinusgras en Duizendpootgras het minst verdragen. Engels raaigras en zwenkgras hebben een gemiddelde tolerantie.

Onderhoud

Hoe mooier het gazon, hoe meer onderhoud het waarschijnlijk nodig heeft. Sommige graszaden zien er echter met slechts matige verzorging nog steeds goed uit. Wees eerlijk tegen jezelf. Hoeveel onderhoud bent u bereid te doen?

Begroting

De kosten voor het aanleggen van een nieuw gazon kunnen sterk variëren, afhankelijk van de hoeveelheid voorbereiding die nodig is, de kosten van het zaad, wie voor de arbeid zorgt en de lokale prijzen. De onderhoudskosten variëren ook enorm.

Ryegrass vestigt zich meestal snel en met relatief weinig kosten. Zoysia-gras vestigt zich langzaam en is duurder.

Sommige graszaden hebben meer zaad per vierkante meter nodig om een glad, dik gazon te laten groeien. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze duurder zijn, omdat de kosten per pond zaad soms lager zijn voor grassen die meer graszaad per vierkante meter nodig hebben. Over het algemeen hebben Zoysia-gras, duizendpootgras en raaigras minder graszaden per vierkante meter nodig, terwijl Bahaia-gras het meeste nodig heeft. De Zwenkgras, Bluegrass en Bentgrass bevinden zich in het middensegment.

Groeiomstandigheden voor graszaad

Klimaat

Zoals de meeste planten heeft gras klimaatvoorkeuren. Alle grassen slapen onder stress. Sommigen kunnen het vriesweer niet verdragen, terwijl anderen afsterven in de zomerse hitte. Over het algemeen kunnen grassen die bij hoge temperaturen gedijen gemakkelijk niet overleven in koud weer, en omgekeerd. Het kiezen van het juiste gras – of de juiste mix van grassen – voor uw locatie is essentieel voor een mooi gazon.

Warme seizoengrassen

Gebieden met weer dat overeenkomt met USDA zone 8 of warmer hebben over het algemeen graszaden uit het warme seizoen nodig om een mooi gazon te maken. Zoysia-gras, verbeterd Bermuda-gras en Bermuda-gras kunnen gedijen bij het heetste weer. Ze zullen niet inactief blijven in de zomerse hitte.

Koude seizoensgrassen

Gebieden met weer vergelijkbaar met USDA zone 5 of kouder hebben graszaden nodig die bevriezing in de winter kunnen verdragen. Bentgrass, Rietzwenkgras en Raaigras vertonen zelfs in de koudste winters weinig wintersterfte.

Overgangszone

Gebieden met gematigd weer planten vaak een mix van graszaden om een gazon te krijgen dat de hele zomer groen blijft, maar in de winter niet doodgaat. Bluegrass is vooral populair in overgangszones.

Zoutwatertolerantie

Als je in de buurt van de oceaan woont, is het belangrijk om graszaden te vinden die bestand zijn tegen het zout in de oceaanspray en de bodem. St. Augustine Grass, Zoysia-gras en Bermudagrass zijn goede keuzes voor deze omstandigheden.

Natuurbrandgevaar

In sommige gebieden is het gevaar van natuurbrand altijd aanwezig. Gazons met een mengsel van inheemse grassen bieden enige bescherming tegen brand. De Universiteit van Colorado beschrijft deze grassen zeer gedetailleerd.

Zonlicht

Terwijl de meeste mensen een mentaal beeld hebben van een prachtig groen gazon dat gloeit in het middagzonlicht, hebben veel huiseigenaren te maken met schaduwrijke plekken. Sommige grassen verdragen schaduw beter dan andere. De aanwezigheid van schaduw kan een locatie ook koeler maken dan de omliggende gebieden. Sint-Augustinusgras en Zwenkgras hebben de grootste schaduwtolerantie, terwijl Bluegrass en Bermudagras de minste hebben.

Water

Uw gazon heeft zeker water nodig. Als u echter in een droog gebied woont, kunt u de irrigatiekosten verlagen (en het milieu een plezier doen) door graszaden te kiezen die droogtetolerant zijn. Bermudagras, Bahaia-gras en Zoysia-gras zijn de meest droogtetolerante soorten, terwijl raaigras en bentgrass het minst zijn.

Aanbevolen: