Antiek-roadshow-schandaal: wat is er werkelijk gebeurd?

Inhoudsopgave:

Antiek-roadshow-schandaal: wat is er werkelijk gebeurd?
Antiek-roadshow-schandaal: wat is er werkelijk gebeurd?
Anonim
Antiques Roadshow in DC om de erfstukken van het gebied te taxeren
Antiques Roadshow in DC om de erfstukken van het gebied te taxeren

Als je eind jaren negentig in Amerika bent opgegroeid, is de kans groot dat je ouders het gezinsvriendelijke programma Antiques Roadshow op de achtergrond lieten spelen terwijl het eten aan het koken was. De nog steeds uitgezonden show, beroemd vanwege het brengen van de antiektaxatie bij mensen thuis, is niet zo brandschoon als het opgeschoonde onderwerp impliceert. In feite blijven de schandalen en voortdurende fraudezaken van Antiques Roadshow-taxateurs hangen in de verborgen geschiedenis van de show. Neem even de tijd om het gordijn van Amerika's favoriete reisprogramma open te trekken en te zien welke oneervolle dingen daarachter op de loer liggen.

Het eerste grote schandaal van de Antiques Roadshow

Antiques Roadshow blijft een van de beroemdste educatieve programma's van het PBS-netwerk in zijn historische en huidige opstelling. Met duizenden uren aan opnames en talloze beoordelingen is de show een geliefd avondprogramma geworden. Toch is niet alles wat het lijkt achter de schermen, zoals je zult ontdekken met dit schandaal, en de vele andere, die zich uitstrekken over de vele seizoenen van de show.

Pritchard en Juno's diefstal en bedrog uit de burgeroorlog

Russell Pritchard III en George Juno waren een werkelijk lafhartig duo dat meerdere keren werd aangeklaagd en aangeklaagd wegens diefstal en fraude. Interessant is dat deze twee Antiques Roadshow gebruikten als platform om zichzelf als taxateurs van de Burgeroorlog geloofwaardiger te maken. Om respect te verwerven, kon het duo mensen uit hun familiestukken oplichten door de items te onderwaarderen, de mensen die ze bezaten ervan te overtuigen om ze te verkopen en de items vervolgens voor aanzienlijk grotere bedragen door te verkopen aan particuliere verzamelaars of instellingen.

Het Antiques Roadshow-team verbrak de banden met het duo toen ze ontdekten dat een aantal van hun on-air taxaties in scène waren gezet. Onder deze bevond zich een zwaard dat was binnengebracht door een zekere meneer Sadtler. Hoewel het zwaard authentiek was, was de eigenaar niet echt meneer Sadtler - een man die met Pritchard naar de middelbare school bleek te zijn gegaan. Na hun ontslag uit de show bleven de twee mensen bedriegen van hun spullen, en gingen zelfs zo ver dat ze zichzelf ten onrechte identificeerden als leden van een museum om een bepaalde familie aan te moedigen hun kostbare voorouderlijke artefacten met betrekking tot de beroemde Zuidelijke generaal George Pickett te verkopen. Op dezelfde manier werkten de twee ook samen om een Zouaaf-uniform uit de collecties van een echt museum te stelen om het te vervangen door een soortgelijk Belgisch uniform, zodat ze het origineel aan een privéverzamelaar konden verkopen.

Uiteindelijk hebben de twee te maken gekregen met exorbitante vergoedingen en steeds grotere gevangenisstraffen vanwege hun exploits, waarbij de meest recente beschuldigingen in 2020 kwamen.

Antiques Roadshow zorgt voor schadebeheersing

Toen het verhaal van het duo voor het eerst werd uitgezonden, was Antiques Roadshow in zijn tweede seizoen, en het schandaal bedreigde de populariteit van deze unieke televisieserie. Producenten voor de show kwamen snel in actie om het probleem aan te pakken; ze wilden er zeker van zijn dat deze valse beoordelingen geïsoleerde incidenten waren en dat de geloofwaardigheid van de show intact bleef.

De producenten van de show kozen ervoor om de kwestie publiekelijk te behandelen. Ze legden via verschillende media aan de kijkers uit dat de show de beslissing om zich bij deze twee taxateurs aan te melden niet goedkeurde. De heer Juno en de heer Pritchard werden vervolgens uit de show verbannen, hoewel de heer Pritchard in latere interviews beweerde dat hij niet van plan was de show pijn te doen en dat hij de kijkers alleen wilde laten weten dat ze spannende vondsten onder hun publiek konden hebben. opslagbakken voor zolder en kelder.

De show heeft ook een aantal nieuwe beleidsregels met betrekking tot taxateurs ingevoerd om te voorkomen dat deze situatie zich opnieuw voordoet. In de toekomst moesten de taxateurs van de show een uitgebreide training en antecedentenonderzoek ondergaan. Bovendien begonnen de producenten van de show ook getekende contracten te eisen, wat aangeeft dat een dergelijke enscenering in de toekomst niet zou plaatsvinden. Uit onderzoek bleek ook dat alleen deze twee taxaties plaatsvonden in het eerste seizoen van de show.

Extra schandalen uit daaropvolgende seizoenen

Helaas voor het beroemde PBS-programma was het incident met Pritchard en Juno niet het laatste schandaal dat de reputatie en kijkcijfers van de show aantastte. Twee relatief recente schandalen uit hetzelfde jaar illustreren hoe er nog een hobbelige weg te wachten staat voor deze Amerikaanse show.

Onjuiste biedingen van Keno Brothers

Het populaire taxatieduo dat veel te zien was op Antiques Roadshow, de tweeling Leigh en Leslie Keno, werd beschuldigd van ongepast bieden en het niet betalen voor hun winnende biedingen bij twee afzonderlijke veilinghuizen in 2016. Beide in New Orleans en Philadelphia wedden de broers tegen elkaar, waardoor de prijzen van goederen zoals meubels en schilderijen aanzienlijk stegen, maar slaagden ze er vervolgens niet in de hoge betalingen voor hun collectieve winsten te doen.

Hoewel er geen oplossing lijkt te zijn voor de rechtszaak die is aangespannen voor het onbetaalde bedrag, lijkt het erop dat de broers geen enkele repercussie van het netwerk zelf hebben ondervonden. Sterker nog, ze lijken vanaf 2021 nog steeds beoordelingen te geven over de populaire tv-show.

Mislukte projectbeoordeling middelbare school

Ook in 2016 kreeg antiektaxateur Stephen Foster kritiek vanwege zijn taxatie ter waarde van $ 50.000 van een aardewerkproject op een middelbare school uit de jaren zeventig. Alvin Barr, de man die deze 'Grotesque Face Jug' had gekocht, kocht hem voor slechts $ 300. Toen Foster het bekeek, concludeerde hij dat het "waarschijnlijk eind 19e of begin 20e eeuw" was en dat het in een winkelomgeving waarschijnlijk "$ 30.000 tot $ 50.000" waard was. Helaas voor Barr herkende een vriend van de niet-gesigneerde kunstenaar de mok als het middelbare schoolstuk van Betsy Soule.

Soule bracht de show op de hoogte en ze corrigeerden hun taxatie van $ 3.000 naar $ 5.000, waardoor het ver verwijderd was van de oorspronkelijke waarde. Ondanks Fletcher's goede humeur over zijn fout, zou dit ongeluk andere verkeerde beoordelingen uit eerdere afleveringen kunnen verloochenen die onopgemerkt zijn gebleven.

Antiques Roadshow overleeft de controle

Ondanks de vele schandalen die zijn voortgekomen uit het aangenaam kalmerende televisieprogramma met betrekking tot zowel culturele als juridische beschuldigingen, blijft Antiques Roadshow niet alleen overleven, maar ook bloeien. Met zesentwintig seizoenen in de aanbieding, weigert de toegewijde schare fans het team op te geven dat door het land rijdt en hun kringloopwinkelartikelen bekijkt. Het doorzettingsvermogen van de show in vergelijking met andere moderne reality-tv-shows vol schandalen roept echter interessante vragen op over de vraag of de roadshow deze schandalen had kunnen overleven als de show in de post-reality tv-wereld was uitgekomen. Gelukkig voor jou blijft het de verwachtingen trotseren en kun je Antiques Roadshow bekijken op je lokale kanalen en streamingdiensten.

Aanbevolen: