Houd beveiligingscamera's buiten de klaslokalen

Inhoudsopgave:

Houd beveiligingscamera's buiten de klaslokalen
Houd beveiligingscamera's buiten de klaslokalen
Anonim
Beveiligingscamera in de klas
Beveiligingscamera in de klas

Er zijn veel voor- en nadelen aan het hebben van beveiligingscamera's in een klaslokaal. Omdat er van beide kanten overtuigende argumenten zijn, ook van leraren, ouders, leerlingen en bestuurders, is dit een uitstekend debatonderwerp.

Voordelen van het gebruik van klaslokaalcamera's

Onder de voorstanders van beveiligingscamera's in klaslokalen noemen velen veiligheids- en gedragsmanagement als de belangrijkste redenen. De massale schietpartijen op de campus zijn in een alarmerend tempo toegenomen, met meer doden in de afgelopen achttien jaar vergeleken met de twintigste eeuw. Momenteel maakt ongeveer 80 procent van de openbare scholen gebruik van beveiligingscamera's in de hoop dat deze het wangedrag en geweld op de campus kunnen helpen verminderen.

Monitor het gedrag van leerlingen

Geweld op school heeft veel scholen ertoe aangezet om intensievere veiligheidsmaatregelen te gaan onderzoeken in de hoop ongepast gedrag af te schrikken. Het vergroten van de veiligheid is gecorreleerd met grotere scholen; de gemiddelde inschrijving bedraagt bijna 1.000 studenten. Ook lijkt er een verband te bestaan met scholen in buurten waar criminaliteit vaker voorkomt. Degenen die cameragebruik ondersteunen, suggereren dat het kan worden gebruikt om studenten verantwoordelijk te houden voor hun gedrag. Videobeelden kunnen ook worden gebruikt als bewijs voor wangedrag in de klas en gevallen van pesten.

Versterk de verantwoordelijkheid van leraren

Klaslokaalcamera's kunnen worden gebruikt om leraren verantwoordelijk te houden voor hun gedrag. Voor veel ouders kan dit een bron van troost zijn. Het zien van positieve interacties tussen leerlingen en de leerkracht kan het vertrouwen van ouders in de school en in het personeel helpen vergroten. Uit onderzoek blijkt dat ouders die een goede relatie hebben met leraren doorgaans kinderen krijgen die op academisch gebied succesvoller zijn.

Lesmethoden verbeteren

Gefrustreerde leraar met studenten in de klas
Gefrustreerde leraar met studenten in de klas

Onderzoek heeft aangetoond dat samenwerking met collega's en andere hogere bestuurders de lesmethoden kan verbeteren. Door dit te doen kan het inzicht worden vergroot en kunnen leraren nieuwe en frisse ideeën aandragen om mee te experimenteren. Het bekijken van beeldmateriaal kan leraren ertoe aanzetten hun lesmethoden te evalueren en tegelijkertijd ernaar te streven hun leerlingen de best mogelijke leeromgeving te bieden. Studies hebben gesuggereerd dat het gebruik van videobeelden degenen die met anderen samenwerken, kan helpen vragen die op een organische, niet-klinische manier naar voren komen, beter te kunnen beantwoorden.

Hoe beveiligingscamera's scholen ontwrichten

Volgens een uitgebreid onderzoek naar uitsluiting kunnen beveiligingscamera's bij sommige leerlingen een gevoel van vervreemding creëren en een negatief beeld van de schoolomgeving oproepen. Ouders voelen zich misschien niet op hun gemak als hun kinderen door de school worden opgenomen zonder hun aanwezigheid. Ook de financiële kosten zijn aanzienlijk. Eén schooldistrict in Ohio heeft in vijf jaar ruim $60.000 uitgegeven aan camera's, plus $22.500 aan software-installatie en jaarlijkse kosten van ruim $28.000.

Creëert een vijandige omgeving

Het plaatsen van bewakingscamera's in klaslokalen kan zorgen voor een sfeer van wantrouwen en gebrek aan veiligheid in een schoolomgeving. Leerlingen die camera's in de klas hebben ervaren, melden dat ze een gebrek aan vertrouwen voelen tussen de school en zichzelf. Ook leraren op school kunnen het gevoel hebben dat hun privacy wordt geschonden als ze de hele dag worden gefilmd, vooral als ze bang zijn om voor de camera te staan.

Verhoogt criminaliteit

Hoe contra-intuïtief het ook mag klinken, het is aangetoond dat beveiligingscamera's in klaslokalen de hoeveelheid criminaliteit in een schoolomgeving vergroten, afgezien van materiële schade. Ze zijn niet alleen duur, maar camera's vergroten zelfs de disciplinaire problemen waarmee de school te maken krijgt. Een andere belangrijke overweging is dat de kans groter is dat geweld plaatsvindt in gangen, badkamers en trappenhuizen, waardoor camera's in klaslokalen niet effectief zijn. Camera's kunnen ook bijdragen aan het "school-naar-gevangenis-pijplijn" -effect, waarbij strengere straffen en nulbeleidstolerantie het totale misdaadcijfer feitelijk doen stijgen.

Gevolgen voor academische prestaties

In een onderzoek waarbij twee grote nationale enquêtes onder ongeveer 40.000 leerlingen werden samengesteld, onderzochten onderzoekers de impact die schoolveiligheid op leerlingen had. Onderzoekers ontdekten dat zwaar toezicht een gematigde impact had op het belemmeren van academische prestaties. Anderen beweren dat in een poging om scholen veilig te maken, andere belangrijke factoren op een laag pitje worden gezet, zoals academisch succes en de schoolcultuur.

Het juridische perspectief

Afhankelijk van het specifieke beleid van de school zijn beveiligingscamera's doorgaans acceptabel in gangen, parkeergarages, de sportschool en voorraadruimten, maar ook in klaslokalen. Tenzij de school een persoonlijk beleid heeft tegen het hebben van camera's op de campus, is het juridisch acceptabel om deze te installeren. Schoolfunctionarissen kunnen dit ook bevestigen bij de advocaat van de school. Hoewel veel mensen privacykwesties noemen als het gaat om de installatie van beveiligingscamera's, is het technisch gezien niet illegaal om dit in de klas te doen.

Beveiligingsbeelden opslaan

Volgens de Family Education Rights and Privacy Act (FERPA), die vertrouwelijke studentendossiers beschermt, vallen beveiligingsbeelden van studenten onder deze paraplu en moeten ze op de juiste manier worden opgeslagen. Volgens deze wet hebben leerlingen en ouders het recht om de videobeelden te inspecteren, en scholen hebben een ondertekend formulier nodig voordat ze beeldmateriaal vrijgeven.

De juiste keuze voor uw school

Het installeren of afzien van het installeren van beveiligingscamera's in klaslokalen zal uiteindelijk afhangen van wat beheerders, ouders en leraren denken dat het beste is om aan de behoeften van de school te voldoen. Als het gaat om beveiligingscamera's in klaslokalen, zijn er sterke argumenten tegen de kwestie, maar ook even aangrijpende argumenten die deze ondersteunen.

Aanbevolen: