Mooie DIY-herfstthema's voor huisdecoratie

Inhoudsopgave:

Mooie DIY-herfstthema's voor huisdecoratie
Mooie DIY-herfstthema's voor huisdecoratie
Anonim
Voordeur met herfstversieringen
Voordeur met herfstversieringen

Gezellige truien, pompoenkruiden en levendige kleurenpaletten in overvloed - het moet herfst zijn! Spannende doe-het-zelf-herfstthema's geven je een aantal geweldige ideeën voor huisdecoratie die leuk en gemakkelijk zijn. Van iconische pompoenen tot schitterende herfstbladeren: deze herfstthema's en tips laten je zien hoe je je herfstdecoraties kunt personaliseren waar iedereen van zal genieten.

Pompoen herfstthema

Je kunt een vleugje pompoenthema toevoegen aan je interieur met kussens, plaids en verschillende artistieke afbeeldingen van de pompoen in kunst, posters en objecten.

Versieren met pompoenkleuren

De meeste mensen denken dat oranje de enige pompoenkleur is, maar er zijn enkele varianten in tuinen die wit, bruin, wit met oranje strepen of groen en oranje zijn. Accent met andere herfsttinten, zoals geel, bordeauxrood of diep pruim.

Versier met pompoenkleuren
Versier met pompoenkleuren

Versier met echte pompoenen

Daarnaast zijn er ook miniatuurpompoenen die in een mand als middelpunt of als hoorn des overvloeds kunnen worden geplaatst. Koop grote, middelgrote en miniatuurpompoenen op een lokale boerenmarkt, supermarkt of online, plant je eigen pompoenveld, of koop kunstmatige pompoenen om jaar na jaar te gebruiken, op plaatsen zoals:

  • Burpee: plant een klein pompoenveldje met zaden van je favoriete variëteiten.
  • Factory Direct Craft: Verzamel nep-miniatuurpompoenen in verschillende materialen, van jute tot geglazuurd tot hout.
Herfst Thanksgiving Hoorn des overvloeds
Herfst Thanksgiving Hoorn des overvloeds

Voeg pompoenen toe aan je tuin, veranda of vooringang

Je kunt het pompoenthema gebruiken om je huis voor de herfst te versieren door het in verschillende delen van je huis op te nemen voor een continuïteit die loopt van de voordeur naar de studeerkamer en de keuken. Maak een statement over de herfst voor iedereen die uw huis bezoekt of er langs rijdt, te beginnen bij de vooringang of de veranda.

  • Plaats een of drie strobalen en plaats pompoenen van verschillende maten rondom en bovenop de balen.
  • Pompoenbanners en -vlaggen in verschillende stijlen zijn verkrijgbaar bij Amazon en zijn perfect voor je entree. Sommige kunnen een monogram hebben.
  • Koop een set pompoenversieringen van hout en metaal uit Decorator's Warehouse om een feestelijke flair aan je deur toe te voegen.
  • Een vormsnoei met drie stapels pompoenen van Grandinroad kan in een urn of grote bloempot worden geplaatst. Plaats er één aan elke kant van uw voordeur of veranda.
vrouw die pompoenen op het terras schikt
vrouw die pompoenen op het terras schikt

Maak leuke tafel- en schoorsteenmanteldecoraties

Kies voor een minder dan traditioneel herfststuk voor je eettafel, buffet of consoletafel in de hal met een van deze vondsten:

  • De decoratieve wagen van Plough & Hearth biedt je een veelzijdige keuze waarmee je miniatuurpompoenen, bladeren, wijnstokken of andere arrangementen aan het midden kunt toevoegen voordat je deze op de gewenste plek plaatst.
  • Artful Home's Sunrise Pumpkins zijn prachtige handgeblazen glazen pompoenen. Overweeg om deze set van drie pompoenen op een tafel of schoorsteenmantel te plaatsen.
  • Birch Lane verkoopt een oranje pompoenverlichting die een unieke artistieke toevoeging is aan je herfstdecoraties.
  • Heritage Lace biedt een oranje pompoen- en wijnrankenmantelsjaal om je schoorsteenmantel te sieren.
Tafel- en schoorsteenmanteldecoraties
Tafel- en schoorsteenmanteldecoraties

Versier je brievenbus

Het is heel eenvoudig om het uiterlijk van je metalen brievenbus te veranderen. Selecteer de perfecte magnetische brievenbushoes met pompoenthema om uw brievenbus aan te kleden voor het herfstseizoen. Er zijn tal van ontwerpen beschikbaar.

Landelijke brievenbus met vogelverschrikker
Landelijke brievenbus met vogelverschrikker

Pompoenkaarsenhouders maken

Het is gemakkelijk om pompoenkaarsenhouders te maken. Schep gewoon de kernen van miniatuurpompoenen eruit en plaats er een LED-theelichtje in. Als je de voorkeur geeft aan een jack-o'-lantern-look, snij dan in elk een gezicht. Houd er rekening mee dat deze slechts een paar dagen meegaan voordat ze moeten worden weggegooid.

Pompoenkaarsenhouders maken
Pompoenkaarsenhouders maken

Creëer bloempot-pompoenen

Het maken van bloempotpompoenen is erg leuk. Gebruik minimaal drie verschillende maten bloempotten van klei. Schilder op elk een pompoengezicht met zwarte pijn. Je kunt een eenvoudig pompoendriehoekontwerp gebruiken voor de ogen, neus en mond of voor een stijlvoller gezicht. Voeg herfstplanten of kunstgebladerte toe.

Maak bloempotpompoenen
Maak bloempotpompoenen

Begroet bezoekers met een pompoen-welkomstbord

Je kunt een pompoenvormig welkomstbord maken voor buiten of binnen in je huis. Je hebt een houtuitsnede nodig in de vorm van een pompoen. Bepaal de kleur(en) waarmee je je pompoen wilt schilderen. Wees creatief en schilder een designerpompoen of ga voor simpel met een oranje pompoen. De keuze is aan jou. Selecteer het lettertype voor het lettersjabloon en stencil het woord 'Welkom'. Bevestig een fotohanger en begroet uw gasten met uw creatie aan de deur, naast de deur, op de veranda of in uw huis.

Pompoen welkomstbord
Pompoen welkomstbord

Pompoentakverlichting toevoegen

Transformeer een keramische pompoenvormige bloempot in een prachtige pompoendecoratie voor op de consoletafel in uw foyer of op de buffetserver in uw eetkamer. Vul de pot met een bloemistenblok voor droog gebruik. Centreer een of meer op batterijen werkende, verlichte wilgentakken. Voeg bloemistenmos of een nepplant toe die rond de basis is geplaatst om het bloemistenblok te verbergen. Je kunt de overloopplant zo plaatsen dat hij over de rand van de pot v alt, voor een aantrekkelijk tintje.

Pompoentakverlichting
Pompoentakverlichting

Vogelverschrikkerthema

De vogelverschrikker is een favoriet herfstfiguur. Je kunt er een kiezen die zowel bij het seizoen als bij Halloween en/of Thanksgiving past, zodat je hem langer kunt gebruiken. Gebruik schattige vogelverschrikkerfiguurtjes, kransen, plaids of kussens in je huis om het thema door te dragen. Plaats kunst aan de muur in de badkamer of keuken.

Kies een kleurenschema voor vogelverschrikkers

Center het kleurenschema rond de kleuren van de vogelverschrikker. Het is een gegeven dat beige en bruintinten prominente tinten zullen zijn omdat ze strokleuren nabootsen. Je kunt de kleding en patronen die je gebruikt in de hoofdkleding van één of twee vogelverschrikkers in je themaontwerp herhalen. Als uw vogelverschrikker bijvoorbeeld blauwe en rode kleding heeft, kunt u deze kleuren in uw kamer herhalen om de aandacht te vestigen op de centrale vogelverschrikker.

Voeg vogelverschrikkers toe aan je tuin

Je kunt kiezen voor een enge, neutrale of schattige vogelverschrikker als middelpunt van je ontwerp(en). Denk na over wat u wilt zien als u naar de vogelverschrikkerselectie van uw tuin, veranda of vooringang kijkt.

  • Design Toscano voegt het macabere toe aan het seizoen, vooral Halloween, met deze griezelige kwaadaardige vogelverschrikker die perfect in uw tuin of op een veranda kan worden geplaatst.
  • Hang een grote vogelverschrikker van PartyCheap aan je voordeur om vrienden en buren te begroeten, vooral als je geen grote vogelverschrikker in je tuin wilt hebben.
  • Hayneedle laat je de herfst verwelkomen met deze vogelverschrikkervlag, compleet met een zonnebloem op zijn hoed en zijn eigen kraai.
Vogelverschrikkersversieringen op de tuin
Vogelverschrikkersversieringen op de tuin

Breng vogelverschrikkers in je huis

Sommige decoraties kunnen zowel op een tafel als op een schoorsteenmantel passen, terwijl andere voor een specifiek gebruik zijn gemaakt.

  • Deze vogelverschrikker-oogstkaarsenhouderset van Luxury Lifeway is ideaal voor een huis met een landelijke of Americana-inrichting. Voeg een geruite tafelloper en nog een paar kaarsen toe om de look compleet te maken.
  • Als een fris bloemstuk het ideale middelpunt van de tafel is, kies dan voor een exemplaar met herfstkleuren en een vogelverschrikkerbeeldje van Teleflora.

Maak schattige vogelverschrikkervignetten

Maak een vogelverschrikkervignet voor een dressoir in de eetkamer of voor een consoletafel in de foyer. Maak het eerste vignet met behulp van een container, zoals een doos of houten kist. Vul de container met stro, pak versnipperd papier of raffiapapier. Als de container diep is, vul deze dan met krantenpapier en bedek deze met versnipperd papier en raffiapapier, zodat deze verborgen is. Je hebt minimaal één grote stoffen vogelverschrikker en twee kleinere nodig. Plaats de grootste vogelverschrikker in het midden van de container en zet de andere ernaast of zittend op het dressoir of consoletafel, leunend tegen de container. Maak het papier rond de vogelverschrikker in de container op. Je kunt bloemistvullers rond de vogelverschrikkers toevoegen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je een paar met stof bedekte ingeblikte levensmiddelen en een mand met rode appels toevoegen.

Maak schattige vogelverschrikkervignetten
Maak schattige vogelverschrikkervignetten

Voor het tweede vogelverschrikkervignet heb je een schattig vogelverschrikkerbeeldje nodig, een hoge vaas, een tarwebundel, appels, eikels, diverse kleine kalebassen en een groot dienblad (optioneel). Plaats het vogelverschrikkerbeeldje in het midden van de lade. Zet de vaas opzij en iets achter het beeldje. Schik de bundel tarwe zo dat de schachten uit de vaas waaieren. Plaats de appels, kalebassen, eikels en elk ander vulmiddel dat u rond de vogelverschrikker wilt gebruiken. Plaats voor een finishing touch drie vlamloze kaarsen rond de vogelverschrikker.

Welkom gasten met een vogelverschrikker-greeter

Een grote uitsnede van een vogelverschrikker uit hout of metaal is een schattige begroeting bij de voordeur. Plaats deze gastvrije decoratie naast uw voordeur, maar stop daar niet. Voeg een maïskolf of twee toe achter de vogelverschrikker en een paar pompoenen op de grond rond de uitsparing, zodat hij zich meteen op zijn gemak voelt. Als je vogelverschrikker geen welkomstbord heeft als onderdeel van zijn ontwerp, maak er dan een of koop er een om hem vast te houden of om zijn nek te hangen. U kunt besluiten dat u met een schoolbordbord uw boodschap tijdens de herfst en feestdagen kunt veranderen door met gekleurd krijt te schrijven.

Uw welkomstbordopties zijn eindeloos. Maak je eigen bord van een weggegooid stuk multiplex, spaanplaat of spaanplaat. Versier het bord om een ingelijst effect te creëren. Maak een gaatje aan de bovenkant, één aan elk uiteinde, en gebruik oranje en zwart lint om een hangertje te maken, of ga voor rustiek met een stuk touw. Een andere optie is om het bord heet aan de vogelverschrikker te lijmen. Hij zal het niet erg vinden!

Maak een doe-het-vogelverschrikker

Probeer je eigen merk decor met vogelverschrikkerthema te creëren. Mensen die naaien, kunnen het leuk vinden om de Topsy Turvy Scarecrow Runner te maken met behulp van de kit van Happy Hollow Designs. Je kunt ook je eigen speelse herfstkrans maken door de eenvoudige instructies te volgen: vervang gewoon de uilenversiering door een vogelverschrikker. Het ultieme doe-het-zelf-project zou natuurlijk zijn om je eigen vogelverschrikker te maken.

Benodigdheden

  • Geruit overhemd of overhemd met een landelijk thema
  • Oude spijkerbroek
  • Kussensloop
  • Hoed
  • Raffia en/of stro
  • Markeringen
  • Plastic zakken en/of kranten
  • Veiligheidsspelden
  • Rubberlaarzen

Routebeschrijving

  1. Knoop het overhemd dicht, rits de broek dicht en stop er plastic zakken of een krant in.
  2. Maak het gezicht met een kussensloop, teken een gezicht met stiften en vul het met krantenpapier.
  3. Bevestig het hoofd, het shirt en de broek met veiligheidsspelden.
  4. Voeg raffia en stro toe rond de nek en arm- en beenopeningen.
  5. Veiligheidsspeldhoed op hoofd.
  6. Pul de onderkant van de benen in rubberen laarzen.
  7. Zet de vogelverschrikker op een stoel bij de voordeur.

Herfstbladeren Thema

Kussens, dekens, bannervlaggen en vloerkleden kunnen een vleugje herfstbladeren toevoegen aan uw bestaande ontwerp. Verwerk deze items in uw hele huis en voeg kleur toe aan uw hele huis, entree en tafels.

Kies een herfstbladkleurenschema

Kies ten minste twee bladkleuren om te gebruiken in uw herfstbladthema. Je kunt ook verschillende tinten van deze kleuren gebruiken om diepte aan je kamer toe te voegen. Rode bladeren kunnen bijvoorbeeld briljante scharlakenrode tinten tot diep bordeauxrode tinten hebben, afhankelijk van de boomsoort. Geel kan levendige tot donkergouden tinten hebben. Voeg wat bruin toe om de kleuren zwaarder te maken - en vergeet niet dat deze kunnen variëren van heel donkerbruin tot zachtbruin.

  • De kleur die u kiest, kan ook bestaande kleurenschema's benadrukken. Als u bijvoorbeeld oranje toevoegt, wordt een blauwe kamer aangevuld.
  • Voeg een speciaal tintje toe aan specifieke delen van je huis met behulp van bladeren.

Voeg herfstbladeren toe aan uw tuin, veranda of vooringang

Hoewel bladeren je tuin misschien sieren dankzij de bomen in je landschap, wil je ze toch graag opnemen in decoraties bij de ingang van je huis.

  • Collections Etc. helpt je bij het stylen met een nepbessen- en herfstbladerenkrans voor je voordeur.
  • Je kunt ervoor kiezen om voor een bewaard gebleven eikenbladkrans van Pottery Barn te gaan voor een werkelijk verbluffende uitstraling van de voordeur.
  • Voeg een kleurrijke kunstmatige herfstbladslinger van LSKYTOP toe om de decoratie van je voordeur compleet te maken.
  • De rustieke Toscaanse vazen van Pottery Barn van meesterpottenbakkers zijn met de hand gegooid terracotta met een wit afgebroken glazuur. Voeg wat neptakken van herfstesdoornbladeren van Huaesin toe en gebruik deze op een veranda of in een entree.

Maak leuke bladertafel- en schoorsteenmanteldecoraties

Creëer een schilderachtige uitstraling op je tafel, schoorsteenmantel of andere plek met een bladdisplay.

  • Voeg een vleugje stijlvolle herfst toe met een goud afgewerkte metalen bladkrans van VivaTerra. Gebruik hem over de schoorsteenmantel of plaats hem op tafel met een grote kolomkaars in het midden.
  • Voeg drie zuilkaarsen toe aan een glinsterend blad als middelpunt om een elegante uitstraling op je tafel of schoorsteenmantel te creëren.
  • Plaats een kunstmatige bladkrans van Balsam Hill in het midden van de tafel met oranje en bruine zuilkaarsen.
Herfstversieringen op de schoorsteenmantel
Herfstversieringen op de schoorsteenmantel

Gebruik nepbomen en wijnstokken met herfstbladeren

Je kunt een speelse herfstdecoratie in de woonkamer of eetkamer maken door een of twee nep-esdoorns met herfstbladeren toe te voegen in een chique en stijlvolle container. Misschien geniet je van een kunstboom met LED-verlichting voor een leuke eetkamersfeer.

Wikkel kolommen met herfstbladeren

Negeer die statige zuilen of die erin niet. Voer uw herfstbladerenthema uit met kleurrijke faux esdoornbladranken. Omwikkel de zuilen met wijnranken voor een onverwachte herfstversiering. Zorg ervoor dat je de wijnstokken op de vloer drapeert voor een authentieker wijnrankeffect.

Maak een herfstbladkrans

Een manier om ervoor te zorgen dat je precies hebt wat je wilt, is door het zelf te maken! Het maken van een herfstbladkrans is net zo eenvoudig als het gebruik van een lijmpistool. Koop gestanste herfstbladeren van Michaels, samen met een schuimkrans. Met een lijmpistool lijm je de bladeren rond de vorm om een gestileerde herfstbladkrans te creëren.

Een herfstbladkrans hangend
Een herfstbladkrans hangend

Maak herfstbladkunst

Verzamel bladeren en bewaar ze met silicagel om een elegant kunstproject te creëren.

  1. Smeer 2,5 cm silicagel op een magnetronbestendige schaal.
  2. Plaats vier tot acht blaadjes bovenop de gel, afhankelijk van hun grootte, en laat er ruimte tussen.
  3. Verdeel nog een centimeter silica over de bladeren.
  4. Magnetron op de hoogste stand gedurende twee minuten. Het kan zijn dat je meer of minder tijd nodig hebt, afhankelijk van de vochtigheid, het aantal bladeren en het wattage van je magnetron.
  5. Als je klaar bent, monteer je de bladeren met witte lijm of een lijmstift op standaardpapier of lijstmat.
  6. Koop lijsten om je kunst aan de muur te hangen of op een tafelblad-ezel te plaatsen.

Seizoensdecoratie voor je huis

Herfst is slechts een van de vier seizoenen waarvan je kunt genieten door je huis te versieren. Je kunt kleine subtiele accenten aan je interieur toevoegen of er helemaal voor gaan en op dezelfde manier decoreren als Kerstmis of andere feestdagen.

Aanbevolen: