30 stijlvolle ideeën voor decoratie met spiegels

Inhoudsopgave:

30 stijlvolle ideeën voor decoratie met spiegels
30 stijlvolle ideeën voor decoratie met spiegels
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Spiegels versterken het licht en vormen een blikvanger in uw interieur. Leer hoe u kunt decoreren met spiegels voor een professionele look die trendy en toch tijdloos is. Deze design-spiegelstylingideeën zullen uw decoratie naar een hoger niveau tillen en u een perfect samengestelde ruimte geven.

Complementeer een ronde spiegel met gebogen meubilair

Afbeelding
Afbeelding

Een ronde statement-spiegel, of deze nu boven uw schoorsteenmantel hangt of achter een bank wordt geplaatst, wordt aangevuld en verbeterd met een extra rond decor. Ronde tafels, gebogen stoelen, decoratieve schalen en ronde vloerkleden zorgen ervoor dat het meubelstuk zorgvuldig geselecteerd en samengesteld aanvoelt in uw ruimte.

Creëer diepte in een kleine slaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer aan de kleine kant is, ligt de oplossing voor een ruimtelijke look in een grotere spiegel in plaats van in een kleine. Verbeter de ruimte met een grote passpiegel die tegen een muur leunt. Dit geeft de illusie van meer ruimte en versterkt het licht in je kamer.

Leun een grote spiegel op de schoorsteenmantel

Afbeelding
Afbeelding

Spiegels die over schoorsteenmantels hangen hebben hun plaats, maar er ontstaat een zekere nonchalante elegantie als je een grote spiegel tegen de muur van je schoorsteenmantel leunt. Kies een spiegel die bijna dezelfde breedte heeft als uw schoorsteenmantel voor een dramatische uitstraling waarvoor geen extra decor nodig is.

Kies een eigentijdse ovale vorm

Afbeelding
Afbeelding

Ronde en rechthoekige spiegels zijn tijdloos en passen in talloze interieurstijlen, maar een echt eigentijdse vorm kan je huis tot leven brengen. Gebruik slanke ovale spiegels in je badkamer of gang voor een strakke stijl die ingetogen en toch transformerend is.

Hang een spiegel boven een zwarte muur voor diepte

Afbeelding
Afbeelding

Het licht dat weerkaatst in je hangende spiegel balanceert met de donkere kleur op je muur voor deze strakke en verfijnde look. Kies een extra grote spiegel om het geheel echt te laten opvallen en kies voor een vlakke of matte verfafwerking, zodat de muur echt opgaat in de achtergrond. Als zwarte muren niet jouw stijl zijn, probeer dan antracietgrijs, diep marineblauw of diep olijfgroen.

Wees creatief met het frame van je spiegel

Afbeelding
Afbeelding

Spiegels met lijst bieden talloze stijlopties om interesse en textuur aan je kamer toe te voegen. Om te spelen met de beelden in een gewone ruimte (denk aan een hal of een thuiskantoor) kies je een spiegel met veel textuur of kleur. Breng de look in balans met gladdere meubelstukken of zachte details in sierkussens en karpetten.

Maak er een spiegelcollectie van

Afbeelding
Afbeelding

Misschien is de oversized spiegellook te opvallend voor je, of geef je de voorkeur aan een maximalistische stijl. Dan is een spiegelcollectie de perfecte weerspiegeling van uw interieuresthetiek. Een spiegelcollectie kan eclectisch aanvoelen of een vintage-geïnspireerde stijl aanvullen. Varieer met de maten, vormen en plaatsing van je spiegels voor een professionele uitstraling.

Gebruik een glamourspiegel in je woonkamer

Afbeelding
Afbeelding

Breng hoogwaardige elegantie in je interieur met een extra grote designspiegel. In plaats van het meubelstuk aan de muur te bevestigen, kun je het nonchalant tegen de muur leunen in de buurt van een meubelstuk van vergelijkbare grootte of achter een accentstoel. Dit soort spiegel is niet bedoeld om je te helpen je uiterlijk te controleren, het is bedoeld om je glamoureuze smaak te laten zien en je elegante interieur te weerspiegelen.

Houd het decor eenvoudig op een ijdelheid

Afbeelding
Afbeelding

Als je spiegel zowel bedoeld is voor praktisch gebruik als voor decoratieve flair, probeer dan de styling eenvoudig te houden. Je wilt de aandacht niet afleiden van andere mooie stukken in de kamer of het gebruik van je spiegel belemmeren wanneer dat nodig is. Als je een make-upruimte in een slaapkamer of badkamer aan het stylen bent, kies dan een of twee complementaire decoritems om voor de spiegel te leggen. Laat anders uw designstoel of badkamertegel de ster van de show zijn.

Verhoog uw entree

Afbeelding
Afbeelding

Als je spiegel bedoeld is voor praktisch gebruik en decoratieve flair, probeer dan de styling eenvoudig te houden. Je wilt de aandacht niet afleiden van andere mooie stukken in de kamer of het gebruik van je spiegel belemmeren wanneer dat nodig is. Als je een make-upruimte in een slaapkamer of badkamer aan het stylen bent, kies dan een of twee complementaire decoritems om voor de spiegel te leggen. Laat anders uw designstoel of badkamertegel de ster van de show zijn.

Laat je spiegel in de achtergrond verdwijnen met een doordacht decor

Afbeelding
Afbeelding

Kleine spiegels of spiegels die meer een praktisch doel dienen, zijn misschien niet jouw favoriete woonitem om te laten zien. Zorg ervoor dat uw spiegel opgaat in de achtergrond van uw ruimte met zorgvuldig geplaatste decoritems die de stijl aanvullen en de focus naar voren brengen. Hoge en smalle decoraties, zoals kandelaars en dunne vazen, zorgen ervoor dat je de aandacht trekt zonder de ruimte rommelig te maken. Glas complementeert het reflecterende karakter van de spiegel en voegt elegante lagen toe. Een verhoger voegt hoogte toe voor een symmetrische look.

Coördineer een spiegellijst met kasten

Afbeelding
Afbeelding

Geef je badkamer een bijpassende set aandachtspunten voor een ruimte die op unieke wijze is afgestemd op jouw stijl. Een geverfd houten frame rond je make-upspiegel is een kans om een opvallende kastkleur voor een designbadkamer te accentueren.

Balans tussen vintage en moderne stijlen

Afbeelding
Afbeelding

Als je van een eclectische look houdt, is de vintage-moderne stijl een gemakkelijk te bereiken esthetiek, en de juiste spiegel kan je daarbij helpen. Breng de eigentijdse vormen en strakke afwerkingen van moderne interieurs in evenwicht met een spiegel in vintage-stijl die karakter en textuur aan de kamer toevoegt. Benadruk dit met vintage glaswerk of verlichting voor een interieur dat veel oude en nieuwe stijlen in één ruimte biedt.

Behandel je spiegel als kunst

Afbeelding
Afbeelding

Hang je spiegel boven het bed of achter een bank alsof het een kunstwerk is. Of het nu een vintage vondst, een eigentijdse vorm of gewoon een unieke spiegel is die je niet kon weerstaan, zet hem hoog neer en laat hem zien. De kans is groot dat je die spiegel niet hebt gekocht om naar je spiegelbeeld te staren, maar omdat je van de stijl en sfeer houdt. Door hem hoger en boven een groot meubelstuk te hangen, maak je een statement en trekt de aandacht naar het brandpunt.

Leg je spiegel over een lattenmuur

Afbeelding
Afbeelding

Lattenwanden zijn trending in moderne interieurs, en spiegels zijn een klassiek designelement dat nooit uit de mode zal raken. Combineer de twee voor een gelaagde look die veel duurder lijkt dan hij in werkelijkheid is. Zelfs als je lattenwand smal is, zal een extra grote spiegel de chique uitstraling alleen maar versterken.

Kies een abstracte vorm

Afbeelding
Afbeelding

Spiegels kunnen een traditioneel interieurelement zijn, maar ze hoeven er zeker niet traditioneel uit te zien. Omarm moderne en artistieke esthetiek met een abstracte of asymmetrische spiegelstijl. Dit ziet er vooral trendy uit als het wordt gebruikt naast teruggewonnen meubelstukken en nieuwe decorartikelen.

Maak van je spiegel het middelpunt

Afbeelding
Afbeelding

Voor spiegels die op kunstwerken lijken of iets echt unieks en definiërends aan het interieur bieden, gebruik je deze als middelpunt van de kamer. Om dit te doen, moet de spiegel naar de ingang van de kamer gericht zijn of het centrale stuk zijn waar je het meubilair op richt. Denk aan gespreksstoelen en een bank die naar een spiegel boven de schoorsteenmantel wijst of een spiegel die naar de deur van een slaapkamer of badkamer kijkt.

Wees niet bang om groot te worden

Afbeelding
Afbeelding

Spiegels kunnen een statement maken en je interieur een extravagante uitstraling geven. Kies een echt extra grote spiegel om de aandacht van de kamer te trekken en de toon voor jouw stijl te zetten. Met een extra grote spiegel kun je de eenvoudige route kiezen op het gebied van vorm, stijl en aangrenzend decor.

Coördineren met badkamerarmaturen

Afbeelding
Afbeelding

De spiegel in je badkamer moet er uitzien als een bewuste keuze, dus coördineer hem met de andere afwerkingen en armaturen in de ruimte. Denk aan uw handdoekstangen, kraan en douchegordijnstang. Pas de afwerking van uw spiegel aan deze elementen aan of vul ze aan door een extra afwerking te introduceren die past bij kleine details zoals kastbeslag of decoratieve items.

Steek je spiegel in de hoek

Afbeelding
Afbeelding

Hoeken kunnen aanvoelen als ontwerpobstakels als er geen gedefinieerd gebruik van de ruimte is. Overwin dit interieurraadsel met een slim geplaatste passpiegel. Richt uw spiegel in de richting van het centrale punt van de kamer, zoals het bed of de bank in de woonkamer, en gebruik deze om alle lege ruimte in dat vervelende hoekje te vullen.

Maak een statement met een sierlijk kader

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel designcases waarin het motto 'less is more' prachtig wordt toegepast, maar soms heb je echt een overdreven statement nodig om de kamer samen te brengen. Zoek naar een frame dat echte kunst uitstra alt met sierlijke details die uw ruimte naar een hoger niveau tillen. Spiegels als deze geven elegantie aan een gewoon dressoir of een standaard schoorsteenmantel.

Verleng uw eettafel

Afbeelding
Afbeelding

Hier is een designerhack die je ruimte zal transformeren. Hang een frameloze spiegel aan de muur waar uw eettafel staat, en zorg ervoor dat deze evenwijdig loopt aan de smalle kant van de tafel. Hierdoor lijkt uw eethoek twee keer zo groot en worden designelementen zoals uw stijlvolle tafel of elegante stoelen tentoongesteld.

Ontwerp met hoogte in gedachten

Afbeelding
Afbeelding

Je kijkt naar het dressoir in je slaapkamer of de console in de hal en probeert erachter te komen wat er niet klopt. Hier is een designertip: het is de hoogte! Bij deze kortere meubelstukken heb je misschien wat decoratieve hulp nodig om de hoogteverhouding visueel aantrekkelijk te maken, en een spiegel is een slimme manier om dit te doen. Hang je spiegel hoog aan de muur, of kies een lange stijl, zodat de blik omhoog en weg van de bovenkant van je meubelstuk wordt getrokken. Dit zorgt ervoor dat de ruimte rustiger en aantrekkelijker aanvoelt en tegelijkertijd de illusie van een ruimere kamer creëert.

Investeer in een kathedraalspiegel

Afbeelding
Afbeelding

De trend van kathedraalspiegels nam een vlucht toen de esthetiek van de moderne boerderij inspiratie ontleende aan Franse stijlen. Deze spiegels zijn vaak extra groot en hebben een subtiele tapsheid aan de bovenkant of een afgeronde rand. Door de raampaneellook van deze spiegels passen ze in hedendaagse en traditionele stijlen. Investeer in uw eigen kathedraalspiegel, zowel oversized als standaard gemonteerd, en laat deze de elegante richting van uw interieur bepalen.

Werk in een houten frame

Afbeelding
Afbeelding

Als je de voorkeur geeft aan een ingelijste spiegel, maar niet van een sierlijke of vintage stijl houdt, dan is een eenvoudige houten lijst voldoende. Of je nu gaat voor een volledige look of een kleine accentspiegel, een breed houten frame zorgt voor textuur en interesse zonder de andere elementen in je kamer te overheersen.

Probeer een hangende houder in de badkamer

Afbeelding
Afbeelding

Bewandel de niet-traditionele route met je badkamerspiegel. Kies voor een spiegel met leuke kenmerken zoals een leren bandje om een casual look te creëren die contrasteert met intensere ontwerpkenmerken zoals decoratieve tegels, betonnen werkbladen of opvallende verlichting.

Frame uw spiegel met wanddecoratie

Afbeelding
Afbeelding

De spiegel in uw woonkamer of eetkamer hoeft niet de ster van uw wanddecoratieshow te zijn. Lijst het stuk in met andere collecties, zoals porselein, botanische prints of retrokunst, voor een speciaal samengestelde ruimte die aansluit bij jouw persoonlijke stijl.

Veel plezier met een offset-look

Afbeelding
Afbeelding

Wie zegt dat spiegels in het midden van je muur moeten staan? Een offsetspiegel is eigenzinnig en creatief in een verder gewone ruimte. Breng de look in evenwicht met de hoogte van hoge planten, accentmeubels of een verlichtingsarmatuur.

Maak een moderne spiegel over de volledige lengte

Afbeelding
Afbeelding

Compleet een eclectisch of Scandinavisch interieur met een leuke en slimme passpiegelstijl. Een nieuwe spiegel of een vorm die een beetje abstract is, brengt een vrij vloeiende essentie in de kamer die casual maar samengesteld is. Breng balans in de look met meer gestroomlijnde stukken voor een harmonieus interieur.

Gebruik verf om de stijl van je spiegel te versterken

Afbeelding
Afbeelding

Als je een eenvoudige spiegel in een standaardformaat hebt, maar een grote impact wilt maken met het stuk, is een nieuwe verflaag misschien alles wat je nodig hebt. Verf rondom uw spiegel, of deze nu rond of rechthoekig is, met een opvallende kleur om meer een centraal punt te creëren. Probeer de omtrek of het formaat van uw spiegel te verdubbelen, zodat uw kleine decoratiestuk aanvoelt als een designelement. Deze ontwerphack is geweldig om een hal interessant te maken of om de grote muurbreedte in uw woonkamer te gebruiken.

Laat uw huis uw stijl weerspiegelen met deze tips voor spiegels

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt eindelijk die spiegel ophangen die je al zo lang hebt! Met deze designerspiegeltips kunt u vol vertrouwen uw decorproject binnenlopen, wetende dat uw eindproduct licht, evenwicht en opzettelijke focus in uw ruimte zal brengen.

Aanbevolen: