30 creatieve ideeën voor decoratie met muurstickers

Inhoudsopgave:

30 creatieve ideeën voor decoratie met muurstickers
30 creatieve ideeën voor decoratie met muurstickers
Anonim
Schil en plak de boom in de meisjeskamer
Schil en plak de boom in de meisjeskamer

? Als je een grote ontwerpimpact wilt creëren zonder veel toewijding, probeer dan eens peel-and-stick-wanddecoraties. Muurstickers zijn enorm populair geworden omdat ze betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn en een geweldige manier zijn om een kamer te personaliseren zonder permanente veranderingen aan te brengen. Breng je muren naar een nieuw niveau met verwijderbare muurstickers.

De basisprincipes van stickerdecoraties voor muren

Peel-and-stick-wanddecoraties kunnen afbeeldingen, woorden, zinnen, achtergronden, randen, muurschilderingen of andere stijlen bevatten. Ze kunnen in grootte variëren van slechts enkele centimeters tot een volledige muurschildering. Bijna elk thema voor een volwassenen-, kinder- of speelkamer kan met deze en andere soorten wanddecoratie worden verfraaid. Gelicentieerde muurstickers en stickers zijn onder meer sportteams, hogescholen, Disney-personages en superhelden.

Andere dingen versieren

Muurstickers kunnen ook worden gebruikt om meubels, dozen, spiegels en zelfs tegels te versieren. De meeste muurschil- en plakdecoraties hechten aan elk glad oppervlak of kunnen mogelijk vasthouden aan ruwere oppervlakken, hoewel elk merk enigszins anders is.

Projecten aanpassen

Er zijn talloze ontwerpen beschikbaar, samen met opties om deze aan te passen met uw eigen foto's of tekeningen. Websites zoals Words Anywhere hebben een speciale sectie voor het aanpassen van woordkunstprojecten aan uw specificaties. Met Posterjack kun je je foto uploaden voor een unieke, unieke muurschildering.

Ideeën voor het gebruik van muurstickers

Peel & Stick-muurstickers met uitzicht op het strand
Peel & Stick-muurstickers met uitzicht op het strand

Het is eenvoudig om wanddecoraties te verwijderen en op te plakken. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn totdat ze precies goed op de muur worden geplaatst. Niet alle peel-and-stick-stickers zijn herbruikbaar, dus neem contact op met elke fabrikant. Er zijn verschillende manieren om dit soort wanddecoraties in elk kamerontwerp te gebruiken.

Faux raamscène

Als je een beperkt aantal vensters hebt, kun je de illusie van een venster creëren; het kan zijn met een hele muurscène of met een klein open raam voor het gevoel van een groot raam. Om de illusie compleet te maken, kunt u de volledige muurschildering inlijsten en zelfs een gordijnpaneel aan weerszijden van de muurschildering toevoegen. Sommige stickers worden zelfs bij het raamkozijn geleverd als onderdeel van de afbeelding.

Accentmuur

Panda muurstickers van In An Instant Art
Panda muurstickers van In An Instant Art

Maak een accentmuur in je studeerkamer, woonkamer, eetkamer, slaapkamer of badkamer. Dit kan een typisch grafisch ontwerp zijn of gestileerde woordkunst. U kunt ervoor kiezen om een volledige of gedeeltelijke fotosticker op de muur te gebruiken als aanvulling op uw kamerontwerp. Bijvoorbeeld:

  • Maak een speelse kinderkamer met een wanddecoratie zo geplaatst dat het lijkt alsof pandaberen op de wiegrailing rusten.
  • Maak een krachtig statement op de muur van een trappenhuis met een extra grote zwart-grijze bloemendisplay.
  • Gebruik verschillende peel-and-stick-stickers langs de gang en het frame alsof het echte schilderijen zijn. Verf nep-frames of gebruik echte.

Grillige decoratie

Set van 5 muurstickers met vogels
Set van 5 muurstickers met vogels

Je hoeft niet serieus te zijn met alle decoraties in je huis. Kies voor een vleugje eigenzinnigheid, zoals twee vogels die rusten op lichtschakelaars of thermostaten voor verwarming en airconditioning. Ga voor het ongewone met een paar kandelaars langs de schoorsteenmantel of vlinders die tegen de muur fladderen waar je vuilnisbak rust.

Personaliseer het

Je kunt muurstickers op andere dingen dan muren plakken en plakken.

  • Maak een kindernaam met alfabetstickers voor muren, hokjes in de bijkeuken en zelfs lunchtrommels.
  • Versier eenvoudige opbergdozen en dienbladen met kleurrijke grafische emblemen.
  • Vier speciale gelegenheden en feestdagen met stickers op ramen, spiegels en zelfs cadeautjes.
  • Kinderen kunnen hun kamer personaliseren met een monogram en een prinsessenkroon in hun favoriete accentkleur.
  • Versier meubels met randstickers in plaats van sjabloneren.
  • Transformeer een gewone speelgoeddoos in een kleurrijke doos met emblemen.
  • Maak gebruik van een schaduwbox met een grafische sticker.
  • Gebruik voor huisnummers op de voordeur of plaats op het zijpaneel van het raam.
  • Woordkunst en afbeeldingen kunnen op traptreden worden gebruikt voor een coole uitstraling; overweeg het gebruik van boektitels, een regel uit een favoriet gedicht of muziekteksten.

Kleine muur hoogtepunt

Maak een statement over je persoonlijkheid, geloof of zelfs om het doel van de kamer te accentueren. Het New York State-embleem van Chromantic biedt bijvoorbeeld een dramatische wanddecoratie die lijkt op een gescheurde muursticker met fotofragmenten waarop de Brooklyn Bridge te zien is.

Deze wandruimte is ontworpen om een vignet te creëren dat de geelleren Barcelona-stoel tot zijn recht laat komen. In plaats van gebruik te maken van typische ingelijste kunst aan de muur, sluit deze sticker aan bij de moderne dynamiek van het beroemde ontwerp van de Barcelona-stoel. Voeg een potplant aan de zijkant toe en wat een vergeten blinde muur was, wordt getransformeerd in een interessante plek die uitnodigt tot even verpozen.

Faux hoofdeinde

Bespaar op slaapkamermeubilair door een eenvoudig metalen bedframe en een wanddecoratie te gebruiken in plaats van een hoofdeinde. Dit kan een geweldig ontwerp voor uw slaapkamer creëren dat fris en stijlvol is.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de uitstraling van een hoofdeinde met bloemen- of geometrisch patroon. Voeg andere soortgelijke motieven toe, zoals lampen, kussens, ingelijste stencils of zelfs een vloerkleed om uw thema uit te voeren. U kunt er zelfs voor kiezen om uw eigen hoofdeinde te maken met een sticker aan de oceaanzijde.

Direct schoolbord

Wallies Peel & Stick-krijtbordvel, leigrijs, set van 4
Wallies Peel & Stick-krijtbordvel, leigrijs, set van 4

Vergeet de schoolbordverf. Plak een leigrijze krijtbordvel of twee op de muur voor een instant krijtbord. Deze kunnen individueel of in een groep worden gebruikt.

  • Plaats aan de muur naast je bureau om een wekelijkse takenlijst te maken die gemakkelijk te gebruiken en goed zichtbaar is.
  • Gebruik in een voorraadkast om je inventaris op voorraad te houden.
  • Gebruik als prikbord in de modderkamer of keuken.
  • Plaats in een keukenkast of muur voor een instant boodschappenbord of een wekelijkse klusjeslijst voor de kinderen.
  • Gebruik er meerdere aan de muur van de slaapkamer of speelkamer van je kind.
  • Maak je eigen berichten of knip en gebruik deze voor opbergdozen, bussen en andere opslagcontainers.

Winkelen voor muurschil- en plakstickers en -decoraties

Er zijn talloze detailhandelaren en websites die wanddecoraties verkopen. Lokale woonwinkels en boetieks verkopen vaak een selectie muurstickers in de meest populaire ontwerpen en zinnen. Zelfs bouwmarkten zoals Lowe's en The Home Depot hebben muurstickers op hun behang- of woninginrichtingsafdeling.

Een website als eBay heeft waarschijnlijk de grootste selectie en aanpasbare opties. Voordat u een muursticker koopt, moet u de grootte van de applicatie en de installatie-instructies goed controleren. Hieronder vindt u enkele van de beste merken wanddecoraties op de markt.

Wallpops

Als hedendaagse kunst jouw ding is, dan zijn de funky stickers van Wall Pops een winnaar voor jou. Ze maken een verscheidenheid aan mix-en-match peel- en stick-wanddecoraties om een leuk, modern kamerontwerp te creëren. Kleurrijke stickers zijn er in allerlei vormen en designs, zoals bloemen, harten, woordkunst en meer. Er is ook een interactieve ontwerpfunctie waarmee u een ontwerp kunt maken om uit te testen.

Wallies

Om prachtige decoratie-ideeën te zien, ga naar Wallies voor unieke muurdecoratieproducten. Ze bieden verwijderbare krijtlabels, krijtvellen, emblemen, stickerkunst en fotobehang. Elke specialiteitslijn van Wallies wordt gekenmerkt door een eersteklas design en een indrukwekkende diversiteit. Er is voor ieder wat wils, van verfijnde tot speelse muurstickers.

Dikkop

Odell Becham Jr muur sticker
Odell Becham Jr muur sticker

Als je op zoek bent naar geweldige foto-achtige graphics, dan is Fathead wellicht het antwoord. Ze zijn voorzien van peel-and-stick-wanddecoraties in levensgrote high-definition kleuren. Veel van hun producten hebben sportthema's, maar Fathead heeft ook Disney-personages en striphelden. Ze hebben iets voor bijna elke sportcompetitie en talloze collegiale thema's, evenals verschillende muurschilderingen.

Chromantiek

Chromantics is een familiebedrijf van kunstenaars en ontwerpers. U zult zien dat de Chromantic Wall Kits zijn gedrukt op zelfklevende vinylstoffen. Veel van de ontwerpen hebben een hoge artistieke flair. De verwerkingstijd voor uw bestelling kan een paar dagen langer duren dan normaal, omdat alle kits "op bestelling" worden gemaakt.

RoomMates

Houtskool en witte StickTILES bij RoomMates
Houtskool en witte StickTILES bij RoomMates

RoomMates heeft het allemaal, inclusief behang, volledig fotobehang, keukentegeldecoraties, Disney-personages en iconische superheldenkeuzes. Misschien verlang je naar een tropisch strandtafereel boven je badkuip of naar een landelijke Toscaanse heuvel op de muur van een eetkamer, en dat vind je bij RoomMates.

Alle posters

Het is geen verrassing dat de enorme website All Posters een grote en gevarieerde selectie van verschillende zelfklevende stickers en wanddecoraties biedt. Er is genoeg om uit te kiezen voor volwassenen en kinderen om de gewenste woninginrichting te creëren.

Aantrekkelijke wanddecoratie

Wanddecoraties zijn niet nieuw. Zelfs de Romeinen genoten ervan hun decor te verfraaien met mozaïektegelmuurschilderingen en vignetten. De moderne draai aan dit soort huisdecoratie heeft geprofiteerd van de stick-and-peel-technologie waarmee je een kamer onmiddellijk kunt transformeren met het extra gemak van verwijdering wanneer je besluit om opnieuw in te richten.

Aanbevolen: