Transformeer je slaapkamer met deze 10 doe-het-zelf-hoofdeinde-ideeën

Inhoudsopgave:

Transformeer je slaapkamer met deze 10 doe-het-zelf-hoofdeinde-ideeën
Transformeer je slaapkamer met deze 10 doe-het-zelf-hoofdeinde-ideeën
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Op een gegeven moment is de sfeer van een matras op de vloer niet langer een ironische keuze, maar begint het hinderlijk te zijn voor je mooie slaapkamerruimte. Breng nieuw leven in uw slaapkamer door creatief aan de slag te gaan met de hulpmiddelen die u tot uw beschikking heeft. Je zult verbaasd zijn over wat je allemaal kunt bereiken met een klein budget. Inspiratie nodig? Bekijk deze geweldige doe-het-zelf-hoofdeinde-ideeën die iedereen met een goede nachtrust en een droom kan doen.

Hoofdeinde van houten pallets voor een rustieke sfeer

Afbeelding
Afbeelding

Een grondstof die altijd wacht om opnieuw te worden gebruikt, zijn houten pallets. Koop nieuwe pallets bij een ijzerhandel of vraag magazijnen bij u in de buurt of ze oude pallets hebben die ze willen missen. Afhankelijk van de grootte van de pallet en je bed, heb je mogelijk meerdere pallets nodig, dus zorg ervoor dat je de afmetingen van tevoren opmeet.

Zodra je je pallets hebt, kun je het hout schuren en beitsen (of zelfs schilderen) zodat het past bij de esthetiek waar je voor gaat. Voor een stevige grip bevestigt u het hoofdeinde rechtstreeks aan de muur of schroeft u het in de basis van uw bedframe.

Snelle tip

De open latten in een bedframe van houten pallets bieden een geweldige mogelijkheid om wat kerstverlichting erin te draaien om een zintuiglijk veilige omgeving te creëren. Zorg er wel voor dat je de lichten niet aan laat terwijl je slaapt of de kamer uit bent, want lampen die direct op hout zitten kunnen brandgevaarlijk zijn.

Versier je ligbed met een stoffen hoofdeinde

Afbeelding
Afbeelding

Nog maar een paar decennia geleden waren ligbedden een standaardkenmerk van elke logeerkamer. Upgrade in plaats daarvan van de industriële look van een metalen frame naar dit superkleurige getufte kanaalframe. Om een getuft hoofdeinde te maken dat zich rond het hele ligbed uitstrekt, heb je het volgende nodig:

  • 2 grote stukken multiplex en dan kortere multiplexstrips
  • Schroeven
  • Zaag
  • Spuitlijm
  • Schuim
  • Slag
  • Stof
  • Nietpistool met nietjes
  1. Zaag met een zaag de afgeronde toppen voor elk kanaal uit.
  2. Gebruik schroeven en voeg het kortere multiplex loodrecht op een van de randen van de multiplexplanken toe.
  3. Schroef grotere blokken tussen de onderkant van het grote multiplex en de langere stroken om poten te creëren.
  4. Gebruik lijm, spuit het uitgesneden schuim, vervolgens de vulling en vervolgens de stof op het hoofdeinde voor elk kanaal dat je hebt. (Zorg ervoor dat je wat overgebleven stof aan de onderkant hebt om de randen te bedekken.)
  5. Wikkel het strak en niet het op zijn plaats. Nu is hij klaar om je ligbed te omranden.

Antieke raamkozijnen hergebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een hoofdeinde met ruit kan een gemakkelijke doe-het-zelf-methode zijn voor mensen die niet veel knutselervaring hebben. Het enige probleem dat u zult ondervinden, is het vinden van ruiten van vergelijkbare grootte of stijl die bij uw esthetiek passen. Ga naar een kringloopwinkel om goedkope bijpassende antieke of vintage ruiten te zoeken.

Nadat je je bedframe hebt opgemeten, kun je een verzameling antieke houten raamkozijnen uitkiezen die passen. Laat ze ongekleurd achter om de ultieme rustieke uitstraling te krijgen, of schuur ze en schilder ze opnieuw voor een verzorgde touch. Zet ze vast met houtlijm of een paar schroeven. Vervolgens kun je ze ophangen met framehaken of spijkers.

Kringloopbankkussens voor een gezellig knutselwerkje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je je oude houten hoofdeinde opfleuren met iets nieuws, maar heb je niet de tijd of het geld om te investeren in een geheel nieuwe opstelling? Probeer wat oude bank-/vloerkussens uit een kringloopwinkel te pakken en ze opnieuw te stofferen.

Scheur de naden eruit, vervang het schuim, de vulling en de bekleding met de originele fundering. Vervolgens kunt u, voor een eenvoudige ophanging, elk kussen bevestigen met opdrachtstrips.

Geregenereerde houten hoofdeinden hebben alleen een likje verf nodig

Afbeelding
Afbeelding

Een variatie op het iconische pallethoofdeinde is deze veelkleurige optie. Meet hoe breed u uw hoofdeinde wilt hebben en verzamel vervolgens houten planken in verschillende breedtes, tot uw uiteindelijke afmetingen. Markeer de afmetingen op elke plank, zaag de planken met een zaag en schuur/verf ze in het gewenste kleurenschema.

Het beste van dit hoofdeinde dat helemaal tot aan de vloer reikt, is dat je het tegen de muur kunt leunen en je bedframe kunt gebruiken om het op zijn plaats te houden. Het is perfect voor mensen die in appartementen wonen met 'geen gaten in de muur'-regels.

Een 3D-hoofdeinde voor het ultieme dutje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een echt unieke manier om een hoofdeinde te creëren met comfort in gedachten, is door twee decoratieve kussens boven elke kant van het bed op te hangen. Je kunt bij elke bouwmarkt stroken stof, koord of riemen kopen en onderweg mooie kussens kopen.

Bij dit hoofdeinde draait alles om precisie, dus zorg ervoor dat je je lijnen twee keer meet. Schroef de stroken stof in de muur om een hangmat te creëren waar de kussens in passen. Je moet dus stroken hebben die breed genoeg uit elkaar liggen om het kussen omhoog te houden en niet te lang om je hoofd midden in de nacht te raken.

Creëer iets nieuws door een kringloopdeur te upcyclen

Afbeelding
Afbeelding

Haal het beste uit de oude architectuur door een oude deur te upcyclen voor je nieuwe hoofdeinde. Dit is een geweldig idee voor mensen met grote queensize of kingsize bedden die een stijl willen die zo min mogelijk moeite kost. Het moeilijkste is het vinden van een deur met de juiste vorm en lengte die je zoekt.

Zodra je de deur in handen hebt, kun je alle hardware verwijderen, afvegen en verven of beitsen, zodat het bij het thema van je slaapkamer past. Vervolgens kun je hem met ophangmateriaal aan de muur bevestigen, of aan je bedframe vastschroeven door twee 2x4's aan de onderkant toe te voegen, zodat hij op één lijn ligt met je frame.

Haal het meeste uit macramé

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wat is een betere manier om een zaterdag door te brengen dan een nieuw ambacht te leren en er een nieuw hoofdeinde uit te halen? Niet elk hoofdeinde hoeft robuust en scherp te zijn; je kunt een zachtere omgeving creëren door een macramé hoofdeinde te maken. Macramé is een vezelkunst die specifiek touw in ongelooflijke geometrische patronen weeft. Volg een paar lessen om de technieken zelf te leren of koop online een op maat gemaakt exemplaar.

Hoe dan ook, het enige dat je nodig hebt om je hangende macramé-hoofdeinde op te hangen, is een gordijnroede en staafbeugels. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt zodat het bungelende touwtje je niet midden in de nacht kan wegvegen, en schroef je beugels vast. Schuif je macramé op de stang en zet haar op.

Peel-and-Stick-achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Fris een oud hoofdeinde dat je niet meer leuk vindt op met de eenvoudigste doe-het-zelf-truc uit het boek. Nee, we hebben het niet over verf, maar over verwijderbaar behang. Wallpaper heeft een lange weg afgelegd, en het is niet meer de intense installatietaak die het ooit was. Tegenwoordig kun je behang bestellen in allerlei unieke en gekke prints of patronen.

Bestel een paar panelen of rollen van het peel-and-stick-papier (controleer of het houtveilig is). Verwijder de lijmlaag en druk deze op uw oude hoofdeinde. Gebruik een platte liniaal of verfkrabber om eventuele belletjes in de transfer uit te rollen. Snijd het overtollige materiaal af met een hobbymes en voila! Een gloednieuw hoofdbord voor een fractie van de kosten.

Geef de illusie van een hoofdeinde

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Laatst, maar daarom niet minder belangrijk, is het doe-het-zelfgereedschap voor iedereen: verf. Bij de meeste eigendommen mogen hun huurders de muren schilderen, dus als je weinig geld hebt, maar veel creativiteit, probeer dan je eigen hoofdeinde aan de muur te schilderen. Je kunt heel creatief worden met de kleuren, patronen of vormen die je probeert. Een halve cirkel is vrij eenvoudig te realiseren, zolang je hem maar goed meet.

Zodra je je vorm hebt uitgetekend, snijd je deze uit in schilderstape en maak je de ruimte erin klaar. Zodra het droog is, breng je een paar lagen van je nieuwe kleur aan. Na een paar uur heb je een lichte en vrolijke toevoeging aan je standaardslaapkamer.

Maak je slaapkamer je eigen met een doe-het-hoofdeinde

Afbeelding
Afbeelding

Niet iedereen heeft het geluk om telkens een enorm renovatiebudget te hebben als de drang om je interieur te veranderen toeslaat. Maar net zoals het veranderen van je haar na een breuk, is het veranderen van je hoofdeinde een manier om je fris en nieuw te voelen in een oude ruimte. Geef jezelf het geschenk van een nieuwe slaapkamer met een beperkt budget met deze doe-het-zelf-hoofdeinde-ideeën.

Aanbevolen: