13 fotowandideeën die perfect zijn voor het plaatje

Inhoudsopgave:

13 fotowandideeën die perfect zijn voor het plaatje
13 fotowandideeën die perfect zijn voor het plaatje
Anonim

x

Afbeelding
Afbeelding

Neem geen genoegen met de standaard fotoweergave als er zoveel leuke (en gemakkelijke) fotowandideeën zijn om uit te proberen. Van het combineren van afbeeldingen met woorden tot het mixen en matchen van je lijstvormen, er zijn talloze manieren om je fotowand een totaal vernieuwde en geweldige uitstraling te geven.

Kies een thema voor je foto's

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een goed startpunt voor het weergeven van uw foto's is het kiezen van een thema. Als je een familiefotomuur maakt, is dit thema meteen ingebouwd, maar als je een combinatie van kunstfoto's laat zien, neem dan even de tijd om te kijken wat ze gemeen hebben. Dit kan zo simpel zijn als verticale lijnen of een herhalende vorm, of het kan iets specifieks zijn, zoals takken of architectuur.

Maak een drieluik-fotodisplay

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een drieluik, of drie kunstwerken die samen één enkel werk vormen, is een geweldige manier om visuele impact te geven aan een fotowand in de woonkamer of een eetkamerdisplay. Laat één foto afdrukken op drie panelen en hang ze samen boven je bank of dressoir.

Omarm neutrale tinten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Neutrale kleuren zijn een succes bij het decoreren, en dat geldt ook voor fotomuren. Als je een manier nodig hebt om veel verschillende foto's bij elkaar te laten passen en er als een samenhangend geheel uit te zien, laat ze dan allemaal in neutrale kleuren afdrukken. Dat hoeft niet zwart-wit te betekenen (hoewel dat niet voor niets een klassieker is). Je kunt ze ook laten afdrukken in sepiatinten of zelfs gedempte of onverzadigde kleuren. De look is meteen verfijnd.

Speel met schaal op je fotomuur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een geweldig idee voor een fotowand is om twee foto's heel groot af te drukken en ze naast elkaar te tonen. De sleutel hier is om te spelen met de schaal op de twee foto's. Laat er één de details tonen en één een bredere opname van de scène. Dit is een charmante manier om trouw- of babyfoto's te laten zien.

Live op de richel

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je je foto's gemakkelijk wisselen en je fotomuur een steeds evoluerende look geven? Het antwoord is richels. Je kunt de planken aan de muur bevestigen en vervolgens de lijsten en de foto's erin verwisselen wanneer je maar wilt. Je hoeft niet meer gaten te boren of dingen elke keer opnieuw te ordenen.

Verwissel de vorm van je frames

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt niet fout gaan met alle vierkante of rechthoekige lijsten, maar je kunt je fotomuur echt verfraaien door andere vormen toe te passen. Zoek naar ovalen en cirkels om toe te voegen, vooral als je een fotodisplay maakt met een schuin plafond of naast je trap.

Wikkel om een hoek

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je hebt eigenlijk geen enorme muurruimte nodig om een indrukwekkend fotodisplay te creëren. Een volledig haalbare oplossing hier is je "muur" om een hoek te wikkelen. Hang enkele foto's aan de ene kant en andere aan de andere kant, en zorg ervoor dat je vergelijkbare lijsten en foto's gebruikt.

Verwerk woorden in uw foto's

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een cool idee voor een familiefotomuur is om woorden aan je display toe te voegen. Kies uitspraken die u en uw gezin aanspreken en meng ze vervolgens met de foto's. Dit ziet er vooral geweldig uit als je de kleur van de woorden en de kleur van de kaders hetzelfde houdt.

Wees creatief met matten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je een doe-het-zelf-fotowandoptie wilt die er superglad uitziet, koop dan een paar fotomatten in een interessante vorm. Een gebogen blad of een ovale mat in een vierkant frame kunnen zoveel verfijning toevoegen aan uw standaardframes. Hang drie dezelfde bij elkaar voor een makkelijke decoratie.

Probeer een vrijstaand scherm

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je in een appartement woont en niet in de muren wilt spijkeren, kun je een vrijstaande fotomuur maken die geen schade aanricht. Het enige wat je nodig hebt is een frame dat op zichzelf staat; dit kan een eenvoudige structuur zijn of een kamerscheidend scherm. Hang daar vervolgens je foto's aan en plaats deze tegen de muur.

Hang veel foto's aan één enkele nagel

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je niet te veel gaten maken? Maak gewoon een doe-het-zelf-fotodisplay dat aan één spijker hangt. Het is supergemakkelijk. Je hebt stokjes, touw en clips nodig om je foto's vast te houden. Plaats de twee stokjes zo dat ze evenwijdig zijn en voeg verschillende stukjes touw toe om een plek te maken waar je de afbeeldingen kunt ophangen. Bind nog een stuk om het display aan de muur te hangen en klem je foto's erop.

Maak het uit macramé

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je van macramé houdt, dan is dit doe-het-zelf-fotowandidee iets voor jou. Kortom, je maakt een eenvoudige macramé-wandhanger en gebruikt clips om foto's te bevestigen. De stijl kan alles zijn wat je maar wilt. Wat hier geweldig is, is dat dit een andere manier is om met veel foto's te pronken zonder veel gaten in de muur te maken.

Effect toevoegen met frameachtergronden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Om een decoratieve wand met foto's in je woonkamer of eetkamer te maken, hoef je de foto's niet supergroot af te drukken. In plaats daarvan kunt u een achtergrond voor de frames toevoegen om ze meer impact te geven. Barnwood of verweerd hout zijn perfect omdat de achtergrond neutraal en gestructureerd is.

Veel plezier met je foto's

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn zoveel manieren om een fotomuur te maken dat het leuk is om met veel verschillende ideeën te experimenteren. Creëer fotodisplays in elke kamer, zodat u enkele van de verschillende opties kunt uitproberen. Je zult deze kans geweldig vinden om creatief te zijn en je foto's om te zetten in kunst.

Aanbevolen: